De citroen geeft deze kippensoep een heerlijke frisse smaak. En de couscous maakt het ook nog eens voedzaam. In Griekenland wordt vaak citroen door de soep gedaan en wij doen er ook nog in stukjes gesneden feta doorheen waarmee het helemaal een Grieks feestje wordt!
150 g parelcouscous
60 g feta
5 tenen knoflook
3 kip bouillonblokjes
2 kipfilets
2 sjalotten
1 citroen (schil)
1/2 tl cayennepeper
Handje verse bieslook
Zo maak je het
Snijd 2 sjalotten en 5 teentjes knoflook fijn en fruit deze enkele minuten aan op middelmatig vuur.
Voeg 1,5 liter water toe samen met 3 kip bouillonblokjes en breng het water tegen de kook. Voeg de rasp van 1 citroen toe, de cayennepeper en de 2 kipfilets. Laat het geheel 7-10 minuten sudderen.
Haal de kipfilets uit de pan en voeg de couscous toe. Scheur de kipfilets in reepjes met behulp van 2 vorken en doe weer terug in de pan. Laat het geheel nu nog 5 minuten sudderen.
Op het laatst voeg je de feta toe (in stukjes gesneden) en de verse bieslook. Roer alles goed door elkaar en proef of het op smaak is. Eventueel voeg je nog wat peper toe. Serveer direct! Anders zuigt de couscous zich helemaal vol met het vocht van de soep.
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers. Kortom, jouw dagelijkse menutie! Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Klik dan hier.
Ik zie dat ik er over heen gelezen heb. Maar had vorige week al de kippensoep gemaakt, erg lekker en vooral heel makkelijk. Nu ga ik een grote pan maken, kunnen we wel gebruiken in deze tijd.
8 reacties
Misschien een gekke vraag maar voeg ej de kip gelijk met de bouillon toe?
Hoi Annemarie, dat is geen gekke vraag hoor! Zodra de bouillon kookt voeg je de kip toe. Succes!
Ik zie dat ik er over heen gelezen heb. Maar had vorige week al de kippensoep gemaakt, erg lekker en vooral heel makkelijk. Nu ga ik een grote pan maken, kunnen we wel gebruiken in deze tijd.
Lekker zeg! Jazeker dit is in een tijd als deze heerlijk! 🙂
Verrukkelijk! ?
Fijn dat de soep in de smaak viel Marion, leuk! 🙂
Kun je de soep de volgende dag ook nog eten? Of is dat niet lekker ivm de ‘volgezogen couscous’?
Zelfde dag opeten is wel het lekkerste Lotte. Je hebt inderdaad kans dat het een massa wordt