Op zoek naar een frisse salade? Voor op toast of lekker bij de bbq? Probeer dan eens deze heerlijke makreelsalade. Lekker met stukjes appel en augurk en klaar in een handomdraai. Ook lekker op (stok)brood als lunch!
250 g makreelfilet
1 appel (Granny Smith)
1/2 citroen (sap)
1/2 rode ui
3 el mayonaise
Paar augurkjes
Verse peterselie (optioneel)
Zo maak je het
Kies voor een gerookte makreel of kant-en-klare gerookte makreelfilet. Pluk de makreel tot kleine stukjes.
Snipper een 1/2 rode ui en snijd 1 kleine appel (wij gebruiken Granny Smith) in kleine stukjes. Snijd tevens een handje mini augurkjes fijn.
Neem een (meng)kom 3-4 flinke el mayonaise samen met het sap van een 1/2 citroen (of neem 2 el citroensap uit een flesje).
Meng de rode ui, makreel en augurkjes door de mayonaise. Voeg nu ook de appel toe en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Heb je peterselie in huis, voeg dan ook wat fijngehakte peterselie toe. That's it!
TIP
Houd je van wat pit? Voeg dan een tl scherpe mosterd toe.
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers. Kortom, jouw dagelijkse menutie! Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Klik dan hier.
10 reacties
Miek24 augustus 2019 - 13:04
Lekker eenvoudig recept. Ik heb de rode ui weggelaten om de smaak van de gerookte makreel nog meer te benadrukken. Superlekker op een dikke verse bruine boterham
Een groot succes dit recept favoriet bij mijn dochter en haar man, toen ze het de eerste proefde waande ze zich op een terras aan zee of bij de viskraam aan de boulevard. De 2e keer maakte ik ook een hartige taart, die vonden ze ook heerlijk maar de makreelsalade spant de kroon, leuk he? ik vind die zelf ook heel erg lekker, heerlijk fris, altijd wel even tijd nemen om de graten er uit te halen. Die ga ik zo weer maken!
10 reacties
Lekker eenvoudig recept. Ik heb de rode ui weggelaten om de smaak van de gerookte makreel nog meer te benadrukken. Superlekker op een dikke verse bruine boterham
Leuk om te horen Miek, fijn dat de salade in de smaak viel!
Ik had geen citroen en geen augurken heb er toen kappertjes door gedaan was overheerlijk
Ans
Ook heerlijk kappertjes, goed idee!
Kan deze salade in diepvries bewaard worden?
Moet wel kunnen Marleen maar de smaak wordt er niet beter van denk ik. Ik zou het dus lekker vers maken en opeten 🙂
Hoe lang kan je dit bewaren?
Het is vis, dus zou het niet langer dan 2 dagen in de koelkast bewaren Natasja!
Een groot succes dit recept favoriet bij mijn dochter en haar man, toen ze het de eerste proefde waande ze zich op een terras aan zee of bij de viskraam aan de boulevard. De 2e keer maakte ik ook een hartige taart, die vonden ze ook heerlijk maar de makreelsalade spant de kroon, leuk he? ik vind die zelf ook heel erg lekker, heerlijk fris, altijd wel even tijd nemen om de graten er uit te halen. Die ga ik zo weer maken!
Ik heb de rode ui en peterselie weggelaten, maar rucola en komkommer toegevoegd. Heerlijk!