4,3K
Hacher
Dit traditionele stoofgerecht is gemaakt op basis van rundvlees, uien, bouillon, bloem en een tikkie zuur. Hachee, dat afgeleid is van het Franse woord hacher, wat ‘hakken’ betekent bestaat al sinds de Middeleeuwen. Een typisch Nederlands gerecht dat wordt geserveerd, zoals het hoort, met rode kool en aardappelpuree. Maar ook andere winterse groenten, hutspot of zelfs rijst zal heerlijk smaken bij dit malse stoofvlees. Daarnaast voegen we wat azijn toe om het vlees nog malser te maken.
26 reacties
Dit is wel een heel eenvoudig recept, let wel riblappen krijg niet zacht en azijn gebruiken maakt het hele gerecht zuur
ik heb er anders nooit problemen mee om ze zacht te krijgen en ik gebruik geen azijn hierbij
Azijn is niet verplicht Johan en Kitty! Maak het vooral zoals je het zelf het lekkerst vindt 🙂
Johan,
Hoe dan wel, geef eens een hint.
Henny
Bij vrijwel alle recepten voor stoofpotjes welke ik maak wordt er 1 a 2 dl rode wijn aan het gerecht toegevoegd. Volgens mij is de gedachte hierachter dat het vlees dan malser wordt. Mogelijk dat dit een goede vervanger voor het azijn zou zijn ???
Hoi Marcel, dat klopt. Rode wijn zorgt er ook voor dat het vlees malser wordt. Maar in dit geval gaat er geen wijn in omdat het ook de smaak beïnvloedt.
Ja, dat is waar…het was ook enkel een suggestie ter vervanging van het zure van het azijn. En jullie recepten zijn idd een prachtige basis om deze naar eigen smaak verder te perfectioneren…en dat doe ik graag 🙂 Ga svp door met het delen van recepten en wellicht dat er binnenkort een keer een jubileum te vieren valt…geen idee hoe lang de SmaakMenutie al actief is…
Zou wellicht ook wel kunnen hoor Marcel, nog nooit geprobeerd! Fijn dat je van onze recepten geniet, leuk om te horen. Wij zijn toevallig precies 3 jaar online 🙂
Ik doe er ook kruidnagels bij, en een beetje suiker en ontbijtkoek op het laatst om de saus te laten indikken.
En het kan met runderriblappen, maar ook met heerlijke sucadelapjes, wel het vet eraan laten, ook voor de smaak.
Lekker Jan en bedankt voor het delen van de tip!
De reacties maken mij verwarrend. Ik ga het maken zo als beschreven….. en dan zien we wel
Zeker doen Hazel, onze recepten dienen ter inspiratie. Dit is hoe wij de hachee het lekkerst vinden, maar geef er vooral je eigen draai aan 🙂
@hazel idd eerst aan het recept houden dan kan je een volgende keer altijd nog iets aanpassen aan je smaak.
Iedereen heeft zo z’n eigen recept
van hachee en dit is er een van.
Helemaal mee eens Will!
Heb me aan jullie recept gehouden! Het is HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERLIJK!!! Ik verander er niets aan!
Lekker makkelijk. Bedankt
Haha leuk om te horen Hazel, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂
Het allerbelangrijkste: Het vlees MOET tijdens het garen ALTIJD onder het vocht staan!!!!!
Dit is altijd noodzakelijk bij stoofgerechten. Indien het vlees tijdens het garen boven het vocht uitkomt zal het uitdrogen en wordt nooit meer zacht!! Beter teveel vocht gebruiken dan te weinig! Op deze manier kan het nooit mislukken. (Gepensioneerde slager).
Absoluut waar Ad! Bedankt voor je reactie
Bedankt voor dit recept. Wat een heerlijk gerecht was dit! Wij hebben genoten!
Leuk om te horen Cynthia! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂
Zo maak ik het… bijna 😉 Ik maak het in verhouding met veel meer uien en wij aten er van huis uit nooit rode kool bij. Maar inderdaad, een klein beetje azijn erdoor ennn… kruidnagel(poeder).
Leuk dat je de hachee bijna hetzelfde maakt Kitty! Zo heeft iedereen zijn eigen manier en wat je erbij eet. Wij vinden rode kool het lekkerst, maar kies vooral wat je zelf wil 🙂
Ik kom alleen nog op jullie site en kook de heerlijkste dingen. Nog nooit een tegenvaller gehad. Super mannen! Ga zo door! De hachee staat hier nu te pruttelen 😁👍
En om het af te maken een scheutje ketjap manis 😋 Zelfs het oude Amsterdamse huishoudschool kookboek Wannee was al bekend met deze heerlijke smaakmaker
Bedankt voor dit recept, het smaakte zoals ik me kan herinneren van mijn moeder.
Nu heb ik al verschillende recepten van deze website geprobeerd en ze zijn allemaal even goed.
Dit is mijn eerste to go to website als ik iets wil maken, nogmaals bedankt!!
ook heerlijk met rijst en sperzieboontje. Ik doe wel altijd een scheutje ketjap, scheutje tomatenketchup en een tomaat aan kleine blokjes erdoorheen. Heerlijk!