Home Salades en soepen Gegrilde paprikasoep

Gegrilde paprikasoep

boordevol groenten!

door SmaakMenutie
Gegrilde paprikasoep

Gezonde keuze

Sinds ik mij kan heugen ben ik al dol op soep. En niet alleen tomaten– of kippensoep, maar echt alle soepen. Deze gegrilde paprikasoep is sinds kort een van mijn favorieten geworden nadat we deze voor het eerst hebben gemaakt. En hij viel zo goed in de smaak dat ‘ie sindsdien geregeld op tafel komt. De soep zit boordevol groenten, want naast gegrilde paprika zitten er ook tomaten in. Dus ook nog eens een gezonde keuze en honderd procent vegetarisch!

Gegrilde paprikasoep

Gegrilde paprikasoep

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 84 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g crème fraîche
  • 3 tomaten
  • 3 rode paprika's
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 rode peper
  • 2 el olijfolie
  • Verse basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 190-200 graden.
  • Snijd 3 paprika's door de lengte in vier stukken en 3 tomaten in grove stukken. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Voeg tevens 2 gehalveerde tenen knoflook, 1 rode peper in grove stukken en 2 grof gesneden sjalotten toe.  Verdeel ook een handje verse basilicum over het geheel. Besprenkel met olijfolie en plaats circa 30 minuten in de oven.
  • Maak 500 ml bouillon van 1 groentebouillonblokje en schenk in een blender. Voeg de gegrilde groenten toe en mix tot een gladde soep. Schenk de soep over in een (soep)pan en breng tegen de kook. 
  • (Je kan uiteraard ook de staafmixer gebruiken en -indien nodig- de soep door een zeef schenken voor een mooie gladde soep)
  • Serveer met verse basilicum, crème fraîche en een snuf verse peper.

Paprikasoep receptGegrilde paprikasoep makenGegrilde paprikaGegrilde paprikasoepGeroosterde paprikasoep

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

16 reacties

Trudy 14 juni 2022 - 19:11

Hoi. Kun je de paprikasoep een dag van tevoren maken?

Reply
SmaakMenutie 17 juni 2022 - 10:20

Ja hoor Trudy! Meng wel de crème fraîche op de dag zelf er pas doorheen 🙂

Reply
Petra 8 september 2022 - 11:40

En weer een perfect recept. Met een knoflookbroodje uit de oven een volledige maaltijd.Ik ben blij met jullie recepten.

Reply
Cynthia 19 oktober 2022 - 07:29

Wil deze soep graag in de airfryer maken maar op welke temperatuur en hoe lang moet ik dan de groenten grillen?

wat hebben jullie lekkere en gezonde recepten op de site staan, echt super!!!

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2022 - 09:50

Bedankt voor het compliment Cynthia! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Zelf gebruiken wij geen airfryer dus kunnen we je daarin helaas niet adviseren. Wellicht heeft een van onze andere bezoekers wat tips?

Reply
Bas 19 oktober 2022 - 09:56

Als de soep gemaakt is (nog zonder de creme fraiche), is die dan goed in te vriezen ?

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2022 - 09:58

Ja hoor! 🙂

Reply
Hannt 23 oktober 2022 - 20:40

Waarom gebruiken jullie crème fraiche
Super lekker zonder

Reply
SmaakMenutie 24 oktober 2022 - 10:25

Is echt optioneel, net wat je lekker vindt 🙂

Reply
Wilma 19 oktober 2022 - 10:08

Wat een fijn recept! hoeveel olijfolie moet ik gebruiken? Twee eetlepels?? Misschien een idee om er courgetteblokjes door de soep te doen?
Groeten, Wilma

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2022 - 10:14

Ja 2-3 el ben je wel kwijt! Courgette kan zeker als je dat lekker vindt 🙂

Reply
Irene 12 januari 2023 - 22:26

Donders, wat een lekker soepje! Het zag er al zo lekker uit op de foto’s. Dank!

Reply
Lucinda 29 januari 2023 - 15:17

Bedankt voor weer een heerlijk recept!

Reply
Marinka 7 mei 2023 - 15:54

Lekkere soep. Pas geleden gemaakt maar dan met een potje gegrilde paprika. En met een klein stukje rode peper, dat was al behoorlijk heet. 🥵

Reply
Katelijne 25 april 2024 - 17:24

Onze lievelingssoep! Wat een lekker recept. En zo makkelijk te maken

Reply
Femke 13 oktober 2024 - 18:48

Heerlijke soep! Maar zelfs een halve peper was héét. En ik houd écht van pittig. Hij is wel voor herhaling vatbaar.

Reply