10,5K
Milde broertje
Je kent ze vast wel, die lekker pittige eitjes: sambal goreng telor. Vandaag maken we een milde variant. Namelijk telor ketjap. Wat eigenlijk gewoon eitjes in ketjap-saus betekent. Dus ben je niet zo van die hele hete eieren? Kies dan voor z’n mildere broertje. Minstens zo lekker!
19 reacties
Afgelopen week jullie site ontdekt en meteen maar even beginnen met complimenten. De site ziet er fraai uit, navigeert makkelijk en propvol leuke recepten. Ik heb meteen al inspiratie op gedaan en ondertussen al een drietal recepten gemaakt, waaronder de eitjes in ketjap.
De pittige variant van deze eitjes kende ik uiteraard allang (van huis uit), maar ik moet eerlijk bekennen dat ik deze variant nog niet kende. Ergens is er dus toch een steekje gevallen in mijn opvoeding 😉
Ik heb ze gemaakt; letterlijk een ‘eitje’ om te maken. Lekker en smaakvol. Ik heb er zeker van genoten. Ideaal recept waarmee je een makkelijk bijgerecht maakt.
Dank jullie wel!!
Hi Michel, bedankt voor je leuke bericht en complimenten. En uiteraard graag gedaan. Leuk om te horen, daar doen we het voor! Fijn dat de recepten in de smaak vielen 🙂 Haha, ja dit recept heb ik ook van mijn Indische oma. Veel mensen kennen het niet, daarom is het zo leuk om te delen en men ook zo enthousiast is. Er zijn nog zoveel meer lekkere recepten, die ook wij nog niet kennen. Nog een hoop te ontdekken dus! 🙂 Groetjes, Erik- SmaakMenutie
Net gemaakt! Heerlijk, voor straks bij mijn rijsttafel!
Oeh lekker Judy, geniet ervan!
Hi ,
Ik wil graag de vega versie hiervan maken. Waar kan ik de trassi pasta mee vervangen?
Hi Monika, je kan trassi altijd achterwege laten maar dat doet wel een beetje af aan de umami smaak. Je zou daarom kunnen kiezen voor een andere gefermenteerd ingredient: taotjo. Dit zijn gefermenteerde gele sojabonen.
vega trassi van de Jumbo kun je gebruiken.
Hey Erik, is een eetlepel Trassi pasta hetzelfde (even sterk) als een eetlepel Trassi poeder? Ik heb de laatste namelijk.
Ha Rick, houd er even rekening mee dat er een tl in gaat, want een el is veel te veel. Wij hebben geen ervaring met de poeder variant, maar ik denk wel dat de hoeveelheid ongeveer gelijk is aan de pasta 🙂 Geniet ervan!
Hallo Erik
Heb ook salamblad en lemonblad erbij gedaan.
Heerlijk Roos!
Wat een leuk recept! Ziet er gemakkelijk uit om te maken. Ik denk dat ik voor de pit de gemberpoeder vervang door wat echte gember (fijngehakt natuurlijk).
Jullie zeggen op het laatst: ‘serveer met extra saus’. Maak je dan dezelfde portie ketjapsaus nog een keer of bedoelen jullie ‘schep echt het hele pannetje (dus eieren en de saus) leeg als je het gerecht serveert’?
Het laatste Jan! Geniet ervan 🙂
Kan ik dit gerecht ook een dag van te voren maken?
Jazeker, kan het lekker intrekken. Eventueel een beetje vocht toevoegen als je het weer verwarmt
Hoi, kunnen de eitjes ook koud bij de nasi hap gegeten worden?? Ik krijg heel veel eters en ik verwacht dat mijn gaspitjes in gebruik zijn voor het opwarmen van de nasi (van smaakmenutie uiteraard)
Ja hoor, dat kan prima Jantien! Geniet ervan 🙂
Hai hai,
Met veel plezier al paar keer gemaakt en gegeten
Ik merkte toen ik bezig was ik geen potjes met tomatenpuree meer had (heb vaak de Turkse, altijd alle tomatenpuree eerst ontzuren)
Toen ben ik maar vreemd gegaan met een flinke kneep ketchup
Was niet verkeerd wellicht zelfs aanrader/uit te proberen
Groetjes Carolien
Hoi, hoi, voorzichtig met een volk gaatjes in prikken niet te diep , dan kan de saus er lekker intrekken