Home Erik's Asia Dendeng blado

Dendeng blado

Krokant Indisch rundvlees

door SmaakMenutie
Dendeng blado

Lekker met een frisse salade

Jongens dit is toch lékker… Gestoofd vlees en vervolgens krokant gefrituurd in een klein laagje olie. Uiteraard met een waanzinnig lekkere boemboe. Het klinkt misschien als veel werk, maar op zich valt het reuze mee. Je moet alleen even geduld hebben terwijl het vlees stooft. Maar ach, in die 2 uur kan je mooi wat anders doen. Bijvoorbeeld een lekker groentegerecht maken voor erbij. Wij eten het meestal met een frisse salade zoals petjil of ketoprak. Of wat dacht je van deze heerlijke karedok die we onlangs maakten. Witte rijst erbij en klaar is kees. Mmmm!

Dendeng blado

Dendeng blado (krokant Indisch rundvlees)

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.2/5
( 28 keer gestemd )

Ingrediënten

800 g magere runderlappen
3 sjalotten
3 tenen knoflook
2 tomaten
1 runderbouillonblokje
1 lombok (rode peper)
2 el azijn
2 el gula djawa (of bruine suiker)
1 tl ketoembar
1 tl laos

Zo maak je het

  • Snijd (500 tot) 800 gram magere runderlappen in schuine reepjes van ongeveer 1 cm dik en 2-3 cm breed. Verwijder de vette stukjes.
  • Neem een ruime pan en verhit hierin (300 tot) 500 ml water met 1 runderbouillonblokje. Voeg tevens 2-3 el azijn toe. Doe het vlees in de pan en laat ongeveer 2 uur met deksel op de pan sudderen (stoven).
  • Haal het vlees uit de pan en laat even 10 minuutjes afkoelen.
  • Maak ondertussen de boemboe door 3 sjalotjes te mixen met 3 tenen knoflook, 1 rode peper (lombok), 1 tl laos, 1 tl ketoembar en 1 flinke el olie. Zet even weg.
  • Ontvel 2 tomaten door ze 30-60 seconden te koken en vervolgens te laten schrikken in ijskoud water. Mag ook met vel, maar zonder is lekkerder. Snijd vervolgens in kleine blokjes.
  • Fruit de boemboe enkele minuutjes aan en voeg vervolgens de blokjes tomaat toe en 1-2 el gula djawa. Laat op het laagste vuurtje staan terwijl je verder gaat met het vlees.
  • Maak het vlees wat platter door het ietwat te pletten met je handen. Verhit een laagje (zonnebloem)olie in een wok of pan en frituur de stukjes vlees in etappes steeds 30 seconden tot het mooi krokant is van buiten maar nog zacht van binnen.
  • Meng het vlees door de boemboe en laat het geheel nog even opwarmen. Of serveer los van elkaar. Mmmm!

Dendeng blado ingrediëntenDendeng blado boemboeDendeng blado rundvlees kokenDendeng blado makenDendeng baladoIndisch rundvlees

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!