Cacik

Turkse frisse yoghurtsaus met komkommer

door SmaakMenutie
Cacik

Perfecte match met vleesgerechten

Een heerlijke frisse yoghurtsaus met komkommer. Vandaar dat cacik (oftewel cacık) als bijgerecht zo goed matcht met pittige en kruidige vleesgerechten. Deze Turkse komkommersalade lijkt op de Griekse tzatziki, alleen voegen we hier oregano en sumak aan toe. Lekker met Turks brood of serveer bij Turkse klassiekers als köfte, kip kebab of Turkse pizza.

Cacik

Cacik

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 12 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g Griekse (of Turkse) yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 komkommer
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl sumak
  • Verse dille
  • Extra vierge olijfolie

Zo maak je het

  • Rasp een halve komkommer grof. Laat goed uitlekken in een vergiet. Duw eventueel met de bolle kant van een lepel extra vocht uit de komkommer.
  • Vul een kommetje met 150 g Turkse (of Griekse) yoghurt. Voeg een 1/2 tl sumak, 1 tl oregano, 2 geperste tenen knoflook, een handje fijngehakte verse dille en een flinke snuf zout en peper toe.
  • Voeg de komkommer toe en meng grondig maar voorzichtig. Besprenkel met olijfolie.

Cacik receptCacik makenCacikYoghurtsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Margriet 27 mei 2023 - 12:10

Heerlijk

Reply
Sanne 31 december 2023 - 14:59

Super lekker

Reply