Home Salades en soepen Haringsalade

Haringsalade

van de Hollandse Nieuwe!

door SmaakMenutie
Haringsalade

Eerste vaatje

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe is geveild (de opbrengst ervan gaat naar een goed doel) en dat betekent dus dat het haringseizoen officieel is begonnen. Een haring met uitjes zo uit de hand eten is heerlijk, maar maak er eens een frisse salade van met appel en een dressing van dille. Serveer er een stokbroodje bij of wat toastjes. Mmmm!

Haringsalade

Haringsalade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 31 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 4 haringen (Hollandse Nieuwe)
  • 1 rode appel
  • 1/2 ui
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl scherpe mosterd
  • 1 tl citroensap
  • Augurken
  • Verse dille

Zo maak je het

  • Maak een dressing door 1 el crème fraîche te mengen met 1 el mayonaise, 2 tl mosterd, een scheutje (verse) citroensap en een handje fijngehakte verse dille.
  • Snipper een 1/2 uitje en snijd een paar augurken in kleine stukjes. Snijd tevens 1 (rode) appel in kleine blokjes. Meng alles goed door elkaar en voeg een deel van de dressing toe.
  • Snijd de haringen in hapklare stukjes en meng door de salade. Voeg extra dressing toe en maak af met verse dille. Vooral proeven hoeveel dressing je lekker vindt.

HaringsaladeHaringsalade met appel Haringsalade recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

3 reacties

Linda van Engelsorp 10 december 2020 - 18:09

Gister dit gemaakt voor mijn (Duitse) vriend.
Hij kent dit nog van vroeger thuis.
Wel een paar gekookte aardappeltjes eraan toegevoegd om er meer een maaltijdsalade van te maken.
Het commentaar was goed,dus recept is voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 11 december 2020 - 15:53

Een groter compliment kunnen we niet krijgen, dankjewel Linda! En goed idee die gekookte aardappeltjes 🙂

Reply
Diny 22 augustus 2022 - 20:35

Heb ongeveer 40 jaar geleden recept gehad van een tante. Maar in plaats van majo en creme fraice was dat met koffieroom en citroensap. Dit goed door kloppen en dan over salade doen. Dag laten staan En daarna smullen maar Erg lekker.

Reply