Home Brunch en lunch Surimi krabsalade (lunchsalade)

Surimi krabsalade (lunchsalade)

door SmaakMenutie

Surimi

Is je weleens opgevallen dat op heel veel voorverpakte lunchsalades ‘krabsalade’ staat vermeld? Nou, ik kan je garanderen dat in geen enkele van die salades écht krab zit. Tenzij je zo’n salade voor 20 euro koopt. In plaats daarvan zit er surimi in. Een mengeling van witvis samengeperst in een roze staafje. Overigens, hartstikke lekker hoor. Alleen jammer dat de meeste zwemmen in de mayo. Daarom maken we vandaag een gezondere variant met zure room. En als je toch wat mayo wil doe je er gewoon een beetje bij.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Surimi krabsalade

Surimi krabsalade

Is je weleens opgevallen dat op heel veel voorverpakte lunchsalades 'krabsalade' staat vermeld? Nou, ik kan je garanderen dat in geen... Brunch en lunch Surimi krabsalade (lunchsalade) European Print dit recept
Personen: 4-8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 13 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g surimi
100 g zure room
2 el ketchup
1 tl mosterd
1 tl paprikapoeder
1 ei
Scheutje limoensap
Klein beetje dille

Zo maak je het

  • Kook een eitje in 7 minuten hard.
  • Scheur 200 gr surimi in reepjes of snij het in blokjes.
  • Neem een mengkom en prak het eitje hierin fijn. Voeg 100 gr zure room met 2 el ketchup en 1 à 2 tl mosterd toe.
  • Voeg de surimi toe en meng door elkaar. Voeg nu ook een snuf zout en peper toe en 1 tl paprikapoeder.
  • De dille is optioneel. Als je hem zonder lekker vindt dan is dat natuurlijk prima. Begin sowieso met een klein beetje en voeg naar smaak meer toe. That's it!

Surimisalade maken Surimisalade Surimi lunchsalade

Misschien valt dit ook in de smaak