Home Erik's Asia Kip siam

Kip siam

Thaise kip met cashewnoten

door SmaakMenutie
Kip siam

In een half uur

Dit wereldgerecht ken je vast wel vanuit de supermarkt. Het klinkt heel fancy, maar feitelijk is het letterlijk kip met cashewnoten. Het sausje is een combinatie van bekende Aziatische sauzen die zowel in Thailand als China veelvuldig gebruikt worden. Wij maken het met kip (uiteraard), sugarsnaps, paprika, rode ui en lente-ui. Serveer het met witte rijst en je zet binnen een half uurtje je eigen wereldgerecht op tafel.

Kip siam

Kip Siam

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 58 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 el bloem
  • 2 el oestersaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 tl gemberpoeder
  • Handje cashewnoten

Zo maak je het

  • Snijd 400-500 gr kipfilet in hapklare stukjes en bestrooi rondom ruim met zout. Bestrooi vervolgens met ongeveer 2 el bloem. Verwijder het overtollige bloem en bak de kip in een ruime scheut olie rondom bruin.
  • Snijd ondertussen 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 1 rode paprika in reepjes en 1 rode peper en 1 bosje lente-ui in ringen.
  • Haal de kip uit de pan en zet even weg.
  • Fruit de rode ui en knoflook even kort aan en voeg vervolgens 200 gr sugarsnaps, de rode paprika, de peper en de lente-ui toe. Wok het geheel al omscheppend 5-7 minuten op middelhoog vuur.
  • Maak ondertussen de saus in een apart pannetje door 2 el oestersaus te vermengen met 1 flinke el ketjap manis, 1 el sojasaus, 1 tl gemberpoeder en 125 ml water. Roer met een garde tot een mooie gladde saus.
  • Maak een papje van 1 el maizena met 1-2 el koud water. Meng het papje stapsgewijs door de saus tot je een mooie gebonden saus hebt.
  • Voeg de kip toe aan de groenten en schep alles goed door elkaar. Voeg nu ook de saus toe en wok alles nog 1-2 minuten.
  • Serveer met witte rijst, cashewnoten en eventueel wat extra lente-ui en rode peper.

Kip siam ingrediënten Kip siam recept Kip siam zelf makenKip siam Thaise kip siam Kip siam zelf maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

21 reacties

cindy 15 september 2020 - 10:40

Hallo, kan ipv oestersaus ook vissaus gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 16:20

Hoi Cindy, nee dat zou ik niet doen. Oestersaus is wel kenmerkend voor dit gerecht!

Reply
Anja 7 december 2020 - 10:44

Kan ik boontjes gebruiken ipv sugar snaps?

Reply
SmaakMenutie 7 december 2020 - 12:18

Ja dat kan hoor Anja!

Reply
Evelyne 5 april 2021 - 09:21

Van de week gemaakt, we hadden het idd al eens gehad van wereldgerechten. Maar deze helemaal zelf gemaakt versie is veel lekkerder. Helemaal blij met jullie recepten😊

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 11:09

Leuk Evelyne, dat horen we graag! En inderdaad, zelf gemaakt is het allerlekkerste 🙂

Reply
Annemieke Jansen van Rheenen 28 september 2023 - 19:06

Wat een heerlijk makkelijk en onwijs 🤤 lekker 😋 recept!!
Ga ik zeker vaker maken!!
Dankjulliewel 💙

Reply
Rianne 12 april 2021 - 15:58

Ik maak deze regelmatig en soms vervang ik de snaps voor sojabonen.
erg blij met dit recept Tim en Erik! Merci!

Reply
SmaakMenutie 13 april 2021 - 10:21

Leuk Rianne! En lekker om eens te kiezen voor sojabonen 🙂

Reply
Ali 1 juli 2021 - 16:10

Moet je het papje met maizena eigenlijk opwarmen?

Reply
SmaakMenutie 2 juli 2021 - 10:38

Nee hoor Ali!

Reply
Wing-Yee 22 oktober 2021 - 10:23

Heerlijk deze Kip Siam, wel 100 keer lekkerder dan uit zo’n pakje !
Dit recept komt vaker op tafel.
Bedankt voor dit heerlijke recept.

Reply
Marleen 6 januari 2022 - 18:26

Heerlijk recept., zoals al jullie recepten. Iets aangepast met kippedij ipv kipfilet, een el gembersaus ipv gemberpoeder, geen maïzena wat mais uit blikje erdoor. Cashewnoten eerst even goudgebakken in wat olie.

Reply
Channa 17 februari 2022 - 20:01

Gisteren dit heerlijke gerecht gemaakt!! Al vind ik het uit het pakje ook lekker, is dit qua smaak niet te vergelijken met het pakje! We hebben echt gesmuld en ga het zeker vaker maken!

Reply
Annelies 3 oktober 2022 - 19:25

Vanavond gemaakt, had dit recept pas dit weekend gezien in het weekmenu 40. Superlekker!! Dit gaat vaker op het menu staan. Dank jullie wel. Vraagje: komt er ooit een kookboek van jullie recepten uit? Zou dit echt graag in de kast hebben.

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2022 - 10:17

Leuk om te horen dat het recept in de smaak viel Annelies! De plannen voor een kookboek zijn er zeker, wij hopen zelf ook heel snel 😉

Reply
Sandra 6 maart 2023 - 17:19

Gisteren gemaakt Heerlijk!. Heb al veel recepten geprobeerd tot nu toe allemaal heerlijk.
Als ik dit recept voor 4 personen wil maken hoeveel keer saus en kip kan dan nemen. Jillie recept is voor ons voor 2 personen.

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2023 - 09:12

Leuk om te horen Sandra! Je moet voor dit recept zo ongeveer alles verdubbelen, maar wees voorzichtig met de knoflook en rode peper 🙂

Reply
Gerda 25 november 2023 - 11:50

Ik wil graag de kip Siam maken maar ik kan waar ik woon helaas geen sugar snaps of peultjes kopen. Wat zou een goed alternatief kunnen zijn? Trouwens wat hebben jullie iedere week weer heerlijke recepten.

Reply
SmaakMenutie 28 november 2023 - 15:28

Dankjewel voor het voor het compliment, leuk om te horen! Vervang de sugar snaps dan eens door sperzieboontjes of bijvoorbeeld Chinese kool!

Reply
Ria 29 november 2023 - 00:19

Ik ben nooit echt een fan geweest van de pakken kip Siam, maar zo zelf gemaakt komt het zeker vaker op het menu, heerlijk.

Reply