Spicy variant
Onze ajam ketjap uit de oven en onze Indische kipkluifjes zijn steevast recepten die in de top-10 staan van onze bezoekers. Daarom werd het nu wel tijd voor een wat meer ‘pedis’ versie. Oftewel een spicy variant. Deze ajam ketjap pedis is overigens niet mega spicy. Als je dat wil dan voeg je gewoon een extra rode peper toe of een schep sambal oelek. Uiteraard gebruiken we kipdijfilet, dat maakt hem net wat sappiger dankzij het vetrandje. Wij plaatsen hem in de oven maar je kan hem ook op het vuur – met deksel op de pan – laten sudderen. Serveer lekker met een frisse Indische salade, zoals ulang ulang, karedok of wat dacht van ketoprak.
36 reacties
Al veel recepten van jullie gemaakt en ook dit was weer een toppertje.
Weer een heerlijk recept. Gegeten met daarbij ulang ulang. Ook naar een recept van jullie. Was weer smullen!.
De smaak was prima maar helaas niet erg PEDIS wat de titel van het gerecht doet vermoeden.
Check intro van het recept! Voeg naar smaak rode peper of sambal oelek toe, net wat je lekker vindt! 🙂
Beste Erik en Tim,houd aub op met al die heerlijke recepten intussen heb ik ongeveer 20% na gekookt, ik kan niet meer als het nog beter wordt krijg ik gewichts problemen, jullie zijn echt geweldig,super uitleg en super gerechten.
Ik dank jullie voor de jullie inzet.ga zo door .
Haha sorry Erik! 😉 Bedankt voor je enorme compliment, erg leuk om te horen dat onze recepten zo in de smaak vallen. Geniet van al het lekkers dat je nog gaat maken!
Ola chicos, wij wonen in zuid spanje en daar zijn bijna geen indisische kruiden te koop. We hebben één winkeltje die bijna alles heeft. Gisteravond de ajam ketjap pedis gemaakt en gegeten . We hebben zitten smullen, het was voor twee dagen. Nou alles op hoor. Vandaag wordt het jullie vitello tonato. Ook een mooi recept. We zijn heel blij met jullie. Groet van Walter en Dick.
Wat fijn dat er in ieder geval 1 winkeltje is waar jullie alles in kunnen slaan! Het is jammer dat de Indische keuken niet zo bekend is daar. Leuk dat onze recepten bij jullie in de smaak vallen. Hopelijk hebben jullie ook genoten van (onze) vitello tonnato. Geniet van al het lekkers dat nog op tafel verschijnt!