Katenspek
Al eerder maakten we nasi goreng volgens familierecept en nu gaan we voor mihoen goreng. Eigenlijk geldt hiervoor eveneens dat het vrij simpel te maken is. Mijn oma gebruikte vroeger reuzel, maar dat is tegenwoordig nauwelijks nog verkrijgbaar. En al helemaal niet in de supermarkt. Het beste alternatief is katenspek. En eerlijk gezegd denk ik dat katenspek ook wel iets gezonder is dan reuzel 😉 Maak er lekker wat zelfgemaakte saté en foe yong hai bij. En vergeet vooral niet het zuur: atjar ketimoen of atjar tjampoer. Selamat makan!
32 reacties
Wat een heerlijk recept. Meerdere malen gemaakt, en een van mijn favoriete recepten. Ga zeker meerdere recepten van jullie proberen
Hoi Shannon, leuk om te horen! Van ons is het ook een grote favoriet. En zeker doen, er staat nog veel meer lekkers op de website 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie
Vanavond voor het eerst gemaakt. Wij vonden het super lekker. Mijn zoontje van 2.5 die echt een slechte eter is die heeft zelfs gesmuld. Dus dit komt hier vaker op tafel. Bedankt!
Hoi Lena, bedankt voor het compliment! En uiteraard graag gedaan 🙂 Fijn dat het ook bij je zoontje in de smaak viel, dat zegt wel wat! Groet, Erik- SmaakMenutie
Wat een succes! Al mijn gasten hebben zitten smullen van dit recept. Mijn zoon van 4 vroeg met het naar bed gaan: mama je had echt super lekker gekookt, wil je dit morgen weer maken?
Ah wat een lief compliment, leuk om te horen 🙂 Fijn dat het ook bij kids in de smaak valt!
Vanavond gemaakt en wat een top recept weer zoals alle recepten op 1 na dan maar dat lag denk ik aan onze persoonlijke voorkeur.
Hopelijk gaan jullie nog heel lang door?!
Hallo mannen….Reuzel is bij de keurslager te koop,Heeft hij het niet in huis,dan bestelt hij het voor je.
Ik maak het zelf,varkensvet (van zwoerd en onderliggende vetlaag van buikspek) langzaam smelten. Je houdt zelfs kaantjes over!
Hallo Jet, bedankt voor de tip! Wat goed dat je het zelf maakt.
Oja, kaantjes. Dat doet ons denken aan vroeger. Lekker!
Lieve vrienden, We hebben woensdag gasten gehad! Daar heb ik uitgebreid voor gekookt!
Wij ( oudjes proberen alles uit)!man bijna 81 en ikleine muis 77 jaar!
Tom kha kai. – Kip jambalaya met chorizo. – en kleine salade er naast!
Baby spinazie- gerookte kip – walnoot – ei – feta – avocado. – beetje dressing!
Ze aten bijna hun vingers er bij op!De dame komt uit Indonesië!
Wat een enorm compliment, dankjewel Jannie! Wat een lekkere dingen heb je gasten voorgeschoteld 🙂 Fijn dat het bij iedereen in de smaak viel. En zo zie je maar, leeftijd is ‘just a number’ 😉
Zo heb ik het ook ongeveer geleerd. De reuzel om in te bakken maar dan met doorregen varkenslapjes voorzien van peper en jahe en kipfilet. De rauwe rode paprika flinterdun als laatste erdoorheen voor het knappertje en verder veel knoflook en wat lombok. Werd gegeten met acar ketimun soms met ayam pedis en..al!
Klinkt heerlijk Franzis, vooral de flinterdunne rode paprika gaan wij zeker ook eens proberen 🙂
Oja en het was Bami Goreng wat je moet eten op je verjaardag de dag zelf niet de dag vd rijsttafel. De lange sliert vd bami brengt een lang leven. ((Bij geloof))
Wat een leuk weetje, bedankt voor het delen Franzis!
Vanavond gemaakt. Eenvoudig te bereiden maar o zo lekker. Ik had voor 4 gemaakt in de hoop dat ik iets over zou houden voor morgen. Maar helaas, we hebben met 3 personen alles op. Het gerecht viel erg in de smaak bij iedereen. Bedankt voor het delen van het familierecept.
Wat leuk om te horen Jacco, fijn dat alles is op gegaan. Volgende keer gewoon wat extra maken 😉
Heerlijk mihoen gegeten, voor ons weer een blijvertje en zo klaar
Leuk om te horen Rina, fijn dat ons familierecept in de smaak viel 🙂
Voor mij de eerste keer op jullie website maar ik zie zoveel lekkers en zulke positieve berichten dat ik me er ook maar eens aan ga wagen 🙂
Kun je de katenspek weglaten of vervangen door iets anders? Wij eten alleen halal dus ben ik op zoek naar een alternatief?
Leuk Noortje! Je kan de katenspek in dat geval gewoon weglaten hoor, tenzij je zelf iets weet wat zoutig is maar wel halal. Geniet er in elk geval van!
Ik zou dit mihoen recept graag een keer willen maken, ik vraag me alleen wel af of de katenspek een gewoon onsje van de supermarkt mag zijn, dus al in plakjes??
Tuurlijk Ilona! Gewoon in kleine stukjes snijden 🙂
Toen ik deze mihoen stond te maken zeiden de buren: “ wat ruikt het weer heerlijk bij jullie!”
“ Willen jullie mee eten ?” Vroegen wij?
Heerlijk met z’n 4 gesmuld! Dit is weer een blijvertje!
Nou wat leuk Tim! Fijn dat nu iedereen ervan heeft kunnen genieten 🙂
Heerlijk recept! Klein beetje vissaus en zoute sojasaus toegevoegd en geserveerd met gebakken uitjes, kroepoek en augurk. Ik was te laat voor een foto… volgende keer, want dit ga ik zeker vaker maken! Dank jullie wel voor dit recept!
Klinkt heerlijk Marjolein! Fijn dat jullie ervan genoten hebben. En die foto zien we nog graag een keer 😉
Deze mihoen heb ik net gemaakt. En hij was kei lekker! Zelfs manlief vond het lekker en da’s een hele moeilijke eter. Zeker voor herhaling vatbaar! Dank jullie wel voor dit heerlijke recept!
Dat is een groot compliment Linda! Fijn dat jullie er beide van genoten hebben 🙂
Yup, deze blijft erin. Heerlijk!!! Ik heb minder Mihoen maar meer witte kool gebruikt.
Leuk Cecile, en geef er vooral je eigen draai aan! 🙂
Vorige week voor het eerst gemaakt, deze week voor het eerst een herhaalverzoek. Is zeker goed bevallen. Ik heb wel de ketjap vanvangen door shoyu en dat ook erg lekker. Ik ga zeker varieren met vis.