Home Brunch en lunch Surimi krabsalade

Surimi krabsalade

een gezondere variant

door SmaakMenutie
Surimi krabsalade

Roze staafje

Is je weleens opgevallen dat op heel veel voorverpakte lunchsalades ‘krabsalade’ staat vermeld? Nou, ik kan je garanderen dat in geen enkele van die salades écht krab zit. Tenzij je zo’n salade voor 20 euro koopt. In plaats daarvan zit er surimi in. Een mengeling van witvis samengeperst in een roze staafje. Overigens, hartstikke lekker hoor. Alleen jammer dat de meeste zwemmen in de mayo. Daarom maken we vandaag een gezondere variant met zure room. En als je toch wat mayo wil doe je er gewoon een beetje bij.

Surimi krabsalade

Surimi krabsalade

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.4/5
( 79 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g surimi
  • 100 g zure room
  • 2 el ketchup
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ei
  • Limoensap
  • Verse dille

Zo maak je het

  • Kook een eitje in 7 minuten hard.
  • Scheur 200 gr surimi in reepjes of snij het in blokjes.
  • Neem een mengkom en prak het eitje hierin fijn. Voeg 100 gr zure room met 2 el ketchup, 1 à 2 tl scherpe mosterd en een scheutje limoensap toe.
  • Voeg de surimi toe en meng door elkaar. Voeg nu ook een snuf zout en peper toe en 1 tl paprikapoeder.
  • De dille is optioneel. Als je hem zonder lekker vindt dan is dat natuurlijk prima. Begin sowieso met een klein beetje en voeg naar smaak meer toe. That's it!

Surimisalade maken Surimisalade Surimi lunchsalade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

9 reacties

Willem Hoekstra 28 maart 2024 - 11:54

Als je de salade dikker wilt dan kan je er een flinke eetlepel Griekse yoghurt door doen,
desnoods twee.
Wel de echte volle variant met 10% vet nemen, anders ben je net zo ver.

Reply
1 2