Moderne versie
Inmiddels hebben we al heel wat ouderwetse stamppotjes gemaakt, maar een moderne versie ontbrak nog. Deze heerlijke preistamppot met kerrie en oude kaas is typisch zo’n voorbeeld. Lekker voor als het koud is en je even een keer geen klassiekers als boerenkool- of zuurkoolstamppot wil eten. De oude kaas zorgt voor smeuïgheid en een pittige smaak. En de kerrie is een echte smaakmaker in combinatie met de prei, zoals in deze ovenschotel. Bovendien is deze stamppot snel klaar zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan. Wij serveren er een bal gehakt bij maar rookworst of bijvoorbeeld Oud-Hollands draadjesvlees of hachee kan net zo goed!
2 reacties
Gisteren de prei stamppot gemaakt. Heerlijk was het. Onze gasten hebben genoten. Gekozen voor suddervlees. Hier in Zuidspanje geen hollandse kaas, wel gruyere. Het was absoluut weer een topper. Bedankt.
het is wederom een prima recept. Lekker zo de prei gestoofd.