Home Erik's Asia Tofu met broccoli in ketjapsaus

Tofu met broccoli in ketjapsaus

licht pittig vegetarisch wokgerecht

door SmaakMenutie
Tofu met broccoli in ketjapsaus

Makkelijk en gezond

Een keertje geen zin in vlees? Maak dan eens dit heerlijke vegetarische wokgerecht met broccoli en tofu. Je mist geen seconde de toevoeging van kip of vis. De ketjapsaus geeft bovendien een heerlijke licht pittige smaak. Zin in extra pit? Voeg dan gerust een extra rode peper of sambal toe. En vergeet vooral niet de lente-ui als finishing touch!

Tofu met broccoli in ketjapsaus

Tofu met broccoli in ketjapsaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 55 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g broccoli 
  • 400 g tofu
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bos lente-ui
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper
  • 1/2 limoen (sap)
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl djahé
  • Zonnebloemolie
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Snijd 1 blok tofu van circa 400 g in hapklare blokjes en bestrooi rondom riant met zout. Snijd ook alvast 2 tenen knoflook fijn, 1 rode peper en 1 bosje lente-ui in smalle ringen en snipper 1 sjalot.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie in een wok en bak de tofu (in twee etappes) rondom goudgeel. Haal uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de overtollige olie.
  • Snijd 1 stronk broccoli van 500 g in roosjes. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de broccoli roosjes in circa 6 minuten beetgaar.
  • Meng voor de saus 3-4 el ketjap manis met het sap van een 1/2 limoen, 1 el (bruine) suiker, 1 tl djahé en 1 tl sesamolie.
  • Fruit de gesnipperde sjalot, de helft van de rode peper en de gesneden knoflook 2-3 minuten op matig vuur in een scheutje zonnebloemolie. Voeg de gebakken tofu toe en verwarm kort even mee.
  • Schenk de saus bij het geheel en bak even mee. Voeg de uitgelekte broccoli roosjes toe en meng goed met elkaar.
  • Serveer met witte rijst, in ringetjes gesneden lente-ui en naar smaak (extra) rode peper en limoen.

Tofu receptTofu marinerenTofu bakkenTofu met broccoli in ketjapsausWokgerecht tofu broccoli

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Betty 17 januari 2019 - 10:32

Omdat ik toch een beetje bewuster minder vlees wil eten, ben ik op onderzoek uit wat je met Tofu kan doen,en dan vind ik jullie recepten! Dit recept gemaakt, en heerlijk, dit smaakt naar meer……veel meer!!!

Reply
SmaakMenutie 17 januari 2019 - 11:02

Hoi Betty, wat leuk om te horen dat je bij ons bent uitgekomen en dat het in de smaak viel! 🙂 Tofu is inderdaad een ideale vleesvervanger. En nog lekker ook! We hebben er nog veel meer op de website staan. Probeer bijvoorbeeld ook eens ketoprak https://smaakmenutie.nl/ketoprak/ of Gado Gado https://smaakmenutie.nl/gado-gado/

Reply
Bas 27 maart 2021 - 12:29

Hi, de rode peper, in ringetjes snijden, moeten daarna de zaadjes er nog uitgehaald worden of moeten die er in blijven ?

Cheers,
Bas

Reply
SmaakMenutie 27 maart 2021 - 13:37

Ha Bas, die kunnen erin blijven hoor. Tenzij je niet van scherp eten houdt 🙂

Reply
Sophie 28 juni 2022 - 19:41

Zo lekker en pittig!
Smullen maar….

Reply
Johanna 9 oktober 2023 - 10:29

Gisteravond gegeten,wij vonden het heerlijk. Voor herhaling vatbaar.

Reply