Home Hoofdgerechten Griekse kofta

Griekse kofta

door SmaakMenutie
Kofta

Kruidige gehaktrolletjes in tomatensaus

We hebben er weer een voor je in de categorie wereldgerechten, ditmaal maken we Griekse kofta! Je kent het vast van de bekende pakjes en zakjes, makkelijk maar natuurlijk veel lekkerder als je het zelf maakt. En het is super makkelijk! Kofta, wat zoiets als ‘vleesballetje’ betekent, zijn kruidige gehaktrolletjes in een rijkgevulde tomatensaus met paprika en courgette. Serveer lekker met rijst en eventueel wat huisgemaakte tzatziki en een Griekse salade.

Kofta

Griekse kofta

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g tomatenblokjes
300 g rundergehakt
2 paprika's (rood en/of geel)
2 tenen knoflook
2 sjalotten
1 courgette
1 ei
4 el paneermeel
2 tl gemalen komijnzaad
2 tl paprikapoeder
2 tl oregano
1 tl gemalen kaneel
1 tl cayennepeper
1/2 tl nootmuskaat
Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Neem een kom en meng grondig 300 g rundergehakt met 1 ei, 4 el paneermeel, 1 ragfijn gesneden sjalot, 1 ragfijn gesneden teen knoflook, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl nootmuskaat en een flinke snuf zout en peper.
  • Draai rolletjes of balletjes van het gehaktmengsel ongeveer ter grootte van 20 g.
  • Bak de balletjes in een flinke scheut olijfolie rondom bruin en gaar. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Snipper ondertussen 1 sjalot en snijd 1 teen knoflook fijn. Snijd ook 1 courgette in halve manen en 2 paprika's in blokjes.
  • Fruit de sjalot en knoflook in de pan waar de balletjes in zaten. Voeg de gesneden courgette en paprika toe en bak al omscheppend een minuut of 5.
  • Schenk 1 blik van 400 g tomatenblokjes bij het geheel samen met 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano en 1 kleine tl cayennepeper en kaneelpoeder. Meng goed door elkaar.
  • Doe de balletjes terug in de pan en meng met de rest. Voeg eventueel nog wat water toe zodat de balletjes net onder staan. Deksel op de pan en zachtjes 15-20 min. laten pruttelen.
  • Haal de deksel van de pan en laat nog 10-15 min indikken tot de gewenste dikte. Serveer met witte rijst, eventueel wat peterselie en bijvoorbeeld tzatziki.

Kofta recept Kofta Kofta Griekse kofta Griekse kofta in tomatensaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Nellie 9 januari 2022 - 17:18

De griekse kofta ga ik binnenkort proberen
Kocht eerst altijd wereldmenu ,s
Maar moet sinds 3 jaar glutenvrij eten
En in de meeste wereldgerechten zitten gluten
Was blij dat ik dit recept zag
Bedankt

Reply
Anja Fix-Boerdijk 19 januari 2022 - 17:09

Kofta gemaakt met verse tomaten. Erbij de tzatziki.
Of het lekker smaakt wordt straks beoordeeld door man en kids. Maar het ruikt heerlijk!!!

Reply