Lekker spicy
Recent maakten we al de versie met kip dus vandaag gaan we voor de variant met varkenshaas: babi rica rica (ook wel babi ritja ritja genoemd). Net als zijn Indische broertje is dit gerecht lekker spicy, alleen is dit gerecht veel sneller klaar. Daar waar de kip wat langer nodig heeft om mals te stoven zijn de stukjes varkenshaas natuurlijk veel sneller gaar en op smaak. Een hartstikke makkelijk en smaakvol gerecht voor op je Indische (rijst)tafel. En maak ‘m zo pittig als je zelf wil door simpelweg meer rode pepers (of rawit) toe te voegen. Te spicy? Voeg dan wat extra limoensap en/of suiker toe. Serveer met witte rijst, atjar en een (fris) groentegerecht als bijvoorbeeld sajoer tumis boontjes, ulang ulang of wat dacht je van ketoprak.
15 reacties
Kun je er ook hamlappen voor gebruiken ipv varkenshaas?
Jazeker Shirley!
Een heerlijk en makkelijk gerecht! Dit is een blijvertje. Ik maakte er jullie sajoer boontjes en atjar ketimoen bij. We hebben gesmuld!
Jongens, dit vanavond gegeten in combinatie met jullie recept van Ulang Ulang. Was voortreffelijk. Zo jammer dat ik bij de reacties geen foto’s kan delen.
Babi Rica Rica vandaag gemaakt, was super lekker!!!!
Ga ik morgen maken. Waarom gebruiken jullie zonnebloemolie? Ik bak eigenlijk alles in de olijfolie
Olijfolie gebruiken wij nooit voor Aziatische/Indische gerechten. Zonnebloem/arachide-olie is neutraler van smaak en beter geschikt. Geniet ervan!
Ok ik zal het onthouden. We hebben overigens gesmuld. Ik heb het simpel gehouden, want mijn man kan soms niet goed tegen gekruide gerechten. Gewoon Hollandse sperzieboontjes er bij, en atjar. Heerlijk, dat frisse citroensmaakje, dit gerecht is inderdaad een blijvertje ( ik heb wel het citroenrasp er uit gevist 😉).
Ik bedoel citroengras
Haay,
Kan ik al jullie stoofgerechten in de slowcooker maken en zoja op hoeveel uur? Staand 4 uur op high of 7/8 uur op low?
De meeste zijn er zeker voor geschikt Lydia! Echter gebruiken wij zelf geen slowcooker dus lastig je hierin te adviseren. Vaak staan er overigens wel tips mbt slowcooking van andere bezoekers onder de recepten
Hoi,
Ik kan in supermarkt geen limoenblaadjes (djeruk perut) vinden. Maakt het veel uit als ik die weglaat? Of heb je een alternatief?
Je kan ze bij de toko krijgen! Anders zou ik wat limoen rasp toevoegen 🙂
Zijn kippen dijen ook te gebruiken voor dit gerecht?
Maak dan ajam rica rica (zie inleiding)