Home Erik's Asia Aziatische noedelsoep met kip

Aziatische noedelsoep met kip

door SmaakMenutie
Aziatische noedelsoep met kip

Comfort in een kom

Er zijn van die gerechten die je keer op keer blijft maken. Deze Aziatische noedelsoep met kip is er zo eentje.

Het is niet alleen snel klaar maar ook hartstikke voedzaam en natuurlijk smaakvol. Perfect voor drukke doordeweekse dagen of wanneer je gewoon zin hebt in iets warms zonder teveel gedoe.

Noedelsoep kip

Het fijne aan deze maaltijdsoep is dat je al de ingrediënten gewoon bij de supermarkt op de hoek kan kopen. En een deel heb je waarschijnlijk standaard in huis. Denk aan eieren, kipdijfilet, wortel, prei en taugé. Met een paar extra smaakmakers zet je in een mum van tijd een kom dampende soep op tafel.

De veelzijdigheid van noedels

Noedels vormen de basis van talloze Aziatische gerechten. Of het nu gaat om ramen, udon, soba of glasnoedels: elk type heeft zijn eigen karakter. In deze soep kun je prima werken met wat je in huis hebt. Denk aan gedroogde noedels (breedte maakt niet uit), mie of zelfs rijstvermicelli. Ze nemen de smaken van de bouillon mooi op en maken de soep vullend zonder al te zwaar te worden.

Noedelsoep maken

Bovendien zijn voor een snelle bereiding noedels ideaal. Je hoeft ze meestal maar een paar minuten te wellen of koken. Terwijl de bouillon opstaat en de kip gaart, kun je de noedels dus alvast voorbereiden. Handig!

Kip en ei met een twist

We gebruiken kipdijfilet voor een extra mals resultaat. Die trek je na het koken eenvoudig met twee vorken uit elkaar, zodat je pulled chicken (geplukte kip) krijgt. Dat mengt mooi met de bouillon en geeft een volle smaak zonder droog te worden (dat kan bij kipfilet soms het geval zijn).

Kip noedelsoep

Een ander leuk detail is de omelet. In plaats van ei los in de soep te roeren, bak je van twee eieren een dunne omelet. Die rol je op als een pannenkoek en snijd je in fijne reepjes. Het geeft net dat beetje extra structuur én ziet er ook nog eens leuk uit.

Toppings maken het verschil

Wat deze soep echt afmaakt, zijn de toppings. Lente-ui voor frisheid, een schijfje limoen voor een tikje zuur, gebakken uitjes voor crunch, en een lepel sambal of chilisaus als je van pit houdt. Kroepoek erbij en je hebt een super lekkere maaltijd!

Snelle Aziatische noedelsoep met kip

En het mooie is: je kunt er eindeloos mee variëren. Geen taugé in huis? Gebruik bijvoorbeeld eens spinazie of paksoi. Geen prei? Probeer gewoon bosui of witte- of spitskool. Deze soep past zich makkelijk aan.

Soep is altijd goed

We maken regelmatig noedelsoep en elke versie heeft iets eigens. Eerder maakten we al een variant met kip en shiitake, en ook bami kuah en soto staan hier vaak op het menu. Maar deze versie, met zijn eenvoudige ingrediënten en volle smaak, blijft ook bij ons echt een favoriet.

Noedelsoep met kip

Dus, heb je zin in een snelle en warme maaltijd? Dan is deze Aziatische noedelsoep met kip een perfecte keuze. Serveer met voldoende toppings, en genieten maar!

Aziatische noedelsoep met kip

Aziatische noedelsoep met kip

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 108 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 100 g taugé
  • 100 g noedels naar keuze
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 2 eieren
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 prei
  • 1/2 winterpeen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Bestrooi de kipdijfilet met zout en peper en bak rondom bruin in een scheutje zonnebloemolie in circa 5 minuten.
  • Snijd ondertussen 1 ui (of sjalot) en 1 teen knoflook fijn. Haal de kip uit de pan en fruit de knoflook en ui 2 minuten aan.
  • Voeg 2 el sojasaus toe en 2 el ketjap manis toe en meng even met de ui en knoflook. Voeg vervolgens 1 liter warm water toe samen met 2 verkruimelde kippenbouillon blokjes. Breng aan de kook en doe de kip terug in de pan. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen een 1/2 winterpeen in blokjes of julienne (reepjes) en 1 prei in halve ringetjes. Maak de taugé schoon en snijd ook alvast de lente-ui in ringetjes.
  • Doe alle groenten (behalve de lente-ui) bij de kip in de pan en laat 20-25 minuten pruttelen met deksel op de pan.
  • Bak ondertussen een omelet van 2 eieren in een beetje zonnebloemolie. Rol de omelet als een pannenkoek op en snijd in reepjes.
  • Maak ook de noedels door deze (afhankelijk van de verpakking) 3-4 minuten te wellen in heet water.
  • Haal de kip uit de pan en haal met 2 vorken het vlees uit elkaar (pulled). Doe de kip met het ei terug in de pan en voeg ook de noedels toe.
  • Voeg 1 tl (of meer) sambal oelek toe samen met het sap van een halve limoen (optioneel) en maak eventueel extra op smaak met ketjap. Serveer met lente-ui en een schijfje limoen.

Aziatische noedelsoep met kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

17 reacties

Joanna 30 oktober 2022 - 19:30

Mag ik vragen welke noodles jullie hebben gebruikt? Zo te zien zijn het wat dikkere noodles.
Alvast bedankt

Reply
SmaakMenutie 31 oktober 2022 - 12:31

Klopt, in dit geval hebben wij rijstnoedels (5mm) gebruikt 🙂

Reply
Gea 23 juni 2022 - 14:46

Vandaag gemaakt, heb er nog wel een rode paprika aan toegevoegd heerlijk. Nu heb ik nog aardig wat over. Kan ik dit ook invriezen??

Reply
SmaakMenutie 23 juni 2022 - 15:26

Denk dat het daarna wel wat minder lekker is, maar kan wel hoor! Eventueel wat extra vocht toevoegen als je het weer opwarmt.

Reply
Cornelia 21 maart 2022 - 14:38

Wij zijn van plan om deze week deze Aziatische noedelsoep te bereiden. Nu zien wij op de foto een halve uitgeperste limoen. Is de sap van de limoen toegevoegd aan de soep?

Reply
SmaakMenutie 23 maart 2022 - 10:17

Leuk Cornelia! Voor het serveren kan je inderdaad nog wat limoensap toevoegen, maar dat is optioneel. Geniet ervan 🙂

Reply
Pauline 19 oktober 2021 - 17:17

Vandaag voor het eerst gemaakt. De hele familie heeft genoten. Ik heb nog mais, zeewier en verschillende paddenstoelen toegevoegd! Heerlijk 🙂

Reply
1 2