Traditioneel Indisch stoofgerecht
Onze Indische familierecepten vallen in de smaak! Na de populaire daging smoor en de smaakvolle daging roedjak mocht daging Bali natuurlijk niet ontbreken. Dit traditionele gerecht is een ware klassieker binnen de Indische keuken en benadrukt de authentieke smaken van Indonesië.
Kruidig, mild-pittig en onweerstaanbaar
Daging Bali is een heerlijk gerecht van mals gestoofd rundvlees, doordrenkt met een rijke, kruidige saus. De combinatie van zoete en hartige smaken, met een lichte pittigheid, maakt dit gerecht toegankelijk voor iedereen. De boemboe is op basis van verse kruiden en specerijen zoals rode peper, djahé en laos, waardoor het vlees een intense smaak krijgt. Dit stoofgerecht heeft tijd nodig om alle smaken volledig te laten intrekken, maar het resultaat is dat het vlees op je tong smelt.
De perfecte combinaties op je bord
Dit malse stoofvlees smaakt heerlijk in combinatie met witte rijst, die de saus perfect opneemt. Voor een frisse tegenhanger kun je het met atjar ketimoen serveren of gewoon met komkommer. Daarnaast horen sajoer boontjes of een ander Indisch groentegerecht er natuurlijk ook bij.
Een gerecht met traditie en karakter
Daging Bali is niet zomaar een stoofgerecht; het draagt een stukje geschiedenis en traditie met zich mee. Binnen veel Indische families wordt dit gerecht al generaties lang doorgegeven, waarbij elke familie – zoals zoveel gerechten – zijn eigen unieke twist heeft. De geur van langzaam sudderend vlees brengt bovendien vaak voor iedereen zijn eigen herinneringen boven. Of je nu een liefhebber bent van de Indische keuken of deze nog moet ontdekken, daging Bali is een gerecht dat je geproefd moet hebben!
55 reacties
Het staat hier lekker te pruttelen en de geur is alleen al verrukkelijk, wat zal manlief vanavond smullen..
Lekker Joke! Hopelijk heb je er zelf ook van genoten 🙂
geweldig lekker samen met atjar ketimoen en rijst AANRADER
Ja heerlijk Jeanette! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Gisteren gemaakt. Heerlijk heerlijk heerlijk. Heel makkelijk en toegankelijk om te maken en het was bij mijn huisgenoten weer een groot succes. Ik eet bij dit soort gerechten altijd komkommer. Moet je eens proberen: dressing maken van natuurazijn (1/3) , zonnebloemolie (2/3), 2/3 eetlepels mosterd, zout-peper , theelepel bruine suiker. Goed roeren. Schil van de komkommer eraf halen met kaasschaaf, komkommer schijfjes maken met de kaasschaaf, mengen met de dressing. Zaaaaalig.
Bedankt voor weer een heerlijk recept mannen. Vandaag zijn de kleine loempia’s aan de beurt.
Leuk te horen Armin, fijn dat de daging bali bij jou en je huisgenoten in de smaak viel. En thanks voor de komkommer tip, klinkt heerlijk! Hopelijk smaakten de loempia’s ook goed 🙂
Dit wil ik gaan maken ziet er heerlijk uit. Maar wat eet je erbij? Rijst ?
Lekker Ashley! Ja witte rijst bijvoorbeeld met atjar ketimoen en sajoer boontjes 🙂
wat voor trassi bedoel je eigenlijk? die van Faja lobi trassi? of echte trassi zo’n blokje? ik ben naar de toko gegaan voor het blokje en zie nu het potje op de foto staan..
Wij gebruiken altijd trassi pasta, en in dit geval inderdaad van faja lobi. Maar andere vormen kunnen ook 🙂
Ik zou dat er wel bij zetten. Trassi van de toko is heel anders.
Trassi pasta is ook te koop bij de toko!