Ayam semur
De meest bekende boemboe van Nederland denk ik: Ajam smoor. Of ayam semur zoals ze in Indonesië zeggen. Of gewoon ‘smoor’ zoals wij thuis zeggen. In elke supermarkt is ‘boemboe ajam smoor’ te koop. Een kant-en-klare pasta die je een beetje aanbakt en dan aanlengt met water. Eerlijk is eerlijk, er zitten beste goeie tussen. Maar hey, als je toch de tijd hebt om te ‘smoren’ (letterlijk: stoven in het Indonesisch), neem dan 10 minuten extra tijd en maak zelf een super lekkere boemboe (of probeer eens een van deze andere heerlijke boemboe’s). Daar kan geen pakje tegenop. Eet het met witte rijst en bijvoorbeeld sambal goreng boontjes of een ander Indisch groentegerecht zoals ketoprak. Het zuur past goed bij deze smoor. Uiteraard mag de atjar ketimoen of atjar tjampoer ook niet ontbreken.
76 reacties
Makkelijk en erg lekker recept. Gemaakt voor de familie van mijn Indonesische vrouw die in Nederland op vakantie waren en bij ons kwamen eten. Erg lekker met atjar ketimoen (sorry een ander recept) en pandanrijst.
Fijn dat het bij je schoonfamilie uit Indonesië in de smaak viel, een groter compliment kunnen we niet krijgen. Leuk! Probeer onze atjar eens https://smaakmenutie.nl/atjar-ketimoen-maken/
Ik ga vandaag dit recept in de slowcooker maken. Kom ik thuis geurt het hele huis en is mijn maaltijd klaar!
Lekker Geraldina! Viel het in de smaak? 🙂
Jullie recept voor Surinaamse roti vinden wij heel erg lekker dus toen ik op zoek was naar een Indisch recept voor ajam smoor, hoefde ik niet lang te zoeken.
Net gemaakt, heerlijk!! Ook dit recept ga ik zeker vaker maken.
dan wordt het waarschijnlijk wel wat droger, maar niet minder lekker hoor 🙂
Heee,
Ik ben nu bezig met je recept maar op een of andere manier is ie niet zo donker en ‘rijk’ als die van jou… Enig idee hoe ik dit oplos? 🙂
Hoi Nicky, misschien wat extra ketjap toevoegen? 🙂
Gerecht is net klaar? Jammer dat er geen geur internet bestaat. Het is voor morgen maar krijg nu al trek!!!!
Heerlijk!