Home Borrelhapjes en sausjes Easy! Zelf kaasstengels maken

Easy! Zelf kaasstengels maken

door SmaakMenutie

Lekkere snack bij een borrel of soepje

Zelf kaasstengels maken met bladerdeeg is echt super easy! In 20 minuten maak je razendsnel zelf kaasstengels. Lekker bij de borrel of voor bij een soepje, zoals bij deze zelfgemaakte pompoensoep.

Oja, enorm kidsproof trouwens. Leuk om samen te maken 🙂

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Zelf kaasstengels maken

Kaasstengels

Zelf kaasstengels maken met bladerdeeg is echt super easy! In 20 minuten maak je razendsnel zelf kaasstengels. Lekker bij de borrel of voor bij een soepje, zoals bij... Borrelhapjes en sausjes Easy! Zelf kaasstengels maken European Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

Voor 6 (grote) kaasstengels:

4 plakjes (diepvries) bladerdeeg
1 ei
Handje verse Parmezaanse kaas (of elk ander soort geraspte kaas)
Beetje sesamzaad (optioneel)
Beetje paprikapoeder (optioneel)

Zo maak je het

  • Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Kluts ondertussen een eitje los en rasp een handje Parmezaanse kaas. Dit kan natuurlijk ook met elke andere geraspte kaas.
  • Leg 2 plakjes bladerdeeg met de rand over elkaar heen en 'plak' aan elkaar vast door ze met een vork voorzichtig in elkaar te drukken. Snijd er nu 3 gelijke repen van. Doe dit ook met de andere 2 plakjes bladerdeeg. Overigens hoeft dit niet. Alleen zijn de kaasstengels dan wat korter. Bestrijk met wat ei.
  • Draai (voorzichtig) het bladerdeeg zo dat er een spiraalvorm ontstaat. Ook hiervoor geldt, dat hoeft niet en is alleen maar voor de leuke vorm. Bestrooi met wat paprikapoeder en vervolgens met flink wat kaas en wat sesamzaadjes.
  • Bak de stengels in ca. 15 minuten op 180 graden goudbruin. En tada, schitterende zelfgemaakte kaasstengels!
Recept kaasstengels

Draai het bladerdeeg zo dat er een spiraalvorm ontstaat

Kaasstengels maken

TIP

Zorg dat het bladerdeeg niet volledig is ontdooid, dat maakt het vouwen makkelijker.

Misschien valt dit ook in de smaak