Home Salades en soepen Frisse kippensoep met citroen en couscous

Frisse kippensoep met citroen en couscous

door SmaakMenutie

Griekse soep

De citroen geeft deze kippensoep een heerlijke frisse smaak. En de couscous maakt het ook nog eens voedzaam. In Griekenland wordt vaak citroen door de soep gedaan en wij doen er ook nog in stukjes gesneden feta doorheen waarmee het helemaal een Grieks feestje wordt!

Kippensoep met citroen en couscous

Kippensoep met citroen en couscous

De citroen geeft deze kippensoep een heerlijke frisse smaak. En de couscous maakt het ook nog eens voedzaam. In Griekenland wordt vaak citroen door... Salades en soepen Frisse kippensoep met citroen en couscous European Print dit recept
Personen: 6-8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 2 keer gestemd )

Ingrediënten

2 kipfilets
2 sjalotten
5 tenen knoflook
3 kip bouillonblokjes
1 citroen (schil)
150 g parelcouscous
60 g feta
1/2 tl cayennepeper
Handje verse bieslook

Zo maak je het

  • Snijd 2 sjalotten en 5 teentjes knoflook fijn en fruit deze enkele minuten aan op middelmatig vuur.
  • Voeg 1,5 liter water toe samen met 3 kip bouillonblokjes en breng het water tegen de kook. Voeg de rasp van 1 citroen toe, de cayennepeper en de 2 kipfilets. Laat het geheel 7-10 minuten sudderen.
  • Haal de kipfilets uit de pan en voeg de couscous toe. Scheur de kipfilets in reepjes met behulp van 2 vorken en doe weer terug in de pan. Laat het geheel nu nog 5 minuten sudderen.
  • Op het laatst voeg je de feta toe (in stukjes gesneden) en de verse bieslook. Roer alles goed door elkaar en proef of het op smaak is. Eventueel voeg je nog wat peper toe. Serveer direct! Anders zuigt de couscous zich helemaal vol met het vocht van de soep.

Kippensoep met citroen recept

Misschien valt dit ook in de smaak