Home Pasta Pasta zalm met truffelolie

Pasta zalm met truffelolie

door SmaakMenutie
Pasta zalm met truffelolie maken

Verse ingrediënten

Oh my… dit is echt zó lekker! Het geheim: gebruik verse ingrediënten. Dit is echt zo’n pasta die je in Italië ook krijgt. De aroma’s van de truffelolie laten je keuken heerlijk ruiken. Wát een geur! En dan heb je het nog niet eens geproefd. De truffelolie geeft de pasta een hele rijke smaak. Weinig ingrediënten maar wel perfect in balans. Glas goede witte wijn erbij en je waant je in Toscane 🙂 Trek gekregen? Laten we maar snel beginnen!

Pasta zalm met truffelolie maken

Pasta zalm met truffelolie

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

250 gr zalm(haas)
160 gr tagliatelle (of andere pasta)
2 tenen knoflook
4 el truffelolie
Sap van een halve citroen
Verse Parmezaanse kaas
Handje verse basilicum
Grof zeezout en zwarte peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de zalm met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Wrijf in met wat (truffel)olie en plaats ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Kook voor 2 personen circa 160 gr (verse) tagliatelle in 10-12 minuten al dente (beetgaar).
  • Snijd ondertussen 2 kleine tenen knoflook fijn en hak een handje verse basilicum in grove stukjes. Rasp ook alvast wat verse Parmezaanse kaas.
  • Zodra de pasta klaar is meng je dit met 4 el truffelolie, de gesneden knoflook, de fijngehakte basilicum, het sap van een halve citroen, een snufje grof zeezout en wat vers gemalen zwarte peper.
  • Verdeel het over 2 borden en verdeel hierover ook de zalm, gesneden in hapklare stukjes. Maak af met verse Parmezaanse kaas en voeg naar smaak extra zout, peper en/of truffelolie toe. Eet smakelijk!

Pasta zalm met truffelolie

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Mercedes 4 augustus 2020 - 20:22

Het is een verrukkelijke maaltijd geworden. ? Ook weer snel op tafel en veel smaak.

Reply
SmaakMenutie 5 augustus 2020 - 09:30

Leuk om te horen Mercedes, fijn dat deze pasta in de smaak viel 🙂

Reply
Anna 4 november 2020 - 20:32

Super lekker! Heb een fles mooie truffelolie van mijn zoon uit Frankrijk gehad, past hierbij perfect. Genoten van dit heerlijke, eerlijke en gemakkelijke recept

Reply
SmaakMenutie 5 november 2020 - 09:24

Wat heerlijk Anna! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Armin 20 maart 2021 - 19:31

Net gemaakt. Oh oh oh oh oh oh oh, wat was het lekker. Gewoonweg zálig. Erg makkelijk recept waarvan je vooraf denkt : is dat alles? Maar iedereen vond het VERRUKKELIJK. Ik ben zéér blij met al jullie recepten. Deze houden we er zéker in! Hartelijk dank mannen.

Reply
SmaakMenutie 21 maart 2021 - 11:49

Wat leuk om te horen Armin! Fijn dat het recept bij jou (en de anderen) zo in de smaak viel 🙂 Ja, less is more in sommige gevallen 😉

Reply