Indisch groentegerecht
Inmiddels hebben we vrijwel alle klassieke Indische groentegerechten op de site staan. Tijd dus voor een minder bekend gerecht: sajoer tumis tahoe. Je kende wellicht al de sajoer tumis boontjes maar vandaag maken we een heerlijk vegetarisch groentegerecht, waar je geen seconde het vlees mist. De tahoe (tofu) is zeker niet verplicht en in plaats van paprika of boontjes zou je ook elke andere (harde) groente kunnen gebruiken. En als je ‘m helemaal vegetarisch wil laat je gewoon de trassi (garnalenpasta) achterwege. Serveer met witte rijst en bijvoorbeeld ajam smoor, rendang of net als wij Indische kipkluifjes.
4 reacties
Ben het nu aan het maken en heb al even geproefd. Heel erg lekker en ziet er ook nog leuk uit!
Een volgende keer zou ik persoonlijk deze stap weglaten:
“Voeg ook ongeveer 40-50 ml natuurazijn toe en 100 ml water…”
Ik vond de gebakken tofublokjes voor deze stap namelijk lekkerder! (lees: minder zompig)
Herrlijk was het, zelfs maar het duurt wel even langer dan 30 min. 😉
Zoals altijd weer een heerlijk gerecht. Echte aanrader. Ook voor bij je rijsttafel zijn die kleurtjes zo aantrekkelijk. Ik bak ook de helft van de paprika in kleine blokjes bij de ui en de knoflook en de andere helft in reepjes bij de andere groenten. Ook doe ik er broccoli bij en lekker knapperig.