Tzatziki

Griekse frisse yoghurtdip met komkommer

door SmaakMenutie
Tzatziki

De enige echte

Vandaag maken we super lekkere frisse tzatziki. De enige echte. Deze Griekse saus heb je in no time op tafel en past goed bij vleesgerechten als zelfgemaakte kip gyros, kofta of souvlaki. Uiteraard ook heerlijk bij de barbecue. Of gewoon lekker als dip met pita tijdens de borrel. En nieuwsgierig naar de Turkse versie, maak dan eens cacik!

Tzatziki

Tzatziki

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 32 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 komkommer
  • Extra vierge olijfolie
  • Verse dille
  • Zwarte peper
  • Zout

Zo maak je het

  • Rasp een halve komkommer grof. Laat goed uitlekken in een vergiet. Duw eventueel met de bolle kant van een lepel extra vocht uit de komkommer.
  • Vul een mengkom met 150 g Griekse yoghurt. Voeg 2 geperste tenen knoflook, een handje fijngehakte verse dille en een flinke snuf zout en peper toe. Meng goed door elkaar.
  • Voeg de uitgelekte komkommer toe en meng grondig maar voorzichtig. Besprenkel met olijfolie.

Tzatziki receptTzatziki makenTzatzikiGriekse tzatziki

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!