Home Salades en soepen Haringsalade van Hollandse Nieuwe!

Haringsalade van Hollandse Nieuwe!

door SmaakMenutie

Het haringseizoen is begonnen

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe is geveild (de opbrengst ervan gaat naar een goed doel) en dat betekent dus dat het haringseizoen officieel is begonnen! Een haring met uitjes zo uit de hand eten is heerlijk, maar maak er eens een frisse salade van met appel en een dressing van dille. Serveer er een stokbroodje bij of wat toastjes. Mmmm!

Haringsalade

Haringsalade

Gister is het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild (de opbrengst ervan gaat naar een goed doel) en dat betekent dus dat vandaag het haringseizoen... Salades en soepen Haringsalade, haring, salade Nederlands Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 16 keer gestemd )

Ingrediënten

4 haringen (Hollandse Nieuwe)
1 rode appel
1/2 ui
Paar augurken
Verse dille
1 el crème fraîche
1 el mayonaise
2 tl mosterd
1 tl citroensap

Zo maak je het

  • Maak een dressing door 1 el crème fraîche te mengen met 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, een scheutje (verse) citroensap en een handje fijngehakte verse dille.
  • Snipper een 1/2 uitje en snijd een paar augurken in kleine stukjes. Snijd tevens 1 (rode) appel in kleine blokjes. Meng alles goed door elkaar en voeg een deel van de dressing toe.
  • Snijd de haringen in hapklare stukjes en meng door de salade. Voeg extra dressing toe en maak af met verse dille. Vooral proeven hoeveel dressing je lekker vindt.

Haringsalade met appel Haringsalade receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!