Minstens zo lekker
Iedereen kent natuurlijk de Hollandse variant, maar deze Indische bruine bonensoep is minstens zo lekker (al dan niet lekkerder). Het Indische tintje krijgt de soep natuurlijk door de toevoeging van ketjap en gebakken uitjes (en eventueel sambal). Eigenlijk is dit ook zo’n typisch Nederlands Indisch gerecht dat ontstaan is toen de Indische gemeenschap naar Nederland kwam, net zoals bijvoorbeeld Indische macaroni of kimlo. Thuis aten wij deze soep altijd met frikadel pan of Indische kipkluifjes. Bovendien zet je deze bruine bonensoep in een half uurtje op tafel!
8 reacties
De soep precies volgens recept gemaakt, het was heerlijk. Ook de kinderen smulden ervan!!
Hi Tim & Erik, 2 vraagjes: 1) betreft de 700g bruine bonen het netto gewicht of het netto uitlekgewicht? 2) betreffende de pot runderbouillon: is dezelfde hoeveelheid runderbouillon maken van een (half) runderbouillonblokje een volwaardig alternatief? Dank alvast!
Hi Timo, nee dat is vaak het netto gewicht. Vervangen door bouillonblokjes kan helaas niet, je moet echt een pot (kracht) runderbouillon gebruiken 🙂
Ok, duidelijk en bedankt! 🙂
Gemaakt, en het was heerlijk hoor!
Perfect,Heerlij,zoals alle recepten.
Kan het ook met gedroogde Kapucijners?
Ik denk het wel hoor, maar zelf hebben we dat niet eerder geprobeerd. Vergeet ze niet eerst te bereiden 🙂