‘Nederlandse’ versie
Dit gerecht hoort eigenlijk heel spicy te zijn. Mijn oma gebruikte namelijk een hele berg rawits (gedroogde pepertjes) en daarnaast nog behoorlijk wat verse lomboks (rode pepers). Nou dan sta je in de fik kan ik je zeggen. Daarom hebben we er een ‘Nederlandse’ versie van gemaakt. Dus minder pepertjes en een klein beetje ketjap manis. Het heeft iets weg van kung po kai of deze Oosterse ovenschotel kip met groenten. Het limoentje maakt het helemaal af. En het is bovendien zo klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag.
10 reacties
Lijkt mij heerlijk! Welke sambal gebruiken jullie voor dit recept?
Hi Julissa, leuk om te horen! Het is ook heel erg lekker 🙂 Wij gebruiken sambal oelek. Succes! Groet, Tim – SmaakMenutie
Zou ik de kip in de marinade ook al ’s ochtends kunnen voorbereiden of is het beter wat korter op het daadwerkelijk maken van het gerecht?
Jazeker Marieke! Extra lekker, kan het er goed intrekken 🙂 Geniet ervan!
Lijkt heerlijk! ik zou toch voor kipdijvlees kiezen, net zo snel klaar maar nooit droog.
Ook heerlijk ja! 🙂
Lijkt mij een heerlijk gerecht, wat voor groente kun je er nog meer bij eten , er eten ook kinderen mee , wil er iets meer groente bij doen.
Top! We vinden dit erg lekker en zullen het zeker vaker gaan maken.
Leuk te horen Linda, fijn dat jullie ervan genoten hebben! 🙂
Hi Anke, wij zouden kiezen voor bijvoorbeeld sajoer boontjes https://smaakmenutie.nl/sajoer-boontjes/