17,1K
Familierecept
Na de nasi goreng en de mihoen goreng kon de bami goreng natuurlijk niet ontbreken. Wat ons betreft de allerlekkerste bami. Hier kan geen toko tegenop. Maar goed, dat geldt voor veel eten waar je fijne herinneringen aan hebt. Wij aten deze bami goreng trouwens met een beetje witte rijst (vraag me niet waarom) en met een lekker vleesgerecht, vaak ajam smoor. En natuurlijk met frisse atjar. Aan de slag!
92 reacties
Vandaag de bami gemaakt. Vootreffelijk, wat lekker???
Hoi Peter, wat leuk om te horen! We zijn blij dat het in de smaak viel! 🙂
Volgens mijn vrouw, kan ik beter geen recepten meer van jullie klaarmaken, want ze schept nu steeds voor een tweede keer op! ?
Haha zo mogen we het horen Alexander, leuk!!
Heerlijk recept. Een beetje getweaked. Niet verwacht met alleen Laos en ketjap
Fijn Cees! Ja soms is less is more! 🙂
Wat moet je met de katenspek doen? Achteraf weer toevoegen?
Hoi Juliette, nee die voeg je bij stap 4 (de vierde bullet) weer toe aan het gerecht ?
Dit is de lekkerste bamie goreng die ik ooit op heb. Tot nu toe gebruikte ik altijd kruiden zakjes van Conimex, maar dit is zoveel smakelijker, geen zakjes kruiden meer hier. Bedankt voor weer een super lekker recept. In Amerika kan ik geen katenspek vinden, dus heb bacon gebruikt.
Bedankt voor het leuke compliment Ria! Vers is inderdaad het allerlekkerste 🙂 Bacon kan je overigens ook goed gebruiken!
Ontzettend lekker!
Het was weer heerlijk !
Leuk om te horen Heleen, fijn! 🙂
Heerlijk recept! ?
Hoi Natascha, fijn dat het in de smaak viel! 😀
Ik heb de bami goreng gisteren gemaakt, hij was echt super lekker!! Had daarbij ook ajam betawi gemaakt, ook een hit! Dank je wel voor het delen, en ga zo door :-D.
Hoi Manon, leuk om te horen dat de bami en ajam betawi zo’n succes waren! Uiteraard graag gedaan en houd ons in de gaten, er komt nog veel meer lekkers aan 🙂 Groetjes, Erik- SmaakMenutie
Genoten van dit heerlijke recept ! Dank!
Goed om te horen Melissa, leuk 🙂
Kun je ipv de bami ook nasi gebruiken?
Hoi Peter, je kan ook zeker rijst gebruiken. Maar wellicht is dit recept dan beter voor je: https://smaakmenutie.nl/nasi-goreng/
Heb bami gemaakt! Heerlijk!
Leuk om te horen, fijn dat het in de smaak viel Judy!
Hallo, het lijkt me heel lekker, maar ik had een vraag: bedoel je met katenspek dat spek wat al gaar is en als broodbeleg in dunne plakken wordt verkocht? Mijn oma maakte namelijk ook bami met spek, maar dan gewoon verse/rauwe speklappen. Het lijkt me best lekker om die broodbeleg-katenspek te gebruiken, maar ik weet niet zeker of je dat bedoelt….
Hi Yda, ja dat bedoelen we inderdaad! Leuk, we zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Idd erg lekker!!
Bami al paar keer gemaakt smaakt goed ?
Fijn dat het in de smaak viel! Altijd goed om te horen 🙂
hij is heerlijk bedank voor dit lekkere recept
Fijn dat je ervan genoten hebt Brenda!
De bami voor vanavond gemaakt, gegrilde kippenvleugels erbij met rijst ???
Oeh lekker William, geniet ervan! 🙂
OMG net deze bami gemaakt met de Ajam smoor en Atjar Ketimoen van deze site!!! Het was heerlijk. Komt zeker vaker op tafel.
Wat een heerlijke combinatie Kirsten! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Hoi hoi een vraagje kan ik ipv spek wat anders gebruiken of helemaal overslaan ? Omdat ik helemaal geen varkensvlees eet.
Alvast dank !
Hoi Fadiem, in principe zou je de spek achterwege kunnen laten. Maar ben je toch nog op zoek naar iets zoutigs, gebruik dan bijvoorbeeld kalkoenspekjes!
Vandaag voor de 2de keer de bami gemaakt! Dat wordt weer smullen!
Lekker Channa! Fijn dat onze bami in de smaak valt 🙂
Heeft u ook een recept voor alleen de bami? Dus zonder de kip en spek? Wil het graag met smoor eten.
Dan kan je het beste de kip en spek achterwege laten 🙂
Die bami!!!
Tip van onze zoon(Smaakmenutie
Ga snel met meer aan de slag
Haha leuk om te horen Sita!
echt verrukkelijk……
Fijn dat ons familierecept in de smaak viel Peter! 🙂
De prei staat niet tussen de boodschappen ??, was heerlijk
Sorry wel
Haha gelukkig 🙂 Fijn dat je de bami lekker vond Chantalle!
???? lekkerrrr!!!
Thanks Mirjam, fijn! 🙂
Echt waanzinnig, heb al meerdere mensen “lastig gevallen” met dit gerecht 😀
Haha heel goed Mark! 🙂
Vandaag gemaakt, heerlijk! Mijn vrouw stond te watertanden tijdens het bereiden totdat de mie eraan toegevoegd werd. Ze moet namelijk glutenvrij eten en de eiermie bevat helaas tarwe. Weten jullie of er ook glutenvrije mie is??
Fijn dat ons recept in de smaak viel Mike, leuk 🙂 Je zou kunnen kiezen voor rijstnoedels of eventueel mihoen!
Het is een heerlijk recept we hebben gesmuld.
Fijn Marcel, dat horen we graag! 🙂
Heerlijk! Die wordt weer toegevoegd aan de favorieten!
Leuk om te horen Birgit! Fijn dat ons familierecept in de smaak viel 🙂
Eerlijk, ik snap niet wat hier zo lekker aan is. 5 eetlepels ketjap, bouillonblokje, spek. Mijn bloeddruk is verdubbeld door al dit zout.
Ik ga het nog een keer maken, maar dan met 1 eetlepel ketjap, geen bouillonblokje en ham ipv spek.
Suka belanda!Ham in Indo keuken….lachen! Niks gewend zeker…
Haha idd adoe seh
Simon Suka belanda , 1 eetlepel ketjap en ham in indo food. Kan toch niet?
Verder goed recept hoor, EnAk EnAk
Ook dit recept weer erg lekker. Heerlijk
Fijn dat ons recept in de smaak viel Inge! 🙂
Weer erg lekker gegeten. Leuk om op deze wijze te koken. Super makkelijk om klaar te maken.
De katenspek kon ik niet vinden AH en heb daarom spek van Meester & Zn gebruikt.
Normaal maak ik altijd pindasaus bij bami gerechten, maar nu totaal niet nodig.
Leuk om te horen dat onze wijze je aanspreekt Tino! Fijn dat ons familierecept in de smaak viel 🙂 Wij kopen dat merk ook regelmatig, die is prima!
Dit hebben we vanmiddag gegeten. Super lekker zoals veel ban jullie recepten.
Fijn dat dit recept ook in de smaak viel Annie, dat horen we graag! 🙂
Samen met stoofvlees (celeng base manis) klaargemaakt en gegeten in de schrale hoop dat er een restje overbleef. Eega en kinderen gaven me helaas geen kans, echt heel erg lekker! Dank jullie wel voor al die heerlijke recepten.
Heerlijke combinatie met de be celeng base manis Mike! Fijn dat iedereen ervan genoten heeft (en het dus op was ? )
Wat een heerlijke bami zeg, we hebben gesmuld!
Gelukkig is er nog over?
Fijn dat ons familierecept in de smaak viel Gerda, dat horen we graag! 🙂
Gisteren jullie pindasaus gemaakt, vandaag deze bami. Topcombi!
Ik heb er zelf ook nog een scheutje vissaus aan toegevoegd.
Leuk Rick! Heerlijke combi inderdaad 🙂
Ben hem op dit moment voor de 2e keer aan het maken. Denk dat ie nu nog lekkerder wordt. Een heerlijke bami, een fijn recept. Thnx guys! 👍
Nou wat leuk Miranda! Fijn dat ons familierecept in de smaak valt 🙂
Heerlijk!!! Korte vraag: kun je wat overblijft de dag erna weer opwarmen zonder dat de mie eronder lijdt?
Leuk te horen! Ja hoor, langzaam opwarmen, dat kan prima 🙂
Eindelijk weer de bami zoals mijn Indische schoonvader hem jaren geleden maakte.
Blij met smaakmenutie😊
Hoi,
Kan deze ook vegetarisch beried worden?
Met vlees is ie lekker maar ik wil het een keer zonder vlees maken. Met gewone maggiblokjes (2 in een papiertje, rood gele verpakking) ipv kip bouillon?
groetjes!
Ik zou dan voor een vleesvervanger kiezen met een zoute smaak ipv de katenspek (bijvoorbeeld vega spekjes) en de kip achterwege laten. Je kan ook kiezen voor groentebouillon. Geniet ervan!
Hoiihoii,
Heb deze heerlijke bami al een keer eerder gemaakt en wil het vandaag weer maken. Maar mijn vraag was ken ik het ook onder de groente en vlees doen, met alleen de boemboe zeg maar? Mijn zoontje wil “lege” bami zonder stukjes erin vandaar.
Bedankt alvast groetjes
Hoi Bonnie, dat kan wel maar dan is het minder smaakvol want de groenten en vlees geven ook smaak af 🙂
Terima kasih voor het lekkere gerecht! Laaste tijd inspiratieloos en al enige tijd op zoek naar een site met lekkere recepten en ineens is daar jullie pagina! Heb al vele dingen genoteerd staan om te proberen en jullie versie van bami was de eerste en was zeker enak!
Lekkerder bestaat bijna niet! Dit samen gemaakt met de Daging Roedjak uit de slowcooker. Het was heerlijk! En door de slowcooker de hele dag een heerlijke geur in huis!
Dit is echt zó lekker!!
Ik doe er nog een beetje trassi doorheen, dat maakt het helemaal af.
Wat een fantastisch recept! Het is heerlijk geworden en weet zeker dat de 7 mannen het vanavond ook geweldig gaan vinden bij hun jaarlijks rijsttafeltje!
Super lekker. Ga hem nu altijd zo maken, misschien met wat kleinere veranderingen. Ook andere recepten op de site zijn erg goed! Zoals de Roti of Kip Hoisin. Ga zeker nog meer recepten uitproberen.
Maak het regelmatig zonder kip en bouillonblokje. Ook lekker hoor!
Ik heb hem vorige week gemaakt. Mijn jongstenis niet dol op avondeten, wat ik ook maak, dus zij heeft dit niet op. Mijn oudste dochter vond het daarentegen echt heel lekker. Later kreeg ik onverwacht bezoek dat nog niet gegeten had, en heb ze uit de pan Bami gegeven. Ze hebben ieder 2 borden op, ze vonden het heerlijk! Morgen ga ik het weer maken, maar dan nu met Foe yong hai erbij. Ook van jullie site. Ben reuze benieuwd
Was heerlijk! Zelf wel wat trassi er doorgegaan 😉
Vandaag zin in kip, dus lekker snuffelen op jullie site 😊
Mijn vraag is prei en spitskool gaan die er rauw bij?
Ja dat klopt, die gaan er rauw bij en worden nog even mee gebakken
Top wat een wereldgerecht , heerlijk! Het is wel goed dat wij (saampjes) een vriezer hebben want dit was genoeg voor nog 2 maal.