Ayam semur
De meest bekende boemboe van Nederland denk ik: Ajam smoor. Of ayam semur zoals ze in Indonesië zeggen. Of gewoon ‘smoor’ zoals wij thuis zeggen. In elke supermarkt is ‘boemboe ajam smoor’ te koop. Een kant-en-klare pasta die je een beetje aanbakt en dan aanlengt met water. Eerlijk is eerlijk, er zitten beste goeie tussen. Maar hey, als je toch de tijd hebt om te ‘smoren’ (letterlijk: stoven in het Indonesisch), neem dan 10 minuten extra tijd en maak zelf een super lekkere boemboe (of probeer eens een van deze andere heerlijke boemboe’s). Daar kan geen pakje tegenop. Eet het met witte rijst en bijvoorbeeld sambal goreng boontjes of een ander Indisch groentegerecht zoals ketoprak. Het zuur past goed bij deze smoor. Uiteraard mag de atjar ketimoen of atjar tjampoer ook niet ontbreken.
75 reacties
Hey! Als ik dit gerecht zou willen maken met kippendij filet, hoeveel gram zou ik dan moeten gebruiken ipv de 1k drumsticks. Omdat hier natuurlijk geen bot in zit.
Mvg
Jesse
Hoi Jesse, je kan een kilo gebruiken net zoals de drumsticks. Maar minder mag ook, je hebt dan alleen wat meer vocht van de smoor. Groetjes, Erik- SmaakMenutie
Ik heb geen gula djawa, wat kun je daar voor vervangen?
Hoi Luuk, je zou het dan eventueel kunnen vervangen door bruine basterdsuiker of gewone palmsuiker. Succes!
Goedemorgen,
Gemaakt en was heerlijk.
Hoi Pierre, wat leuk om te horen. Fijn dat het in de smaak viel! Groet, Erik- SmaakMenutie
Goedemorgen! Kan dit recept ook inplaats van drumsticks met gewone kipfilet ?
Hoi Sofie, Ja hoor dat kan zeker. Veel kook- en eetplezier! Groet, Erik- SmaakMenutie
Hoi Smaakmenutie, deze week heb ik voor 16 personen (!!) de smoor gemaakt. Het was een uitdaging, maar wat was ie goed gelukt. Echt een top recept! Alleen maar complimenten.
Hoi Renske, wat leuk om te horen dat de smoor zo goed is gelukt. En ook nog eens voor zo’n enorme groep ? Top!
Wat is het verschil tussen ajam smoor of kip ketjap?