Boterkip
Deze romige en milde butter chicken (in India murgh makhani genoemd) is een curry van gemarineerde kip in een kruidige tomatensaus. Ergens heeft deze boterkip wel wat weg van andere bekende Indiase curry’s als de kip korma en tandoori. De kipstukjes marineren we in Griekse yoghurt met typisch Indiase kruiden als garam masala en komijn. Vervolgens voegen we deze toe aan een tomatensaus met boter en room. Moeilijk? Nee hoor, je staat echt geen uren in de keuken. Houd er alleen rekening mee dat je de kip nog een uurtje laat marineren. Serveer met witte rijst en naan.
9 reacties
Mmm
Vanavond gemaakt. Echt weer een super makkelijk te maken en lekker gerecht. Echt weer een toppertje!!
Echt een aanrader. Zooooo lekker. Helemaal smullen met zelfgemaakte naan.
Hi Tim & Erik, kort vraagje: vwb de Griekse yoghurt, raden jullie de 0% of 10% vet versie aan? Dank alvast!
De 10%, een light variant is wateriger en dus minder geschikt om in te marineren 🙂
Hi! Kan ik de karwij vervangen door komijn?
Ja dat kan, gebruik dan een tl extra ipv een halve 🙂
Ik weet niet of het minder lekker is, maar ik had in de kast nog een spice mix van butter chicken staan.
Ik ga denk ik eens proberen om dit recept te volgen maar dan de kruiden te vervangen voor deze spice mix. Natuurlijk gebruik ik dan wel nog even en vers teentje knoflook.
Vraagje: hoort er nog een uitje doorheen? Ik lees wel eens dat er een pasta wordt gemaakt van bijvoorbeeld 100gram uien en 120 gram verse tomaten. Verder vind ik het denk ik zonde om er kookroom doorheen te doen, dan maar wat extra roomboter. Het ziet er ook wel leuk uit als je de kookroom over de saus serveert.
Niet dat we weten Jesse! Geniet ervan 🙂