Home Vlees en kip Carne asada (heerlijk gegrild vlees)

Carne asada (heerlijk gegrild vlees)

door SmaakMenutie

Kerst voor kinderen

Wij kregen van Wereld Dorpen voor Kinderen de vraag of we mee wilden werken aan een Werelds receptenboekje. Deze stichting zet zich jaarlijks in voor meer dan 20.000 kinderen in Brazilië, de Filipijnen, Guatemala, Mexico, Honduras en Zuid-Korea die vanuit arme en wanhopige situaties bij hen komen. Zij bieden hen gratis voedsel, verzorging, onderdak, goed onderwijs en een beroepsopleiding afgestemd op de behoeften van het lokale bedrijfsleven en economische ontwikkelingen.

Receptenboekje

In het receptenboekje vind je recepten uit elk land waar Wereld Dorpen voor Kinderen actief is. Aan ons de vraag om een echt Hondurees vleesgerecht te maken: Carne asada (letterlijk: gegrild vlees). En het leuke is dat de kinderen uit Honduras dit heerlijke gerecht vast en zeker ook met kerst zullen eten. Het is dan ook wel echt heel erg lekker!

Het receptenboekje krijgt je door een donatie van 12 euro of meer te doen aan ‘Wereld Dorpen voor Kinderen’. En met die 12 euro kan de stichting een kind in een arm land als Honduras een onvergetelijke kerst geven. Hier hoefden we natuurlijk niet lang over na te denken. We hebben direct ja gezegd.

Doneer ook!

Onze oproep is daarom: doneer deze feestmaand 12 euro aan Wereld Dorpen voor Kinderen en geef daarmee een kind 1 week lang een onvergetelijke kerst. Als dank krijg je een heel leuk receptenboekje met onder andere dit heerlijke recept. Ga naar kerstvoorkinderen.nl en doneer via Tikkie 12 euro. Als dat geen mooie kerstgedachte is?

Carne asada

Carne asada

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.7/5
( 22 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g bavette (vinkenlap)
60 ml olijfolie
3 tenen knoflook
1 limoen (sap)
1 sinaasappel (sap)
1 citroen (sap)
1 groene jalapeño
1 el azijn
1 tl komijnpoeder (djintan)
Handje verse koriander

Zo maak je het

  • Snijd 1 groene jalapeño (zonder zaadlijsten) en 3-4 tenen knoflook fijn. Hak tevens een handje verse koriander fijn.
  • Meng in een kommetje het sap van 1 limoen, 1 (hand- of pers)sinaasappel, 1 citroen, 60 ml olijfolie, 1 el azijn, 1 (flinke) tl komijn en 1 tl zout met een garde tot een mooie marinade.
  • Voeg de fijngesneden knoflook, jalapeño en koriander toe en meng grondig door elkaar.
  • Neem een ovenschaal en giet daar de marinade in. Haal de bavette door de marinade en laat hem nu minimaal 1 uur marineren. Langer mag ook, maar niet langer dan een uur of 6.
  • Neem een grillpan of grillplaat en verhit de pan of plaat op middelhoog vuur. Bij onze inductieplaat is dat stand 6 van 9. Grill de bavette nu ongeveer 7-10 minuten per kant. Wil je meer doorbakken? Grill hem dan wat langer.
  • Serveer met waar je zin in hebt. Bijvoorbeeld met (witte) rijst, guacamole en een taco. Of kies voor aardappeltjes en een frisse salade. Besprenkel eventueel met extra limoensap. Mmmm!

Carne asada ingrediënten Carne asada marineren Carne asada marineren Carne asada receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!