8,3K
Zoals het hoort
Misschien heb je weleens kip madras gegeten uit zo’n pakje waar je alleen de kip aan hoeft toe te voegen. Dan is deze dus heel anders zoals je ziet. Dat komt omdat dit een écht Indiaas recept is. Veel lekkerder natuurlijk dan die kant-en-klare versies. Maak hem zo pittig als je zelf wil door een extra pepertje toe te voegen en eet het met naan(brood) en witte rijst. Precies zoals het hoort dus! En guess what, in iets meer dan een half uurtje is het klaar. Ideaal toch!
29 reacties
Dit is echt een heerlijk recept. De pan was snel leeg. Natuurlijke smaken. Ik gebruikte pita brood omdat ik naanbrood wat flauw van smaak vind.
Haha dat horen we graag Rob, leuk! Fijn dat het recept in de smaak viel. Pita kan inderdaad ook heel goed erbij! Overigens heb je ook naan brood met bijvoorbeeld knoflook en koriander, ook lekker 🙂
Ik woon in Spanje en kan geen Garam Masala vinden, heb wel Kerrie Masala. Kan ik dit gebruiken, en moet ik dan de Kurkuma weglaten?
Als het dezelfde samenstelling heeft als garam dan kan dat prima! En inderdaad dan de kurkuma achterwege laten als deze onderdeel is van de kerrie 🙂
Lekker recept. Ik heb het gemaakt met sperziebonen en rijst. Heb er nog een fris appeltje doorheen gedaan. Voor herhaling vatbaar.
Fijn dat het in de smaak viel Inge! En goed idee dat appeltje, lekker 🙂
Lekkerder met Kippendij.
Ik ga dit vanavond proberen met gele rijst erbij ! Kan ook wel toch? Mmmm
Jazeker Samantha! Geniet ervan 🙂
Super lekker! Komt zeker vaker op tafel ?
Leuk om te horen Tina! 🙂
Dit is lekker met zelfgemaakt platbrood erbij!
Super makkelijk te maken en de ingrediënten heeft iedereen wel in huis.
Ja goed idee Floor!
Vandaag gemaakt met een groentemix erdoor en mie. We vonden het erg lekker!
Lekker Linda! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Toppie
Leuk om te horen Peter!
Al meerdere keren gemaakt en steeds wordt het met smaak gegeten! Mijn collega’s zijn ook fan!
Fijn Selena, door horen we graag! Leuk dat het ook bij je collega’s in de smaak valt 🙂
Ik ga vandaag dit maken en wil paksoi toevoegen. Goede keus?
Hoi Maria, lekker! Ja hoor dat zou moeten kunnen, maar hebben het zelf niet eerder geprobeerd 🙂
Hallo
Net dit recept gemaakt en het is heerlijk.
al die geuren van de specerijen komen vrij en is egt een genot voor je neus maar natuurlijk ook voor je maag.
Dankjewel , door jullie zo geïnspireerd met jullie heerlijke gerechten
ik hoop nog vele gerechten te maken
Leuk te horen Brenda! Fijn dat je zo van onze recepten geniet 🙂
Wil dit recept ook graag uitproberen. Heb inmiddels al verschillende recepten van jullie site gemaakt en tot nu valt het allemaal bij het hele gezin in de smaak!
Weten jullie of je garam masala kunt vervangen door Hindoestaanse Nandan Massala of heeft dat een andere smaak?
Hi Marian, leuk te horen dat onze recepten in de smaak vallen! 🙂 Die kan je gebruiken hoor, dat is de juiste. Geniet ervan!
Vraagje, wat is een theelepel, afgeplat of met hoopje? 😅
Dit is serieus de eerste keer dat ik een recept volg namelijk en ik krijg van vrouw en vrienden te horen dat ik altijd te zout kook
Haha dat is totaal afhankelijk van de maat van je tl, maar als deze redelijk groot is plat deze dan zeker wat af. Overigens zijn de gebruikte kruiden in dit gerecht niet zout.
Ideaal gerecht voor in de slowcooker! De keuken ruikt zo heerlijk door de kruiden ook. Hoef bij thuiskomst alleen nog maar de rijst te koken.
Het was inderdaad smullen….!
De specerijen heb ik verdubbeld (ik had ook 200 gr meer kipdijvlees) en er op het laatst nog een scheutje honing bij gedaan. Met rijst en een komkommersalade gegeten.
Jullie recepten zijn erg goed. Wij genieten er regelmatig van. Compliment!