Traditioneel Indisch stoofgerecht
Onze Indische familierecepten vallen in de smaak! Na de populaire daging smoor en de smaakvolle daging roedjak mocht daging Bali natuurlijk niet ontbreken. Dit traditionele gerecht is een ware klassieker binnen de Indische keuken en benadrukt de authentieke smaken van Indonesië.
Kruidig, mild-pittig en onweerstaanbaar
Daging Bali is een heerlijk gerecht van mals gestoofd rundvlees, doordrenkt met een rijke, kruidige saus. De combinatie van zoete en hartige smaken, met een lichte pittigheid, maakt dit gerecht toegankelijk voor iedereen. De boemboe is op basis van verse kruiden en specerijen zoals rode peper, djahé en laos, waardoor het vlees een intense smaak krijgt. Dit stoofgerecht heeft tijd nodig om alle smaken volledig te laten intrekken, maar het resultaat is dat het vlees op je tong smelt.
De perfecte combinaties op je bord
Dit malse stoofvlees smaakt heerlijk in combinatie met witte rijst, die de saus perfect opneemt. Voor een frisse tegenhanger kun je het met atjar ketimoen serveren of gewoon met komkommer. Daarnaast horen sajoer boontjes of een ander Indisch groentegerecht er natuurlijk ook bij.
Een gerecht met traditie en karakter
Daging Bali is niet zomaar een stoofgerecht; het draagt een stukje geschiedenis en traditie met zich mee. Binnen veel Indische families wordt dit gerecht al generaties lang doorgegeven, waarbij elke familie – zoals zoveel gerechten – zijn eigen unieke twist heeft. De geur van langzaam sudderend vlees brengt bovendien vaak voor iedereen zijn eigen herinneringen boven. Of je nu een liefhebber bent van de Indische keuken of deze nog moet ontdekken, daging Bali is een gerecht dat je geproefd moet hebben!
55 reacties
Is dit gerecht met kip ook lekker?
Ja hoor Irma, ik denk het wel! 🙂
Ik zag een vraag over de slowcooker.
Dan moet je echt veel minder vocht gebruiken aangezien er geen vocht verkookt.
In dit geval zou ik hooguit 1 eetlepel water gebruiken!
Stoofgerechten uit de slowcooker zijn nog veel smakelijker dan in de pan gemaakt, dus heren schaf er eentje aan!
Bedankt voor de tip Rita! Is het überhaupt nodig om dan water toe te voegen? Het lijkt ons meer dan voldoende vocht 🙂
Samen met rijst, boontjes en komkommer gegeten.
Het was overheerlijk!! Deze krijgt een ❤️
Zo, ik heb lekker gegeten joh, koop altijd bumbu van koningskoppel met extra toevoegingen van mezelf maar deze bali is echt lekker. Ik heb alleen verse Laos en gember gebruikt vind ik persoonlijk lekkerder en heter gemaakt Indo he. Deze blijft.
Groetjes Verna
Leuk om te horen Verna! Fijn dat het in de smaak viel. En inderdaad zelf boemboe maken blijft toch het allerlekkerste! 🙂
Hoi! Kan ik de specerijen en uien verdubblen met 2 kg vlees? Groetjes
Hoi Sanne, nee hoor ik zou de hoeveelheid specerijen ongeveer gelijk houden. Hooguit een snufje meer. Voor wat betreft de ui, knoflook en peper kan je eveneens dezelfde eenheid aanhouden. Wel zou ik wat extra ketjap toevoegen en wat extra santen en water zodat het geheel voldoende vocht heeft om rustig gaar te pruttelen. Succes! Groet, Erik
Hoi, ik heb gestoofd rundvlees over. Kan ik hiervan ook de daging maken?
Hoi Yvonne, zitten hier dan al niet smaakmakers aan? Ik zou het niet doen, want die 2,5 uur zijn echt nodig om de smaak in het vlees te laten trekken.
Wat zijn de richtlijnen voor de slowcooker vwb toevoegen vocht ?
Hoi Robert, dat weet ik niet exact gezien wij geen slowcooker gebruiken. Maar ik zou deze hoeveelheden aanhouden en wellicht tussendoor even checken of er nog wat bij moet. Succes! Groet, Erik- SmaakMenutie
Zeker geen 200 ml, eerder iets van 50 ml of nog beter niks. Mijn ervaring is dat de sc zelf erg veel vocht genereerd.