Home Pasta Pasta zalm met truffelolie

Pasta zalm met truffelolie

door SmaakMenutie

Verse ingrediënten

Oh my… dit is echt zó lekker! Het geheim: gebruik verse ingrediënten. Dit is echt zo’n pasta die je in Italië ook krijgt. De aroma’s van de truffelolie laten je keuken heerlijk ruiken. Wát een geur! En dan heb je het nog niet eens geproefd. De truffelolie geeft de pasta een hele rijke smaak. Weinig ingrediënten maar wel perfect in balans. Glas goede witte wijn erbij en je waant je in Toscane 🙂 Trek gekregen? Laten we maar snel beginnen!

Pasta zalm met truffelolie maken

Pasta zalm met truffelolie

Oh my... dit is echt zó lekker! Het geheim: gebruik verse ingrediënten. Dit is echt zo'n pasta die je in Italië ook krijgt. De aroma's... Pasta Pasta zalm met truffelolie European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 12 keer gestemd )

Ingrediënten

250 gr zalm(haas)
160 gr tagliatelle (of andere pasta)
2 tenen knoflook
4 el truffelolie
Sap van een halve citroen
Verse Parmezaanse kaas
Handje verse basilicum
Grof zeezout en zwarte peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de zalm met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Wrijf in met wat (truffel)olie en plaats ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Kook voor 2 personen circa 160 gr (verse) tagliatelle in 10-12 minuten al dente (beetgaar).
  • Snijd ondertussen 2 kleine tenen knoflook fijn en hak een handje verse basilicum in grove stukjes. Rasp ook alvast wat verse Parmezaanse kaas.
  • Zodra de pasta klaar is meng je dit met 4 el truffelolie, de gesneden knoflook, de fijngehakte basilicum, het sap van een halve citroen, een snufje grof zeezout en wat vers gemalen zwarte peper.
  • Verdeel het over 2 borden en verdeel hierover ook de zalm, gesneden in hapklare stukjes. Maak af met verse Parmezaanse kaas en voeg naar smaak extra zout, peper en/of truffelolie toe. Eet smakelijk!

Pasta zalm met truffelolie

Verdeel de in hapklare gesneden stukjes zalm over de pasta en maak af met verse Parmezaanse kaas

Misschien valt dit ook in de smaak