Home Erik's Asia Sambal goreng tahoe met boontjes

Sambal goreng tahoe met boontjes

door SmaakMenutie

Mild-pittig

Waarschijnlijk ken je de sambal goreng boontjes wel van de toko. Maar wij maken vandaag een iets andere variant met tahoe (ook wel tofu). Eet het met witte rijst en je hebt een lekkere vegetarische maaltijd. Maar natuurlijk kan je er ook een lekker Indisch vleesgerecht bij maken. Overigens is onze versie van de sambal goreng tahoe mild-pittig. Maar houd je van lekker spicy? Ga dan vooral los met extra sambal of meer rode pepers. Up to you!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Sambal goreng tahoe boontjes

Sambal goreng tahoe met boontjes

Waarschijnlijk ken je de sambal goreng boontjes wel van de toko. Maar wij maken vandaag een iets andere variant met tahoe (ook wel tofu). Eet het... Erik's Asia Sambal goreng tahoe met boontjes European Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g tofu (1 blok)
150 g sperziebonen
175 ml dikke kokosmelk
1 (rode) ui
1 stengel sereh (citroengras)
2 salam (Indisch laurierblad)
2 lombok (rode peper)
3 tenen knoflook
1 tl djahé (gemberpoeder)
1 tl ketoembar
1 tl laos
1 tl trassi
1 el tomatenpuree

Zo maak je het

  • Snijd 1 blok tofu in kleine blokjes (formaat dobbelsteen). Bestrooi met zout en bak (of frituur) ze vervolgens in een wok in een laagje olie op middelhoog vuur tot ze mooi goudgeel zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maak ondertussen de boemboe met behulp van de foodprocessor of (kom van de) staafmixer. Mix 1 grote rode ui, samen met 3 tenen knoflook, 2 rode pepers, 1 el tomatenpuree, 1 tl djahé, 1 tl ketoembar, 1 tl laos, 1 tl trassi en 1 el (arachide)olie tot een mooie pasta.
  • Maak de wok schoon en fruit de boemboe enkele minuten aan.
  • Voeg vervolgens 175 ml dikke kokosmelk toe samen met 175 ml (warm) water.  Voeg vervolgens de gebakken blokjes tofu toe samen met 150-200 gr gesneden sperziebonen.
  • Voeg ook 1 gekneusde stengel sereh toe en 2 salam blaadjes (Indisch laurier).
  • Laat het geheel nu op laag vuur ongeveer 30 minuten pruttelen. Wel af en toe even omscheppen natuurlijk. En vergeet niet de salam blaadjes en sereh te verwijderen voor je het serveert.

Sambal goreng tahoe ingrediënten Sambal goreng tahoe boemboe Sambal goreng tahu met boontjes Sambal goreng tahoe met boontjes

Misschien valt dit ook in de smaak