Home Borrelhapjes en sausjes Whisky cocktailsaus

Whisky cocktailsaus

lekker bij vis of vlees!

door SmaakMenutie
Whisky cocktailsaus

Klaar in 5 minuten

Nog zo’n makkelijk recept dat binnen 5 minuten klaar is. En veel lekkerder dan uit de supermarkt. En wees niet bang dat je er tipsy van wordt, de hoeveelheid alcohol in een lepel saus is te verwaarlozen. Wellicht wel even oppassen als je zwanger bent. Deze oranje saus op basis van mayonaise, ketchup en whisky is heerlijk bij vis of zeevruchten, schaaldieren als kreeft of bijvoorbeeld deze garnalencocktail. Maar whisky cocktailsaus is ook gewoon lekker bij een goed stuk vlees of bij de BBQ!

Whisky cocktailsaus

Whisky cocktailsaus

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 25 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 ml mayonaise
  • 2 el whisky
  • 2 el ketchup
  • 1 el worcestersaus
  • Cayennepeper (optioneel)

Zo maak je het

  • Meng in een kommetje 100 ml mayonaise met 1-2 el whisky, 2 el ketchup en 1 el worcestersaus.
  • Voeg naar smaak meer whisky toe en voor wat meer pit optioneel wat cayennepeper.

Cocktailsaus receptCocktailsaus makenCocktailsausWhisky cocktailsaus

TIP

Wil je meer saus maken, verdubbel dan de hoeveelheden maar proef tussentijds of de smaak naar wens is.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!