7,9K
Rund op z’n Bourgondisch
Vandaag een authentiek Frans gerecht: Boeuf bourguignon! Oftewel: ‘Rund op z’n Bourgondisch’. Mmm. Het rundvlees wordt heerlijk gestoofd in een fles (Bourgogne) rode wijn. Daarnaast voegen we onder andere champignons, ui en spekjes toe. Zo waanzinnig lekker dit! En ook nog eens heel makkelijk. Je moet er alleen wel de tijd voor nemen gezien je het minstens 3 uur moet laten stoven. En hoe langer, hoe beter 😉 Dus maak het lekker als je toch in en om huis bent.
43 reacties
Hoi,
Kun je de rode wijn ook vervangen voor iets anders?
Hoi Sandra. Eigenlijk hoort er echt wel wijn in dit gerecht. Misschien zou je het kunnen proberen met extra bouillon (700 ml water + 1 extra bouillonblokje extra erbij ipv de wijn), 2 el appelstroop en een flinke scheut azijn. De wijn maakt het vlees namelijk ook heel mals. En azijn en appelstroop doet dat ook. Overigens verdampt (vrijwel) alle alcohol uit de wijn.
Goede middag, ik zie bij de ingredienten zilveruitjes vermeld. Ik ken alleen de zilveruitjes uit een potje en die zijn zuur. Is dit de bedoeling?
Ik verneem het graag van je.
vriendelijke groet,
Noud.
Hoi Noud, dat klopt! Je moet de zilveruitjes uit een potje hebben. Succes!
Maar als je aan verse zilveruitjes kunt komen is dat wel zo lekker!
Te koop bij de wat betere groentenboer. Niet in de supermarkt. Daar haal ik ze zelf ook altijd.
Met wat eet je dit?
Zou ik de gerookte ontbijtspek kunnen vervangen voor iets anders , wij eten nl geen varkensvlees
Hoi Monica, je kan de spek weglaten maar het is in principe wel een ingrediënt dat er in thuis hoort
Is dit het complete gerecht of serveer je hier nog iets bij, aardappelen oid?
Wij zouden er aardappeltjes of frietjes bij serveren Marianne. Geniet ervan!
Hallo, lijkt me erg lekker! Moet je de zilveruitjes eerst nog even afspoelen, voordat je ze erbij doet?
Nee hoor Joke!
Goedemiddag heren,
ik ben van plan jullie Boeuf Bourguignon te maken voor kerst!
Hebben jullie een voorkeur voor welk vlees te gebruiken? Ik lees veel verschillende meningen over sukade, rib, runderlappen en twijfel wat het beste zal zijn voor deze stoof.
Vr gr.
Hoi Rick, wat lekker! Wij hebben (Ierse) runderlappen gebruikt. Gewoon van de supermarkt is prima hoor! Kies in elk geval niet voor de magere variant. Succes!
Zou varkensvlees ook lukken… (Couchon Bourguignon dan 😁)?
Het zou vast kunnen Björn, met bijvoorbeeld varkenshaasjes, maar dan heb je wel andere bereidingstijden. Probeer maar eens! 🙂
Ik ben dol op jullie recepten! Deze ga ik morgen maken, lijkt me heerlijk.
Wat leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen Maartje! Geniet ook van deze boeuf bourguignon 🙂
Super lekker gerecht, het smaakt alsof je Frankrijk bent. Precies zoals beschreven gemaakt, alleen een klein beetje Maggie en zoute ketjap toegevoegd.👍
Gisteren gemaakt en het was heerlijk. Dank, mannen van de smaakmenutie!
Dat horen we graag Bas, leuk!
Ik ben van plan om dit te maken als vrienden komen eten. Wat raad je aan als voor en nagerecht?
Leuk Monique! Eigenlijk kan je wel alles maken als voor- of nagerecht, maar ik zou het wel light houden gezien dit een redelijk zwaar gerecht is. Kies bijvoorbeeld voor vis of een caprese oid als voor.
Als voorgerecht een lekkere zalmbonbon. Tussengerecht uiensoep en nagerecht Panna Cotta. Jummie.
Zal dit ook een lekker en leuk gerecht zijn voor kerst.
Ik wil dit dan maken
Zeker! 🙂
Als je dit gerecht in de slowcooker wil maken, hoeveel wijn moet je dan toevoegen.en op welk moment voeg je dan de champignons en de zilveruitjes toe?
Helaas kan ik je daar geen advies in geven Trudy, wij gebruiken namelijk geen slowcooker!
Super, leuk om te maken, ik heb er trek in.
Hoi tim en erik. In jullie recepten gebruiken jullie vaak rode of witte wijn. Nu mijn vraagje gebruiken jullie zoete of droge wijn? Mischien n beetje rare vraag maar ik twijzel hier soms zo over.
In principe altijd droge wijn Martha, tenzij anders aangegeven! En geen rare vraag hoor, goed dat je ‘m stelt 🙂
Hi! Ik heb het gerecht nu opstaan en hij is bijna klaar. Ik vind het zelf nog wat waterig. Kan ik hem. Iets aandikken met maizena?
Ja hoor dat kan Meike! Papje van maizena maken en rustig erdoor heen doen. Of even beetje geduld hebben en in laten koken 🙂
Gisteren heerlijk gegeten!! Vlees was super mals en saus heerlijk van smaak!!!
Dank jullie wel. Heb jullie pas ontdekt en al héél wat leuke recepten gezien!!
Dit gerecht als proef gemaakt, voordat vrienden bij ons komen eten.
Het was verrukkelijk
Ik ben benieuwd, wat zij ervan vinden.
Ik laat het jullie binnenkort weten.
Hoi Tim en Erik.
Nou het gerecht was een groot succes!
Onze vrienden vonden het heerlijk!!!!😋
Top gerecht👍
Jullie recept nog niet gemaakt. Het moet er nu maar eens van komen. Over de wijn. Andere recepten hadden het over 0.375 aan wijn. Bij jullie gaat er een fles van 0.7 in?
Ja klopt, bij ons gaat er een hele fles in 😉
Jullie recept staat met stip op 1! Inderdaad, meer wijn is beter, haha.
(heb er ook aardappelen in gegooid hoor)
Mannen, vandaag heb ik dit heerlijke gerecht gemaakt. Om toch minder gas te gebruiken heb ik de Boeuf gemaakt in een grote gietijzeren Croiset pan en deze 8 uren in de oven op 95 graden gezet. Mooie Ierse runderlappen gebruikt. Om de 1,5 uur even omgeroerd. Door de zware deksel verliest de pan bijna geen vocht, dus eigenlijk een slow cooker. Laatste uur de kastanje champignons, de zilver uien en maïzena papje toegevoegd. Boterzacht! Gegeten uit een diep bord met warm stokbrood met kruidenboter erbij. We zijn samen dus nu nog genoeg over om in te vriezen!
Wat goed om te horen Sikko dat het lekker was en dank voor deze slimme tip!
Mon Dieux, mes amis, wat een heerlijke geur wappert er vanuit de keuken onze neusgaten in…. De gietijzeren stoofpan zorgt met warm enthousiasme voor de ingrediënten van dit Franse stoofpotje. Nachtje laten rusten en dan morgen nog de champignons en zilveruitjes toevoegen….. Twijfel nog voor erbij…. Frites? Zalvig pureetje? Vers baguette? Geen rijst, mais non…
Dank wederom voor de inspiratie!
Groetekes, Peter