Home Vis Sushi burger met een sashimi van zalm

Sushi burger met een sashimi van zalm

door SmaakMenutie
Sushi burger

Mega sushi

Heb je zin in sushi maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is dit naast de poké bowl een perfect alternatief. Zie het maar als een soort mega sushi met een sashimi van zalm. Heerlijk deze sushi burger!

Sushi burger

Sushi burger met een sashimi van zalm

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g sushi rijst
250 g zalmhaas
2 stengels lente-ui
1 avocado
1/2 mango
1/2 komkommer
3 el (rijst)azijn
2 el sojasaus
2 tl gemberpoeder
1 tl wasabi (optioneel)
1/2 tl knoflookpoeder
Sesamzaad (optioneel)
Citroensap

Zo maak je het

  • Kook ca 200 gr sushi rijst. Ik gebruik een rijstkoker (superhandig) maar als je die niet hebt kan je ook een pan gebruiken. Neem 200 gr sushi rijst en voeg daar 300 ml water aan toe. Breng aan de kook en haal na 10 minuten koken de pan van het vuur. Laat daarna nog 15 minuten met deksel op pan staan. Maak vervolgens een marinade door 3 el (rijst)azijn in een kommetje te vermengen met 1 tl suiker en een flinke scheut zout. Meng dit door de rijst en laat het afkoelen.
  • Terwijl de rijst kookt maken we de marinade voor de zalm. Meng hiervoor 2 el sojasaus, 2 tl gemberpoeder, halve tl knoflookpoeder en een scheutje citroensap tot een gladde marinade. Snijd de zalm in blokjes van ca 1,5 cm en vermeng goed met de marinade. Zet weg in de koeling.
  • Lepel het vruchtvlees uit de avocado en prak fijn. Voor wat pit voeg je 1 tl wasabi toe en wat (zwarte) peper. Snijd de mango en komkommer in kleine stukjes en de lente-ui in kleine ringen. Vermeng dit met de helft van het avocadomengsel. De andere helft gebruiken we straks.
  • Gebruik een kookring van 10 cm om de rijst mooi rond te krijgen, maar het kan natuurlijk ook met de hand. Voeg het overgebleven avocadomengsel toe en bouw vervolgens op met de stukjes zalm en de rest van het avocadomengsel. Maak het geheel eventueel af met sesamzaad. Lekker met wat extra sojasaus. Eet smakelijk!

Sushi burger met een sashimi van zalm

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!