Kimelo, kimlo of kiem-lo?
We noemden dit gerecht bij ons thuis vroeger altijd ‘kimelo’. Maar aangezien niemand eigenlijk enig idee had waarom en waar het vandaan komt hebben wij het maar kimlo genoemd. Enig speurwerk op Internet leverde namelijk kiem-lo op. Een rijkgevulde Chinese soep. Waarschijnlijk is dat de basis en heeft mijn oma in de jaren ’60 een eigen variant bedacht. Of ze had gewoon nog wat in de voorraadkast. Hoe dan ook, het is heerlijk! Lekker met witte rijs en met frikadel pan. Of een ander Indisch vleesgerecht. Overigens kan je in plaats van kippenbouillon ook groentebouillon gebruiken. En de tofu (of tahoe) is te vervangen door blokjes aardappel. En als je geen zin hebt om de groenten te snijden kan je gewoon een zak kant-en-klare soepgroenten kopen. Makkelijk toch!
4 reacties
Hi,
Ik heb al meerdere malen geprobeerd tofu bruin te bakken, maar ik krijg het niet voor elkaar. Het blijft gewoon dezelfde kleur hebben zoals het uit de verpakking komt. Enig idee ?
Hi Bas, om tofu mooi goudgeel te krijgen kan je het beste een klein laagje zonnebloemolie (ca 1-2 cm) op middelhoog vuur en dan de blokjes tofu in enkele minuten ‘frituren’. Geregeld even omhusselen. Dan komt het zeker goed!
Hoi Tim en Erik,
Ik wou dit gerecht maken. Krachtbouillon is niet meer te krijgen. Ik heb nu kip bouillon ook uit een pot maar is dit de goede?
Hebben jullie een alternatief?
Groetjes Nick
Als het dezelfde vorm pot is dan kan je die gebruiken hoor. Geniet ervan!