Home Erik's Asia Ajam opor (Indische kip in kokosmelk)

Ajam opor (Indische kip in kokosmelk)

door SmaakMenutie

Hoe langer hoe malser

Deze heerlijke Indische kruidige kip is bij het grote publiek een stuk minder bekend als bijvoorbeeld de ajam smoor en rendang. Daarom vandaag ajam opor! Je kan het zo lang stoven als je zelf wil. Hoe langer hoe malser het kippenvlees. Gebruik wel kip met een beetje een vetrandje. Wij gebruiken kipdijfilet, maar kippenbouten kan net zo goed. Serveer met witte rijst, atjar (ketimoen of tjampoer) en een groenten gerecht, bijvoorbeeld ketoprak of sajoer tumis. Aan de slag!

Ajam opor

Ajam opor

Deze heerlijke Indische kruidige kip is bij het grote publiek een stuk minder bekend als bijvoorbeeld de ajam smoor en rendang. Daarom vandaag... Erik's Asia Ajam opor, kip in kokosmelk, Indisch Indisch Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 36 keer gestemd )

Ingrediënten

600 g kipdijfilet
400 ml kokosmelk
1 stengel sereh
2 sjalotten
2 blaadjes salam
3 tenen knoflook
3 kemirinoten (optioneel)
3 tl koenjit (kurkuma)
1 tl ketoembar
1 tl djintan
1 tl trassi (garnalenpasta)
1 tl laos

Zo maak je het

  • Mix voor de boemboe 2 sjalotten, 3 tenen knoflook, 3 kemirinoten, 3 tl kurkuma, 1 tl ketoembar, 1 tl djintan, 1 tl trassi, 1 tl laos en 1 el olie tot een gladde massa.
  • Fruit de boemboe enkele minuten aan in een scheutje olie en voeg vervolgens 400 ml kokosmelk toe. Roer het geheel even goed door elkaar.
  • Voeg de kipdijfilet toe en schep alles even om. Voeg nu ook 1 stengel gekneusde sereh toe en 2-3 blaadjes salam.
  • Doe de deksel op de pan en laat het geheel in 45 minuten gaar sudderen. Wel af en toe even omscheppen.
  • Haal na 45 min de deksel van de pan en laat de saus nog even indikken. Dit duurt waarschijnlijk nog 20 à 30 minuten. Uiteraard af en toe even omscheppen. Serveer met witte rijst en een frisse groente. Selamat makan!

Ajam opor recept Ajam opor maken Ajam oporHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

Heleen 8 maart 2019 - 19:30

Lekker ( als altijd ) 😉

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2019 - 09:14

Dankjewel! 🙂

Reply
Thérèse 2 oktober 2019 - 17:05

Fantastisch recept!

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2019 - 09:15

Leuk om te horen!

Reply
Jaimy 4 november 2019 - 21:13

Kan ik dit recept verdrievoudigen?:)
Dankjewel

Reply
SmaakMenutie 5 november 2019 - 20:35

Hi Jaimy. Wil je het voor 12 personen maken? Dan zou ik niet alles verdrievoudigen hoor. Neem 1,5 kilo kipdijfilet, 800-1000 ml kokosmelk, 2 sereh en 4-5 blaadjes salam. Voor de boemboe zou ik alles verdubbelen. Dan heb je voldoende kruiden en vocht zonder dat het te overheersend wordt. Succes!

Reply