Home Erik's Asia Rempah balletjes

Rempah balletjes

Indische gehaktballetjes met kokos

door SmaakMenutie
Rempah

Heerlijk krokant

Na het grote succes van onze Indische gehaktballetjes in ketjapsaus en Javaanse gehaktballetjes maken we nu een variant met kokos: rempah. En dankzij het extra laagje geraspte kokos worden ze heerlijk krokant als ze gefrituurd worden in de (zonnebloem)olie. Lekker als (warme) snack of als onderdeel van je rijsttafel. Met 300 gram maak je ongeveer 30 balletjes. Genoeg voor een man of 4-5 op een mooie borrelplank.

Rempah

Rempah (Indische gehaktballetjes met kokos)

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 100 g kokos rasp
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel sereh
  • 1 rode peper
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 2 tl gemalen laos
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl djintan

Zo maak je het

  • Haal van 1 stengel sereh het buitenste blad en verwijder de harde onderkant. Snijd de sereh in smalle ringen en doe deze samen met 1 grote (of 2 kleine) sjalotten, 1 rode peper en 2 tenen knoflook in een hakker of kom van de (staaf)mixer. 
  • Voeg tevens 2 tl gemalen laos, 1 tl djintan, 1 tl ketoembar en een snuf zout toe. Mix het geheel tot je een fijne boemboe hebt.
  • Neem een mengkom en meng de boemboe met 300 g rundergehakt, 1 ei en 40 g geraspte kokos. Voeg eventueel wat extra kokosrasp toe voor een steviger gehakt.
  • Draai balletjes ter grootte van circa 15-20 g (circa 25-30 stuks). Haal de balletjes door de geraspte kokos.
  • Verwarm een laagje (zonnebloem)olie en frituur de balletjes in circa 5-6 minuten rondom krokant. Serveer met sambal of chilisaus.

Rempah inngrediëntenRempah boemboeIndische gehaktballetjes receptIndische balletjes makenRempahIndische gehaktballetjes

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

3 reacties

B Oranje 30 juli 2022 - 13:01

Geen laos en sereh maar 2 theelepels kencur erin en de kokos er doorheen en dan met rijst en sayur menir… o, wat lekker! Recept van de onvolprezen mevrouw Flach te Velde, die een gewedig klein kookbkoekje schreef over de rijsttafel…

Reply
Liesbeth 16 februari 2023 - 16:36

Hier krijg ik zin in. Morgen even langs de slager en de toko. Bedankt voor het recept.

Reply
Smj 25 februari 2024 - 13:07

Wij vinden deze gehaktballetjes het lekkerste met pindasaus.

Reply