Volop groenten
Wow, dit is zooo lekker! Het doet een beetje denken aan de Kung po kai, maar dan uit de oven. En nog makkelijker om te maken. Volop groenten, malse kip en een bite van de cashewnoten. Lekker met wat witte rijst!
Wow, dit is zooo lekker! Het doet een beetje denken aan de Kung po kai, maar dan uit de oven. En nog makkelijker om te maken. Volop groenten, malse kip en een bite van de cashewnoten. Lekker met wat witte rijst!
300 g kipdijfilet
70 g cashewnoten
2 tenen knoflook
2 rode paprika's
1 rode ui
1 kleine broccoli
6 el sojasaus (Kikoman)
3 el witte wijnazijn
1 el hoisinsaus
1 el honing
1 tl sesamolie
2 tl gembersiroop (of poeder)
1 el maizena
Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers. Kortom, jouw dagelijkse menutie! Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Klik dan hier.
8 reacties
Heerlijk van gegeten, weet niet zeker of jullie ook een heteluchtoven hebben !? Ik wel en moest echt op 200 graden.
Hoi Heleen, wat leuk om te horen! Fijn dat het in de smaak viel. Ja wij hebben ook een heteluchtoven, 200 graden is zeker aan te raden. Groet, Tim – SmaakMenutie
Dit was zo lekker!!
Hi Mieke, fijn dat het in de smaak viel! 🙂
Heerlijk en makkelijk recept, zeker voor als je eters hebt.
Deze blijft er in voor ons
Leuk om te horen Erna! Fijn dat de ovenschotel bij iedereen in de smaak viel 🙂
Was heerlijk!
Ik heb het recept verdubbeld ik had ook nog haricoverts liggen en ook toegevoegd.
Ik vind het een super recept voor het weekend als je nog groenten in de koelkast hebt liggen die over zijn, lekker erbij doen.
Wel heb ik de tijd moeten verdubbelen, dus de kip wel eerst zoals beschreven 8 minuten daarna de groenten er bij en 25 minuten in de oven. (de laag op de bakplaat is dan natuurlijk dikker).
Ik ben zo blij met jullie!
Bedankt voor het compliment en fijn dat de ovenschotel in de smaak valt Jo-Anna! En inderdaad groenten toevoegen die je lekker vindt en/of nog hebt liggen 🙂 Wordt altijd wel een succes!