Home Erik's Asia Aziatische noedelsoep met kip

Aziatische noedelsoep met kip

door SmaakMenutie
Aziatische noedelsoep met kip

Snel klaar

Dit is echt een van de makkelijkste maaltijdsoepen om te maken. Waarschijnlijk heb je zelfs de helft van de ingrediënten standaard in huis of in de koelkast liggen. Zoals je misschien wel weet zijn wij gek op dit soort soepjes. We maakten eerder al een noedelsoep met kip en shiitake, deze soto soep en bijvoorbeeld bami kuah. Eet deze Aziatische noedelsoep met sambal als je van spicy houdt of met (milde) chilisaus. En natuurlijk lekker met gebakken uitjes en kroepoek. Mmmm!

Aziatische noedelsoep met kip

Aziatische noedelsoep met kip

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 103 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 100 g taugé
  • 100 g noedels naar keuze
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 2 eieren
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 limoen
  • 1 ui (of sjalot)
  • 1 teen knoflook
  • 1 prei
  • 1/2 winterpeen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek

Zo maak je het

  • Bestrooi de kipdijfilet met zout en peper en bak rondom bruin in een scheutje olie in circa 5 minuten.
  • Snijd ondertussen 1 ui (of sjalot) en 1 teen knoflook fijn. Haal de kip uit de pan en fruit de knoflook en ui 2 minuutjes aan.
  • Voeg 2 el sojasaus toe en 2 el ketjap manis toe en meng even met de ui en knoflook. Voeg vervolgens 1 liter warm water toe samen met 2 verkruimelde kippenbouillon blokjes. Breng aan de kook en doe de kip terug in de pan. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen een 1/2 winterpeen in blokjes of julienne (reepjes) en 1 prei in halve ringetjes. Maak de taugé schoon en snijd ook alvast de lente-ui in ringetjes.
  • Doe alle groenten (behalve de lente-ui) bij de kip in de pan en laat 20-25 minuten pruttelen met deksel op de pan.
  • Bak ondertussen een omelet van 2 eieren in een beetje olie. Rol de omelet als een pannenkoek op en snijd in reepjes.
  • Maak ook de noedels door deze (afhankelijk van de verpakking) 3-4 minuten te wellen in heet water.
  • Haal de kip uit de pan en haal met 2 vorken het vlees uit elkaar (pulled). Doe de kip met het ei terug in de pan en voeg ook de noedels toe.
  • Voeg 1 tl (of meer) sambal oelek toe samen met het sap van een halve limoen (optioneel) en maak eventueel extra op smaak met ketjap. Serveer met lente-ui en een schijfje limoen. Mmmm!

Noedelsoep maken Kip noedelsoep Snelle Aziatische noedelsoep met kipAziatische noedelsoep met kip Noedelsoep met kip Noedelsoep kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

17 reacties

Annelies 26 november 2018 - 09:21

Heerlijk gegeten! Wel heb ik de tauge op het laatste moment toegevoegd. Dank jullie voor het recept.

Reply
SmaakMenutie 26 november 2018 - 16:36

Wat fijn Annelies! Taugé kan inderdaad ook op het laatste moment toegevoegd worden, blijft het lekker knapperig 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
jesse 6 april 2020 - 14:41

Het is een succes, smaakt naar ‘gewone’ kippensoep met een aziatisch tintje.
In een half uur kan je aan tafel. Persoonlijk heb ik hem iets minder gevuld gemaakt dan op de foto, zo is hij minder zwaar en kan je hem als voorgerecht eten.

Reply
SmaakMenutie 7 april 2020 - 10:51

Fijn dat de noedelsoep in de smaak viel, leuk om te horen! En inderdaad prima als voorgerecht te eten 🙂

Reply
HH 13 mei 2020 - 11:21

MEGA aanrader. Heel lekker recept! Zelf inderdaad later pas de tauge toegevoegd en ook wat paksoi voor extra groenten en knapperigheid. Maar de smaken zijn heerlijk! Top recept 🙂

Reply
SmaakMenutie 14 mei 2020 - 11:28

Thanks! Bedankt voor het compliment 🙂 Lekker die paksoi trouwens!

Reply
Leo Lageweg 29 juni 2020 - 14:38

Verrukkelijk (ook de volgende dag) !!

Reply
SmaakMenutie 30 juni 2020 - 11:29

Leuk om te horen Leo, fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Annelore 12 mei 2021 - 18:56

Wat een heerlijke soep. Vandaag voor het eerst klaargemaakt. Maar zeker voor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 13 mei 2021 - 10:41

Leuk om te horen Annelore! 🙂

Reply
Pauline 19 oktober 2021 - 17:17

Vandaag voor het eerst gemaakt. De hele familie heeft genoten. Ik heb nog mais, zeewier en verschillende paddenstoelen toegevoegd! Heerlijk 🙂

Reply
Cornelia 21 maart 2022 - 14:38

Wij zijn van plan om deze week deze Aziatische noedelsoep te bereiden. Nu zien wij op de foto een halve uitgeperste limoen. Is de sap van de limoen toegevoegd aan de soep?

Reply
SmaakMenutie 23 maart 2022 - 10:17

Leuk Cornelia! Voor het serveren kan je inderdaad nog wat limoensap toevoegen, maar dat is optioneel. Geniet ervan 🙂

Reply
Gea 23 juni 2022 - 14:46

Vandaag gemaakt, heb er nog wel een rode paprika aan toegevoegd heerlijk. Nu heb ik nog aardig wat over. Kan ik dit ook invriezen??

Reply
SmaakMenutie 23 juni 2022 - 15:26

Denk dat het daarna wel wat minder lekker is, maar kan wel hoor! Eventueel wat extra vocht toevoegen als je het weer opwarmt.

Reply
Joanna 30 oktober 2022 - 19:30

Mag ik vragen welke noodles jullie hebben gebruikt? Zo te zien zijn het wat dikkere noodles.
Alvast bedankt

Reply
SmaakMenutie 31 oktober 2022 - 12:31

Klopt, in dit geval hebben wij rijstnoedels (5mm) gebruikt 🙂

Reply