16,7K
Binnen een uurtje op tafel
Zin in een makkelijke en snelle variant op onze ajam smoor? Dan weet ik zeker dat je deze ajam ketjap heerlijk zal vinden. Binnen een uurtje op tafel want de oven doet het meeste werk voor je. De boemboe is voldoende voor ongeveer 1 kilo drumsticks (4 personen). Serveer met bijvoorbeeld sajoer boontjes of ketoprak en witte rijst.
63 reacties
Vandaag voor het eerst zelf boemboe gemaakt voor de ajam ketjap. Dit is een geweldig recept.
Hoi Ellen, wat super leuk om te horen! Fijn dat het gelukt is 🙂
Ik ben op zoek naar wat indische gerechten voor een buffet. Kan ik de ajam ketjap zo ver voorbereiden dat ik het uit de over haal na de helft van de baktijd en het de volgende dag na het keren nog een kwartier afbak?
Bedankt alvast
Hoi Brigitte, wat leuk! Onder onze categorie Erik’s Asia staan een hele hoop lekkere recepten die je goed kan gebruiken voor het buffet. Voor wat betreft de ajam ketjap zou dit kunnen mits de kip maar gaar is. Dus even controleren door in de kip te prikken en te checken of het niet meer rood is. Veel (kook)plezier!
Joh wat hebben wij lekker gegeten ! Zelfs mijn 90 jarige moeder was vol lof !
Leuk om te horen Heleen! Daar doen we het voor 🙂 Groet, Tim – SmaakMenutie
Hier nog een! super lekker gegeten hier. Heerlijk zitten kluiven met zijn allen. Alles is op gegaan!! en we waren maar met zijn 3en hehehe 😉
Hoi Marco, haha leuk om te horen 😀 Ja het is een heerlijk recept!
Was heerlijk!!!
Fijn dat het in de smaak viel Diana!
Lijkt me een heel lekker recept. Kun je ook gewone melk gebruiken i.p.v. kokosmelk? Ik ben niet zo van de kokos. En moet de kip van te voren nog met peper en zout gekruid worden?
Hoi Joke, nee ik zou geen gewone melk als vervanger gebruiken van kokosmelk. Kokosmelk geeft namelijk een romige smaak en maakt het dikker. Ik zou dan kiezen voor bijvoorbeeld kookroom of creme fraiche!
PS: je hoeft de kip niet te kruiden vooraf. Eventueel wat zout zou kunnen, maar de kruiden geven genoeg smaak af!
Dit was erg lekker! Ik heb 12 drumsticks gebruikt met dit recept en we hebben het helemaal opgegeten met drie personen en een peuter (16 mnd) die ook heerlijk zat te smakken!?
Hoi Astrid, wat onwijs leuk om te horen! Een groter compliment kunnen we niet krijgen 😀
Zou ik ook groenten in de ovenschaal er bij in kunnen doen? Bijvoorbeeld verse sperziebonen en grof gesneden wortel? Of zou dat niet goed werken? Vind de smaak van zo’n marinade ook wel lekker als het goed in de groenten trekt
Hoi Daniël, dat klinkt lekker! Alleen hebben sperziebonen een kortere garingstijd. Dus ik zou een beetje experimenteren met (hardere) groenten zoals paprika. Of voeg de sperziebonen wat later toe. Ben benieuwd!
Hallo, ik wil dit gerechtelijke in de middag kant en klaar maken, hoe moet ik het dan opwarmen als we het in de avond willen eten?
Alvast bedankt , groet Bianca
Hoi Bianca, je zou het in de magnetron kunnen opwarmen maar ik zou ervoor kiezen om het gerecht ’s middags voor te bereiden en dan ’s avonds gewoon in de oven te zetten. Dan heb je er ook geen omkijken naar. Succes! Groet, Erik- SmaakMenutie
kun je de drumsticks ook vervangen door kipfilet, want ik hou niet zo van drumsticks?!
Ja hoor, alleen dan iets minder lang in de oven!
Vandaag gemaakt! VERRUKKELIJK ??
Heb wel dubbele hoeveelheid saus en boemboe gemaakt.
Heerlijk voor vanavond.
Ellen
Haha leuk om te horen Ellen! Fijn dat het in de smaak viel 😀 Slim om dubbele hoeveelheid aan te houden. Groet, Erik
Kun je de kip ook in de braadpan laten stoven (dus ipv oven)? Alvast bedankt voor de reactie!
Ja hoor Pascale dat kan prima!
Net gemaakt heerlijk we geniten
HEERLIJK!!
Maak het regelmatig.vandaag kippedijen gebruikt ipv pootjes. Ging ook prima.
Genoten iets te snel met schrijven ..saus is echt super en niet moeilijk
Fijn dat het in de smaak viel Eveline! En inderdaad, super easy! 🙂
Heerlijk recept en makkelijk om te maken. Heel lekker. Kan eigenlijk niets mis gaan. Een favoriete in ons gezin.
Leuk om te horen Boris! Fijn dat iedereen ervan genoten heeft 🙂
topper deze kip ??
Thanks Brenda! 🙂
`heb hem vandaag voor het eerst gemaakt. de vrouw vond hem geweldig van de oudste kreeg ik een 8,5 de jongste vond het niet lekker terwijl ze gek is op massaman curry.
dank jullie voor dit resept
ps wacht in spanning op een zigeuner/jaeger sauz
groet bert
Fijn dat ons recept (neem aan de massaman) in de smaak viel Bert! Helaas niet bij de jongste, maar goed smaken verschillen 🙂
In de maak maar niet goed gelezen.Dacht dat het een marinade was en heb de kip erin gezet.Kan ik dit gelijk in de oven zetten .
Ja hoor Annie dat zou ook wel moeten kunnen! We hopen dat het gelukt is? 🙂
Ondanks niet goed gelezen heel goed gelukt. Was heerlijk. Dit ga ik vaker maken . ?
Gelukkig Annie, blij om te horen!
Mijn favoriete gerecht was altijd hete kip maar na dit recept staat de hete kip nu op de 2de plaats. Heerlijk ze lukken de ovenschotelnog net niet uit😋😜
Haha leuk om te horen Yvonne! 🙂
Is de kokosmelk te vervangen door iets anders (ivm voedselallergie)?
Oei, kokosmelk is wel redelijk essentieel en een smaakmaker. Het vlees wordt er ook lekker zacht van, maar ik heb wel eens gehoord dat je ook yoghurt of kookroom zou kunnen gebruiken, maar dat hebben we zelf niet eerder geprobeerd.
Nog steeds een geweldig recept, altijd leuk om te maken als er mensen komen eten!
Beste Tim en Erik, vandaag dit recept gemaakt: heerlijk!!! Iedereen heeft gesmuld. Alleen een vraagje: zodra ik de kokosmelk toevoeg, krijg ik niet meer zo’n mooie donkerbruine ketjapkleur als op jullie foto’s. Klopt het dat die foto’s gemaakt zijn zonder de toevoeging van kokosmelk?
Fijn dat het recept bij iedereen in de smaak viel Cindy! De afbeeldingen zijn gemaakt met toevoeging van de kokosmelk. Het kan wellicht aan het type kokosmelk liggen, maar het belangrijkste is dat de smaak goed is 🙂
Hi, ziet er erg lekker uit maar… zou ik het kunnen maken zonder trassi? Ik heb daar zo’n hekel aan 🙂
Of mis ik dan teveel smaak? Is het te vervangen door iets? Thanks boys
Ja hoor Jeroen, je kan de trassi gerust achterwege laten! Geniet ervan 🙂
Zo dat recept was heerlijk zeg, mijn man heeft zo zitten kluiven.
dat hij alles helemaal alleen heeft opgegeten.(kluiven is niet mijn ding)
Dat is tot geweldig….
Beste Smaakmenu
Kan deze ook gewoon in de pan smoren net als die lekkere ajam smoor recept van jullie?
Groet een fan
Ja hoor dat kan! Maar je moet zelf even de tijd in de gaten houden zodat het goed gaart (met deksel op de pan).
Beste smaakmenutie,
Ik woon in Frankrijk en kan hier geen trassi krijgen. Ik heb ergens gelezen dat ansjovis een alternatief is voor trassi. Weten jullie of dat kan? Jullie recepten zijn geweldig.
Wat leuk om te horen dat onze recepten helemaal over de grens gaan Fransje! Wij hebben nooit gehoord dat je trassi kan vervangen door ansjovis (en zou het eerlijk gezegd ook niet zo snel doen). Als je er niet aan kan komen, zou ik het achterwege laten. En anders zou een alternatief kunnen zijn taotjo. Geniet ervan!
Dank voor jullie antwoord….ik blijf jullie volgen
Inmiddels al heel wat heerlijke maaltijden van jullie site gegeten, vandaag de ook weer meer dan heerlijke ajam-kip.
Heel veel dank!
Lijkt me een heerlijk recept. Binnenkort eens proberen.
Kan ik dit ook met ander vlees maken zoals varkenshaas?
MvG vanHeeltjes
Ja dat kan wel hoor! Je moet dan wel de oventijd aanpassen 🙂
Vandaag voor het eerst jullie ajam ketchap gemaakt, heel bijzonder met die kokos-het was heerlijk.
Ook voor het eerst de boemboe fijngemaakt met een net gekocht staafmixer. De kruiden zijn zo beter doortrokken.
(Dochter van Indische ouders die niet zo van koken hielden (haha); dus niks geleerd van hun 🙁
Ik hou niet zo van kokosmelk, kan ik dat ook vervangen voor iets soortgelijks.
Ondanks dat je kokosmelk gebruikt, zit er geen kokos smaak aan hoor. Het geeft een romige smaak aan het geheel 🙂
Oh wat een heerlijk recept. Ik had nog kipkluifjes in de vriezer, dus deze gebruikt voor dit recept. Samen met witte rijst en verse sperzieboontjes. Weer een favoriet recept erbij!
Wij hebben onze vingers erbij afgelikt, heerlijk!!! Ik heb het in de braadpan laten sudderen dat ging perfect 👌🏼
Echt ern TOP recept.!!!!!
Kinderen en kleinkinderen hebben net weer heerlijk ervan gegeten.