Home Erik's Asia Tofu in lichtpittige ketjapsaus met broccoli en rijst (vega!)

Tofu in lichtpittige ketjapsaus met broccoli en rijst (vega!)

door SmaakMenutie
Tofu in ketjapsaus met broccoli en rijst

Makkelijk en gezond

Slecht weer, geen zin om naar buiten te gaan en nog broccoli en een blok tofu in de koelkast die nu echt wel op moeten… Dat was de basis voor dit makkelijke en lekkere vega gerecht. Het limoentje en de lente-ui zorgen daarnaast voor een frisse touch!

Tofu in ketjapsaus met broccoli en rijst

Tofu in lichtpittige ketjapsaus met broccoli en rijst

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.3/5
( 26 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g tofu
150 g witte rijst
3 stengels lente-ui
1 kleine broccoli
1 rode ui
1 rode peper
1 limoen
4 el ketjap
1 tl gembersiroop
1 tl witte suiker
1 tl sriracha of sambal oelek
1 tl knoflookpoeder
Sesamzaadjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de verpakking (of nog veel makkelijker, gebruik een rijstkoker).
  • Snijd de tofu in grove stukken en druk zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Maak in een kom de marinade door 4 el ketjap te mengen met 1 tl gembersiroop, 1 tl suiker, 1 tl sambal of sriracha, 1 tl knoflookpoeder en een beetje verse limoensap. Zorg dat de tofu goed bedekt is met de marinade. Zet minstens 15 minuten weg om in te trekken.
  • Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, de rode peper in ringen en de ui in kleine stukjes.
  • Neem een ruime pan met water en kook de broccoli een minuut of 4-5. Giet af en zet even weg.
  • Doe een beetje olie in een wok en bak de tofu op matig vuur krokant. Als je het vuur te hoog zet zal het snel verbranden. Keer geregeld om.
  • Haal de tofu uit de wok en bak de gesneden ui en rode peper even kort aan. Voeg nu ook de broccoli toe en roerbak het geheel 3-5 minuten. Voeg nu ook de tufu toe en roerbak deze nog even mee.
  • Serveer met witte rijst en in ringetjes gesneden lente-ui. Besprenkel eventueel met wat extra ketjap en wat sesamzaadjes.

Tofu in ketjapsaus met broccoli en rijst Tofu in lichtpittige ketjapsaus met broccoli en rijst  

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Betty 17 januari 2019 - 10:32

Omdat ik toch een beetje bewuster minder vlees wil eten, ben ik op onderzoek uit wat je met Tofu kan doen,en dan vind ik jullie recepten! Dit recept gemaakt, en heerlijk, dit smaakt naar meer……veel meer!!!

Reply
SmaakMenutie 17 januari 2019 - 11:02

Hoi Betty, wat leuk om te horen dat je bij ons bent uitgekomen en dat het in de smaak viel! 🙂 Tofu is inderdaad een ideale vleesvervanger. En nog lekker ook! We hebben er nog veel meer op de website staan. Probeer bijvoorbeeld ook eens ketoprak https://smaakmenutie.nl/ketoprak/ of Gado Gado https://smaakmenutie.nl/gado-gado/

Reply
Bas 27 maart 2021 - 12:29

Hi, de rode peper, in ringetjes snijden, moeten daarna de zaadjes er nog uitgehaald worden of moeten die er in blijven ?

Cheers,
Bas

Reply
SmaakMenutie 27 maart 2021 - 13:37

Ha Bas, die kunnen erin blijven hoor. Tenzij je niet van scherp eten houdt 🙂

Reply