3,K
Heerlijk krokant
Na het grote succes van onze Indische gehaktballetjes in ketjapsaus en Javaanse gehaktballetjes maken we nu een variant met kokos: rempah. En dankzij het extra laagje geraspte kokos worden ze heerlijk krokant als ze gefrituurd worden in de (zonnebloem)olie. Lekker als (warme) snack of als onderdeel van je rijsttafel. Met 300 gram maak je ongeveer 30 balletjes. Genoeg voor een man of 4-5 op een mooie borrelplank.
3 reacties
Geen laos en sereh maar 2 theelepels kencur erin en de kokos er doorheen en dan met rijst en sayur menir… o, wat lekker! Recept van de onvolprezen mevrouw Flach te Velde, die een gewedig klein kookbkoekje schreef over de rijsttafel…
Hier krijg ik zin in. Morgen even langs de slager en de toko. Bedankt voor het recept.
Wij vinden deze gehaktballetjes het lekkerste met pindasaus.