14,8K
Dit kan iedereen!
Deze super makkelijke en lekkere ovenschotel met prei en gehakt zet je in een handomdraai op tafel! Zonder dat je er een pakje of zakje voor gebruikt. Dit kan echt iedereen en het is zoveel lekkerder. De spekjes geven een lekkere bite aan het geheel en we maken er ook zelf een kaassaus bij, waardoor het net iets pittiger wordt en het zijn o zo lekkere krokante korstje krijgt! Daarnaast doen we er ook een paprika door, voor de extra vitamientjes. Mjum!
67 reacties
Hallo Smaakmenutie,
Ik wil even aangeven dat bij mij de aardappelen niet binnen 25 min. gaar zijn geworden. Ik heb er minimaal het dubbele voor nodig gehad! Dus dat was wel even vervelend. Want ik rekende op ong 25 min. zoals in het recept staat. Doe ik iets verkeerds?
Hoi Hajar, de gaartijd is mede afhankelijk van de dikte en grootte van de aardappeltjes. Daarnaast wil het ook nog wel eens verschillen per oven hoelang het garen duurt. Een tip: gebruik volgende keer kleinere (stukjes) aardappel.
Dag HAJAR HAZM,
Ik heb kant-en-klare aardappelschijfjes uit de supermarkt gbruikt welke voorgekookt zijn, als die van jou dat niet waren kan dit verklaren waarom ze bij jou niet gaar waren na de 25 minuten. @Smaakmenutie: als jullie ook voorgekookte aardappelschijfjes hebben gebruikt is het dan een idee om dit in de ingredientenlijst te benoemen?
Groet,
Marcel
Goed idee Marcel, ik heb het toegevoegd. Dank!
Ik kook en ook bak ik ze vantevoren altijd even
Gisteren het gerecht gemaakt voor een aantal preihaters.
Ze wisten niet wat ze zouden eten.
Reactie; dit is echt lekker kun je dit vaker maken?
Oh ja wat is het eigenlijk?
Wil je nog meer?
Top recept!
Heerlijk! Ik schrok in eerste instantie ff van de hoeveelheid kerriepoeder die er in moest (ik kwam erachter dat ik niet zoveel meer in huis had), maart gelukkig had ik de in het recept vermelde hoeveelheid nog net wel…ga ik zeker nog eens maken, maar ik heb besloten er dan nog een theelepeltje cayennepeper toe te voegen bij stap 4. Net iets pittiger, maar dit is uiteraard een kwestie van smaak 🙂 De aardappelschijfjes (kant en klaar uit de supermarkt) waren bij mij overigens wel gaar na de 25 minuten
Hoi Marcel, fijn dat de schotel in de smaak viel! En gelukkig had je nog nèt de juiste hoeveelheid kerriepoeder in huis 🙂 Goed idee vwb de cayennepeper, het is inderdaad net wat je lekker vindt. Sommige houden van pittig, anderen weer niet. Maar wij gaan het zeker eens proberen! Groet, team SmaakMenutie
Dit eten we vandaag.Inplaats gewone kerrie heb ik harame massala gebruikt.Zo meteen eten .Het ruikt heerlijk en zo zal het ook wel smaken .Al veel recepten gemaakt van jullie.Top!!!!
Leuk om te horen dat je de ovenschotel (en veel andere recepten) gemaakt hebt Annie! Garam massala kan je inderdaad ook gebruiken ipv kerrie, lijkt er een beetje op.
Smaaksensatie,
Heb de over op 180 graden gezet om af te bakken.
Verder is hij prachtig eruit gekomen en smaakte voortreffelijk.
Kan de oventemperatuur ook aangegeven worden?
Heerlijk recept! ?
Dankje Marga, leuk om te horen! 🙂
Heb op verschillende manieren prei op het menu gehad maar deze was toevallig wel de allerlekkerste!!!
Wat een groot compliment, dankjewel Rina!
Hoi smaakmenute,
Wat een heerlijk recept, als tip kun je de aardappeltjes ook een paar min. In de magnetron verwarmen ze worden dan een stuk zachter, en garen sneller en heb je zeker genoeg aan 25 min. baktijd in de oven.
Groetjes,
Hermien
Hoi Hermien, dankjewel voor de tip!
Hey Tim en Erik
Vanavond heb ik jullie preischotel gemaakt hij is erg lekker en er werd bij ons thuis heerlijk van gesmuld ik ga zeker meer recepten van jullie proberen.
Hoi Jurgen, fijn dat iedereen van de preischotel heeft gesmuld. Vinden we erg leuk om te horen 🙂 Bedankt voor je berichtje!
ik zou graag willen weten wat ik ipv paprika kan gebruiken er is een paprika allergie hier.
Ojee! Paprika kan je weglaten. Eventueel kan je de paprika vervangen door een andere harde groente zoals courgette. Succes!
Heel lekker recept
Maak het ook met broccoli en kip of bacon
Ik bak de aardappelen wel even voor meer smaak
Beste smaakmenutie,
Vandaag de preischotel gemaakt. Heerlijk recept. Ga meer recepten van jullie site proberen. Bedankt.
Johan
Leuk om te horen Johan, fijn dat de schotel in de smaak viel!
Hallo,
Ik ben al een tijdje opzoek naar een prei schotel recept en eindelijk iets gevonden en vandaag gekookt. Mijn man en de kids vond het lekker! Herhaling vatbaar. Wij vonden heel erg lekker!
De aardappelschijfjes op het einde van het kookproces in een beetje melk en boter na koken. Mijn gasten vragen om dit steeds terug te maken, ook in kleine potjes voor de studenten op “kot”.
Haha dat is een groot compliment!
Top gerecht. 2 dagen zeer smakelijk van gegeten. En ook leuk om te maken.
Hoi Cello, leuk om te horen! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
We hebben hier gesmuld hoor! I ♥️ kerrie
Bedankt voor jullie recept!
Ja lekker he, wij zijn er ook dol op! 🙂
Hoi Tim & Erik,
Was een heerlijke preischotel, heel goed gelukt. En zoveel, dat we de volgende dag wederom van kunnen genieten.
Gr
Rob R.?
Fijn dat de preischotel in de smaak viel Rob, leuk om te horen! 🙂
Ik doe er creme fresh en boursin door, gekookte eieren in blokjes gesneden en naast de spekjes reepjes ham wordt hij lekker smeuig en romige smaak.
Heerlijk dit recept
Mmm klinkt goed Etsko! Bedankt voor de tip 🙂
Hoi Smaakmenutie,
Heb al veel van jullie recepten gemaakt en het is altijd lekker. Een vraagje over deze schotel. Kun je hem ook een dag van tevoren maken en hoe lang en op welke temperatuur moet hij dan in de oven als hij koud is?
Groetjes Liesbeth
Hoi Liesbeth, leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over onze recepten 🙂 De preischotel kan je inderdaad prima een dag van tevoren maken hoor. Warm hem dan langzaam op in een voorverwarmde oven op zo’n 180 graden (afhankelijk van de oven), een minuutje of 15. Let wel op dat het niet verbrand, dus check geregeld.
Overigens; dit gerecht is eigenlijk het lekkerst als je het direct na bereiding eet. Je zou bijvoorbeeld het gehakt-mengsel vooraf kunnen maken en de rest op de dag zelf. Succes!
zojuist gegeten. HEERLIJK!! nootmuskaat (brrr) vervangen door knoflook en sambal en het gehakt van tevoren gekruid met gehaktkruiden en een uitje. maar er is over, dus van de week nog een keer. dank jullie wel heren … groetjes lonneke
Dat horen we graag Lonneke, fijn dat het in de smaak viel! Lekker dat je nog wat over hebt voor een tweede keer 🙂
Wat een heerlijke ovenschotel, al vele keren gemaakt zo smaakvol dank jewel.
Leuk dat ons recept zo goed bevalt Christa! 🙂
Mooi, makkelijk en smakelijk recept. Ondanks de voorgekookte aardappeltjes toch 30 minuten nodig gehad. Als extra smaak makertje heb ik er in de kaassaus bij het in de oven garen uitgebakken dobbelsteentjes pittige Spaanse chorizo in gedaan ongeveer 50 gram. Geeft net even een beetje meer bite! wel eerst goed uitbakken zodat het meeste vet er uit is anders smaakt de hele schotel er naar.
Goed idee de chorizo Andre, lekker! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂
Wat een heerlijk gerecht, heb de verhoudingen prei, gehakt en aardappelen aangepast naar eigen wens. Heel smaakvol! Compliment voor ‘t recept.
Bedankt voor het compliment Hettie! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Heb het recept aangehouden en zelf bildstar aardappelen gebruikt en dun geschilt. Ontzettend lekker recept, erg smaakvol! Ik heb als bovenlaag geraspte parmezaanse kaas gebruikt omdat ik deze per toeval nog had liggen. Ik persoonlijk vond het een fijne lekkere smaakversterker. Heren bedankt voor het recept! Deze gaat zeker vaker gemaakt worden
Parmezaanse kaas kan je inderdaad ook goed als topping gebruiken, lekker Robin! 🙂 Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Hoi
Wat een verrukkelijke schotel! Dit is een blijvertje bij ons. Gemaakt voor 4 personen. Gerecht gedeeld in de familieapp.
Leuk om te horen Ineke! Fijn dat de preischotel bij iedereen in de smaak viel 🙂
Wat een heerlijke ovenschotel, díe ga ik vaker maken.
Leuk Lies, fijn dat je van de schotel genoten hebt 🙂
Gisteren deze ovenschotel gemaakt, het was weer erg geslaagd! Niet moeilijk en heel lekker.👩🏻🍳😋
Leuk te horen Linda, fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Wat is jullie advies als je de schotel vooraf wilt maken?
Alles al afgaren in de oven en weer opwarmen?
Of de kaassaus alvast erover gieten en pas tegen de avond de oven aanzetten?
Of wat is het beste?
Ik zou de schotel nét niet helemaal afgaren en dan later lekker even opwarmen. Je hebt kans dat als je het van tevoren maakt en pas later afgaart het geheel sompig wordt.
O dit is echt 1 van mijn lieveling gerechten. Nu let ik een tijdje op wat ik eet omdat er iets af moet. Dus zette dit recept in de kcal teller en schrok me rot… 1000 kcal pp als ik dit gerecht aan hou voor 4 personen. En dat terwijl ik er meestal maar 3 porties uit haal dus al snel 1200 kcal.. Misschien nog tips om dit recept iets te vermageren? Of zal het dan niet meer zo lekker zijn… 😢
Ai dat wordt in dit gerecht wel lastig! Ik zou dan kiezen voor mager rundergehakt, kalkoenreepjes (ipv spek), en magere melk. En voor de kaas ook een light variant (30+) kiezen, maar de smaak zal dan wel echt minder lekker zijn ben ik bang 😉
Vandaag deze ovenschotel gemaakt, smaakte weer fantastisch en we gaan hem zeker vaker maken. En dan ook de variant met de kalkoenreepjes ivm iemand die geen spek mag hebben.
Vandaag deze ovenschotel weer eens gemaakt voor de dames. Ik heb het recept iets veranderd omdat ik door het gehakt sjalotje en een paar teentjes knoflook snipper. Daarnaast beperk ik de kerrie omdat ik die niet zo lekker vind. De schotel viel weer in goede aarde. Bedankt mannen!
Voor het eerst gemaakt. lekker gegeten. de mannen zeiden savonds nog of ik het de volgende dag weer wou maken 😁🤗
Het was weer heerlijk deze keer.
Echt heerlijk!!! Zelfs onze zoon die een moeilijk eter is, schepte 2 keer op 😉
had prei en paprika in huis en zocht daar een recept voor kwam bij jullie uit .
heb het deze zondag in elkaar gedraaid en er heerlijk van gesmuld
dank voor het plaatsen op internet
Sodeju wat was dat lekker zeg….. een blijvertje. Wist eigenlijk nooit echt wat ik met prei moest want zo gekookt vind ik het niet lekker dus we zijn heel blij met dit recept 🙏
Wat een heerlijke ovenschotel. Ga dit absoluut vaker maken. Bedankt!
Ik heb dit recept vandaag gemaakt,maar heb kerrie India gebruikt 🥵♨️kan ik dit milder maken met bijv kokosmelk? Het ruikt heerlijk en morgen gaan we dit opsmikkelen😍
Oei! Eerlijk gezegd hebben we geen idee hoe je het in dit geval milder moet maken. Hopelijk viel het uiteindeljk mee 🙂