12,1K
Mild-pittig
Dit Indische bijgerecht zit boordevol groenten! Heerlijke knapperige groenten met geraspte kokos. Het was de eerste keer dat we het zélf maakten, maar ik kan wel zeggen dat het een van de lekkerste Indische gerechten is dat ik heb gegeten (en geloof me, dat zijn er véél). De boemboe krijgt door de rode peper lekker wat pit, maar dankzij de kokos is het toch een mild-pittig gerecht. Varieer gerust met verschillende groenten. Smaakt heerlijk met bijvoorbeeld sambal goreng telor (scherp!) en ajam betawi of ajam smoor.
34 reacties
Ik mis hierin de kencur, die is toch essentieel in Urap?
Verder eens een ander groentegerecht dan al die sayurs
Hoi Barbera, nee hoor dat is niet verplicht. Je kan het zeker toevoegen als je dat graag wilt, maar wij maken hem altijd zo. En hij is heerlijk 🙂
Heerlijk gegeten
Fijn, leuk om te horen! 🙂
Heerlijk! Ik heb al heel wat recepten van urap urap geprobeerd maar dit is de winnaar. Dank je wel voor het delen met ons.
Heel leuk om te horen Marjolein, fijn dat de urap urap in de smaak viel. Bedankt voor het compliment! En uiteraard graag gedaan 🙂
Hallo, ik ben in deze tijd veel van jullie receptjes aan het uitproberen, allemaal net zo heerlijk! Ik zie dat door dit gerecht limoenblaadjes moeten. Deze kan ik helaas niet vinden in de supermarkt, ik gok dat deze wel bij een toko gekocht kunnen worden, maar zou ik dit ook kunnen vervangen door iets anders? Of smaakt het ook net zo lekker zonder? Ik ben erg benieuwd!
Hoi Michelle, leuk dat je veel van onze recepten aan het maken bent en dat ze in de smaak vallen 🙂 Je kan de limoenblaadjes achterwege laten hoor en er een scheutje limoensap doorheen doen. Maar als je dat niet hebt, is dat geen probleem en doe je het zonder.
Bedankt voor de snelle reactie 🙂 Ik ga het dan met limoensap maken!
Heerlijke Urap.
We hebben gesmuld. Dank je wel.
Fijn dat de urap in de smaak viel Lieneke, leuk om te horen! 🙂
De urap is heerlijk, in combinatie met de overheerlijke ajam rendang een hemelse maaltijd ?
Wat een heerlijke combi inderdaad Mieke! Fijn dat het heeft gesmaakt 🙂
Erg lekker! Fijn dat het een gerecht is met veel groenten. Ik heb het gegeten met ajam rendang en met beef rendang, beide goede combinatie. Heb de groenten in water met zout gekookt.
Bedankt voor je leuke reactie Marlein, fijn dat de urap in de smaak viel. En heerlijke combinatie met het vlees 🙂
Goede morgen, ik wil dit gaan maken maar kan op dit moment niet aan geraspte komen. Kan ik dat vervangen door kokosmelk?
Nee helaas Bianca, dat is toch wel wat anders. En achterwege laten wordt ook lastig, want het geeft dit gerecht juist zijn kenmerkende smaak. Overigens is het gewoon bij de supermarkt te koop!
heerlijk recept, dank!!
Fijn dat ervan genoten hebt Lieke! 🙂
Vanavond gemaakt en heb zitten smullen. Heb wel een maggiblokje in de boemboe gedaan. En had geen koenjit en heb kurkuma gebruikt. En ik had geen citroenblaadjes, heb wat van de limoenschil geraspt en erdoor heen gedaan. Het was heerlijk!!!
Fijn dat je van ons recept genoten hebt Annelies! Overigens is koenjit hetzelfde als kurkuma 🙂
Ik geniet erg van jullie Asia afdeling. Er gaat een wereld voor mij open, althans om deze gerechten zelf eens te bereiden. Op de foto bij dit gerecht zie ik dat jullie de pitjes en de zaadlijsten van de rode peper laten zitten. Is dat de bedoeling?
En: kan dit gerecht de volgende dag worden opgewarmd?
Leuk om te horen dat je zo van onze recepten geniet Aletta! Yes, de pitjes en zaadlijsten kan je gerust laten zitten hoor. Die geven de boemboe juist wat pit. Urap kan je de volgende dag ook weer (een beetje) opwarmen, maar koud minstens zo lekker. Geniet ervan!
Als ik het voor 8 personen maak moet ik dan alle ingrediënten verdubbelen?
Ik zou met de boemboe iets voorzichtiger zijn Len (X 1,5) en voor de groenten kan je wel de dubbele hoeveelheden aanhouden. Geniet ervan! 🙂
Hi,
Ik denk dat mijn gerecht te pittig is geworden , kan ik hier iets tegen doen
Groetjes ankie
Klein beetje extra citroen en suiker toevoegen. Dan moet het goed komen 🙂
Wauw, dit gerecht gemaakt met kerst, het was heerlijk!
Alleen maar positieve reacties van mij gasten.
Als voorgerecht had ik de indische pasteitjes, deze waren ook top!
Bedankt voor het recept. Ga ik nog zeker vaker maken.
Goedemorgen, ik had een zakje gedroogde djeruk perut gekocht maar nu ik jullie foto nog wat beter bekijk zien jullie blaadjes er vers uit!
Kan ik de gedroogde gebruiken of moet ik verse gaan kopen?
Alvast bedankt voor je reactie en voor de geweldig lekkere recepten!
Gedroogde blaadjes zijn geloof ik niet geschikt voor consumptie, dus ben bang dat je verse moet kopen Doreen! En bedankt voor je compliment, leuk om te horen 🙂
Heerlijk, gaat bij de favorieten.
Een tip, ik vries veel verse ingrediënten die ik bij de supermarkt/toko koop in. Djeruk perut en Pandanblad wassen, goed drogen, los invriezen en als ze bevroren zijn in een zakje. Gember schillen en in stukken invriezen enzovoorts.
Kun je dit gerecht ook invriezen.
Zou ik niet doen, gaat ten koste van de knapperigheid van de groenten
Goedenmiddag,
Ik heb hem gisteren gemaakt, moet zeggen dat ik blij verrast was!
Als ik de volgende keer weer eens voor mijn vrienden ga koken?
Is dit recept zeker van de partij.