Home Erik's Asia Ajam ketjap pedis

Ajam ketjap pedis

pittige kip in ketjapsaus

door SmaakMenutie
Ajam ketjap pedis

Spicy variant

Onze ajam ketjap uit de oven en onze Indische kipkluifjes zijn steevast recepten die in de top-10 staan van onze bezoekers. Daarom werd het nu wel tijd voor een wat meer ‘pedis’ versie. Oftewel een spicy variant. Deze ajam ketjap pedis is overigens niet mega spicy. Als je dat wil dan voeg je gewoon een extra rode peper toe of een schep sambal oelek. Uiteraard gebruiken we kipdijfilet, dat maakt hem net wat sappiger dankzij het vetrandje. Wij plaatsen hem in de oven maar je kan hem ook op het vuur – met deksel op de pan – laten sudderen. Serveer lekker met een frisse Indische salade, zoals ulang ulang, karedok of wat dacht van ketoprak.

Ajam ketjap pedis

Ajam ketjap pedis

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 86 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 800 g kipdijfilet
  • 50 ml kokosmelk
  • 2 rode pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 limoen (sap)
  • 6 el ketjap manis
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl djahé
  • 1/2 tl trassi (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Bestrooi 600-800 g kipdijfilet rondom met zout en plaats ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen een boemboe door 2 (kleine) sjalotten fijn te malen samen met 2-3 tenen knoflook, 2 rode pepers (of meer), 1 tl gemalen laos, 1 tl djahé, 1/2 tl trassi en 1 el olie. Zorg dat het een fijne pasta wordt.
  • Doe een scheutje olie in de wok of pan en fruit de boemboe even 2-3 minuten aan op matig vuur.
  • Voeg het sap van een 1/2 limoen toe samen met 6 el ketjap en 50 ml (dikke) kokosmelk. Laat het geheel enkele minuutjes pruttelen op laag vuur zodat het wat indikt.
  • Haal de kipdijfilet uit de oven en leg in de boemboe. Laat met deksel op de pan op laag vuur een minuut of 10 sudderen.
  • Haal de kipdijfilet uit de pan en plaats terug in de ovenschotel. Schenk het vocht over de kipdijfilet. Plaats het geheel nu 10-15 minuten in de oven. Keer halverwege de kip even om.
  • Serveer met witte rijs en een lekkere groente. En doe lekker wat saus over de kip zodra je het opdient!

Ajam ketjap pedis ingrediënten Ajam ketjap boemboe Ajam ketjap panAjam ketjap pedis Ajam pedis Indische kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

36 reacties

Ina 6 januari 2022 - 18:43

Al veel recepten van jullie gemaakt en ook dit was weer een toppertje.

Reply
John Coertjens 1 juli 2022 - 12:07

Weer een heerlijk recept. Gegeten met daarbij ulang ulang. Ook naar een recept van jullie. Was weer smullen!.

Reply
René van der Rijst 3 juli 2022 - 11:07

De smaak was prima maar helaas niet erg PEDIS wat de titel van het gerecht doet vermoeden.

Reply
SmaakMenutie 5 juli 2022 - 10:31

Check intro van het recept! Voeg naar smaak rode peper of sambal oelek toe, net wat je lekker vindt! 🙂

Reply
Erik de lang 11 juli 2022 - 23:13

Beste Erik en Tim,houd aub op met al die heerlijke recepten intussen heb ik ongeveer 20% na gekookt, ik kan niet meer als het nog beter wordt krijg ik gewichts problemen, jullie zijn echt geweldig,super uitleg en super gerechten.
Ik dank jullie voor de jullie inzet.ga zo door .

Reply
SmaakMenutie 18 juli 2022 - 10:36

Haha sorry Erik! 😉 Bedankt voor je enorme compliment, erg leuk om te horen dat onze recepten zo in de smaak vallen. Geniet van al het lekkers dat je nog gaat maken!

Reply
Walter 13 juli 2022 - 11:35

Ola chicos, wij wonen in zuid spanje en daar zijn bijna geen indisische kruiden te koop. We hebben één winkeltje die bijna alles heeft. Gisteravond de ajam ketjap pedis gemaakt en gegeten . We hebben zitten smullen, het was voor twee dagen. Nou alles op hoor. Vandaag wordt het jullie vitello tonato. Ook een mooi recept. We zijn heel blij met jullie. Groet van Walter en Dick.

Reply
SmaakMenutie 18 juli 2022 - 10:40

Wat fijn dat er in ieder geval 1 winkeltje is waar jullie alles in kunnen slaan! Het is jammer dat de Indische keuken niet zo bekend is daar. Leuk dat onze recepten bij jullie in de smaak vallen. Hopelijk hebben jullie ook genoten van (onze) vitello tonnato. Geniet van al het lekkers dat nog op tafel verschijnt!

Reply
1 2 3 4