Home Erik's Asia Indiase kip madras

Indiase kip madras

door SmaakMenutie

Zoals het hoort

Misschien heb je weleens kip madras gegeten uit zo’n pakje waar je alleen de kip aan hoeft toe te voegen. Dan is deze dus heel anders zoals je ziet. Dat komt omdat dit een écht Indiaas recept is. Veel lekkerder natuurlijk dan die kant-en-klare versies. Maak hem zo pittig als je zelf wil door een extra pepertje toe te voegen en eet het met naanbrood en witte rijst. Precies zoals het hoort dus! En guess what, in iets meer dan een half uurtje is het klaar. Ideaal toch!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Kip madras

Kip madras

Misschien heb je weleens kip madras gegeten uit zo'n pakje waar je alleen de kip aan hoeft toe te voegen. Dan is deze dus heel anders zoals je ziet. Dat komt... Erik's Asia Indiase kip madras European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

600 g kipdijfilet
400 g tomatenblokjes (1 blik)
1 ui
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 tl garam massala
1 tl komijn
1 tl ketoembar
1 tl gemberpoeder
1/2 tl kurkuma
Snuf chilipoeder
Verse koriander
Naanbrood

Zo maak je het

  • Hak met de foodprocessor of kom van de staafmixer 1 flinke ui, 1 (of 2) rode peper(s) en 2 tenen knoflook tot een fijne pasta. Fruit het mengsel enkele minuten aan in een scheutje olie op matig vuur.
  • Voeg 2 tl garam massala, 1 tl komijn, 1 tl ketoembar, 1 tl gemberpoeder, 1/2 tl kurkuma en een snuf chilipoeder toe aan het geheel en bak op laag vuur (al omscheppend) even mee.
  • Snijd ondertussen 600 gr kipdijfilet in hapklare stukjes en bestrooi deze rondom met zout. Voeg de kip toe aan de pan en bak op matig vuur al omscheppend circa 10-15 minuten mee. De kip hoeft nog niet gaar te worden.
  • Voeg nu 1 blik tomatenblokjes toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel nu een minuut of 20 zachtjes sudderen. Af en toe wel even roeren.
  • Serveer met witte rijst, naanbrood en verse koriander.

Kip madras ingrediënten Indiase kip madras Kip madras recept Kip madras maken

Misschien valt dit ook in de smaak