Aziatische twist
Na mosselen op klassieke wijze en in bier is het vandaag tijd voor een andere populaire variant, namelijk de Thaise versie. De mosselen worden ditmaal gaar gestoomd in een heerlijke mild-pittige curry met typische Aziatische kruiden als sereh, kurkuma en koriander. Deze Thaise mosselen zijn bovendien hartstikke gezond door de grote hoeveelheid aan eiwitten, mineralen en vitaminen. Daarnaast bevatten ze weinig vet. Houd rekening met ongeveer een kilo mosselen per persoon. Je denkt wellicht vanwege de Aziatische twist van deze zeevruchten om er rijst bij te serveren, maar frietjes (of stokbrood) met een frisse salade kan natuurlijk ook. De saus geeft in principe voldoende smaak af maar een mosseldip als kerriesaus, cocktailsaus of ravigotesaus erbij is ook heerlijk!
2 reacties
Erik, ik heb dit recept gemaakt en het was heerlijk. Maar ik vond het er niet uitzien vanwege de kokosmelk. Heb jij de mosselen in een andere pan gemaakt en nadien de kokosmelk met de kruiden toegevoegd?
Nee, maar misschien is het bij jou gaan schiften doordat het iets te hard kookte? Dat zou het kunnen verklaren. Als de smaak maar goed was!