Home Hoofdgerechten Indische quiche

Indische quiche

door SmaakMenutie
Indische quiche recept

Aziatisch tintje

Ben jij net als wij ook zo gek op quiche? We hebben wij er al een aantal gemaakt, maar nog geen Indische variant! En die mag natuurlijk niet ontbreken. Rijkelijk gevuld met gehakt, prei, taugé en komkommer. En lekker wat ketjap en sambal voor het Aziatische tintje. Heb je over, neem de volgende dag bij de lunch nog lekker een stukje! Eet het lekker met chilisaus en wat frisse stukjes komkommer of atjar ketimoen.

Indische quiche recept

Indische quiche

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.9/5
( 107 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 100 g taugé
  • 100 g crème fraîche
  • 6 plakjes hartig taartdeeg
  • 4 eieren
  • 3 tenen knoflook
  • 1 komkommer
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 runderbouillon blokje
  • 5 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl ketoembar

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 190 graden.
  • Snijd 1 ui en 3 tenen knoflook fijn. Fruit in een scheutje olie even aan. Voeg 500 g rundergehakt toe en bak dit al omscheppend mee tot het gehakt bruin is.
  • Voeg nu 4 el ketjap manis toe, 1 verkruimeld runderbouillon blokje, 1 tl ketoembar, 2 tl sambal oelek en een snuf zout. Meng alles goed door elkaar.
  • Laat op laag vuur sudderen. Laat de plakjes hartig taartdeeg ondertussen ontdooien
  • Maak de taugé schoon en snijd 1 prei in halve ringen. Snijd ook alvast een halve komkommer in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer.
  • Voeg de taugé en prei toe aan het gehaktmengsel en bak al omscheppend enkele minuutjes mee.
  • Kluts in een kom 4 eieren met 100 g crème fraîche los. Roer tevens 1 el ketjap manis en wat zout door het mengsel.
  • Doe bakpapier in een quichevorm en bekleed de bodem en rand met de plakjes hartig taartdeeg. Vul met de helft van het gehaktmengsel. Voeg nu een laag komkommerplakjes toe en vervolgens de andere helft van het gehakt.
  • Giet het eimengsel over het gehakt. Plaats nu circa 40 minuten in de oven (misschien wat langer of korter, afhankelijk van je oven).
  • Eet de quiche met komkommer en chilisaus of sambal. Eet smakelijk!

Ingrediënten Indische quiche Indische quiche laagjes Indische quiche oven Indische quiche

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

16 reacties

Michelle 5 juni 2020 - 11:37

Ik heb deze gisteren gemaakt en hij was echt super lekker! Mijn quiche-vorm was denk ik wel wat lager dan die van jullie, want de vulling was echt iets te veel. Het lekte ook een beetje in de oven (oeps). Volgende keer doe ik ietsjes minder gehakt, gewoon zodat het dan wel echt goed past hahaha. We hebben gesmuld!

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 12:25

Fijn dat ons recept in de smaak viel Michelle, leuk! Ja de quiche vorm zou van formaat kunnen verschillen. Volgende keer gewoon iets minder vulling 🙂

Reply
Monique 17 juni 2020 - 16:57

Ik wil deze quiche graag ’s morgens al maken, zodat ik ’s avonds met de visite niet meer in de keuken hoeft te staan.
Wat is de beste temperatuur van de oven als de quiche dus klaar is en alleen maar opgewarmd hoeft te worden.
En hebben jullie een advies wat er makkelijk bij geserveerd kan worden.
Dank jullie wel alvast.
Groetjes,
Monique

Reply
SmaakMenutie 19 juni 2020 - 15:06

Slim Monique! Je kan de quiche op ongeveer 160 graden langzaam opwarmen (minuutje of 15). Check dan even of ‘ie goed warm is. Eventueel wat langer mocht dat nodig zijn. Het is een vrij volledig gerecht, dus serveer er alleen wat chilisaus en stukjes komkommer of atjar bij 🙂 Succes!

Reply
Paul 8 februari 2021 - 12:27

Welke diameter moet de vorm ongeveer hebben?

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2021 - 15:41

Ongeveer 26 cm Paul!

Reply
Ronin 19 februari 2021 - 18:54

Gisteren deze quiche gemaakt en heeft top gesmaakt! Volgende keer met een extra tl sambal want de spicy mocht wel iets meer.

Wellicht een tip: Soms komt er (veel) vocht in de pan tijdens aanbakken van het gehakt en de groentes, dus gooi dit dan even 5 minuutjes in een vergiet en vul daarna de vorm pas, zo blijft de quiche mooi droog. Aangezien elke oven anders is: de test met een houten satéprikker doet wonderen om te zien of het klaar is. Selamat Makan

Reply
SmaakMenutie 20 februari 2021 - 14:33

Lekker Ronin! En voeg inderdaad vooral wat sambal naar smaak toe, net wat je lekker vindt. En goede tip, thanks!

Reply
Marleen 31 december 2022 - 14:25

In één woord Verrukkelijk! Kleine twist…….beetje tomaten puree en djahe! Wederom n blijvertje👍

Reply
Aukina 25 juli 2023 - 20:27

Weet je Erik, Ik maak elk recept wat jij door geeft, en ik maak het voor men familie en vrienden in Nederland en Israel en iedereen is er verslaafd aan. jij bent voor mij en mijn familie al over the world the best. veel liefs en dank, van Aukina Dokter een oma van 70jaar oud!

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2023 - 11:10

Wat een enorm leuk compliment, ik ben er stil van. Dankjewel 🙂 Geniet, samen met familie en vrienden, van alles dat je nog gaat maken!

Reply
Mirella 5 augustus 2023 - 23:15

Vandaag gemaakt, en ondanks dat ik de bouillontablet er vergeten was in te doen, smaakte hij toch heerlijk! (Net als de rest van jullie recepten trouwens)

Reply
Marjelle 4 december 2023 - 15:41

Ik maak veel van jullie gerechten. Deze quiche lijkt mij ook heerlijk. Kun je deze, en de andere quiches, ook een dag van te voren klaarmaken? En moeten ze dan opgewarmd worden? Lijkt mij heerlijk voor familie die komt eten.

Reply
SmaakMenutie 7 december 2023 - 10:31

Leuk om te horen Marjelle! Quiches kan je prima een dag van te voren maken en de volgende dag langzaam opwarmen, maar koud kan ook prima!

Reply
Rianti 1 januari 2024 - 20:08

Ohh ohh, wat heerlijk! Zelf nog een beetje extra’s in gedaan zoals djahe- en serehpoeder. Ketjap gecombineerd met oestersaus. Zowel warm als koud heel lekker.
Kan ik deze quiche ook in porties invriezen?

Reply
SmaakMenutie 2 januari 2024 - 10:09

Lekker zeg, vooral je eigen draai aan geven inderdaad! Persoonlijk zouden wij een quiche niet invriezen, dat maakt ‘m niet lekkerder 😉

Reply