Home Erik's Asia Rendang

Rendang

Indisch pittig stoofvlees

door SmaakMenutie
Rendang

Spicy!

Wist je dat rendang een van ’s werelds bekendste Indische gerechten is? Rendang eindigde zelfs eens op de eerste plek van de Worlds 50 best foods van CNN. Waar overigens opvallend veel Indonesische gerechten in staan (geheel terecht natuurlijk). Het is dan ook wel een érg lekker gerecht. En zoals bij veel Indische recepten zijn er ook voor rendang tal van variaties te bedenken. Maar één ding is erg belangrijk: de lomboks of rawit pepertjes. Dat geeft het namelijk die typerende spicy smaak. De combinatie met de kokosmelk waar het in stooft en de diversiteit aan kruiden zorgt ervoor dat dit gerecht ook wat ons betreft altijd een topper blijft. Wil je het minder spicy? Laat dan de rawits achterwege. Het wordt dan vooral kruidig. Maar experimenteer vooral, totdat ‘jouw’ rendang helemaal perfect is qua spiciness!

Rendang

Rendang

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.6/5
( 420 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 900 g runderlappen
  • 500 ml kokosmelk
  • 5 kemirinoten (optioneel)
  • 3 sjalotten
  • 3 salam blaadjes (Indisch laurier)
  • 3 tenen knoflook
  • 3 rode pepers en/of 4 rawit pepers
  • 2 kruidnagels
  • 1 stengel sereh
  • 2 tl ketoembar
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl djahé
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl tamarinde pasta (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd 900 g (of meer) runderlappen in grove stukken en bak in een scheut olie in enkele minuten rondom bruin in een ruime braadpan.
  • Mix ondertussen 3 sjalotten, 3 tenen knoflook, 3 rode pepers, 4 rawit pepers, 5 kemirinoten (optioneel), 2 kruidnagels, 1 tl gemalen laos, 1 tl djahé, 1 tl kurkuma, 2 tl ketoembar en een scheut olie tot een gladde boemboe (pasta).
  • Voeg de boemboe toe aan het vlees en fruit al omscheppend enkele minuutjes mee. Voeg nu ook een flinke tl tamerindepasta toe als je dit hebt.
  • Schenk circa 500 ml (liefst dikke) kokosmelk bij het geheel samen met 3 salam blaadjes en 1 gekneusde stengel sereh.
  • Breng net niet tegen de kook en zet het vuur laag. Laat nu minimaal 3 uur zachtjes sudderen. Af en toe alles even omscheppen.
  • Haal het laatste half uurtje de deksel van de pan zodat het geheel kan indikken tot de gewenste dikte.
  • Serveer met witte of gele rijst, komkommer of atjar ketimoen en bijvoorbeeld sajoer boontjes. Selamat makan!

Rendang boemboe Rendang rundvlees Rendang maken Rendang Rendang daging Daging rendang

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

114 reacties

Bernard 14 december 2018 - 11:23

Om extra pit te verkrijgen kun je beter wat rawits gebruiken. Dit is een kleinere, hetere peper dan de Lombok.

Reply
SmaakMenutie 14 december 2018 - 12:08

Dat kan inderdaad ook Bernard! Deze zijn alleen niet overal verkrijgbaar. Maar dank voor je reactie. Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Jacob 23 juni 2020 - 12:40

Ipv lomboks de minst pittige pepers kan je dan beter rawits met zaadlijsten en zaadjes gebruiken of nog pittigere zoeken zoals de madam jeanette. Ligt wel aan de smaak

Reply
SmaakMenutie 24 juni 2020 - 10:50

Thanks voor de tip Jacob!

Reply
lelaki tinggi 28 april 2023 - 18:22

Vraag: De kemirinoten, gaan die er zo in of moet je die eerst roosteren of bakken?

Reply
SmaakMenutie 29 april 2023 - 11:51

Mag, maar hoeft niet hoor. De boemboe wordt namelijk ook aangefruit 🙂

Reply
Marcel van bockel 19 november 2023 - 13:20

Top recept. Ergggg lekker

Reply
Astrid 23 juli 2024 - 13:18

Ja hebt het Zaterdag gemaakt was hartstikke lekker

Reply
Sanne 7 januari 2019 - 18:47

Wat een heerlijke recepten, ik ben om en heb maar een Smaakmenutie eetweek ingelast om de Keuzestress te beperken :)… ik wist niet dat Santen vervangen kan worden door ‘gewone’ dikke kokosmelk. Maakt dit verschil voor de smaak? Hoor het graag en bedankt voor het delen van jullie heerlijke gerechten 😀

Reply
SmaakMenutie 8 januari 2019 - 09:02

Hoi Sanne, wat onwijs leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over onze recepten 🙂 Yes, kokosmelk kan je net zo goed gebruiken en zorgt voor dezelfde smaak. Veel culinair plezier deze week! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Mieke 26 oktober 2022 - 18:09

Rendang en sajoer boontjes gemaakt. Boontjes echt top, rendang saus was lekker en gaar maar vlees had geen smaak aangenomen, toch hele middag opgestaan.
Wat heb ik niet goed gedaan

Reply
SmaakMenutie 27 oktober 2022 - 15:59

Dat is vreemd, viel het vlees wel uit elkaar? Anders heeft het toch niet goed gegaard vrees ik.

Reply
Mieke 29 oktober 2022 - 22:42

Viel uiteen, dus gaar. Ik probeer het over paar weken nog eens,

Pieter 27 december 2022 - 22:37

Wellicht niet voldoende ingekookt? Was ook mijn beginnersfout. Bij het inkoken neemt de smaak fors toe!

Chef-Kok 26 maart 2024 - 15:17

Je moet goed doorregen vlees gebruiken bijv. runderlappen die vet zijn gemarmerd. Dit lost op en je krijgt vlees met allerlei plekken om smaak in trekken en vet neemt ook allerlei kruiden en smaken op.

Reply
Laurentia 20 juni 2021 - 07:05

Goedemorgen ik heb de rendang gemaakt maar dan zonder vlees (Ik had geen vlees in huis en wilde toch de rendang maken en dacht dan kan ik later altijd nog een biefstukje of bavette toevoegen) en pepers zaaalllig alleen de lucht al vervolgens kwam een vriendin (Indische ouders) eten zij vroeg nog hoort daar geen vlees in en idd yes daar hoort vlees in maar we hebben genoten samen met rijst en komkommer en een mini kopje sla een geweldig culinair maal zonder vlees

Reply
Sanra 18 april 2019 - 19:32

het vlees en de boemboe staan op. Wist alleen niet zo goed of de pitjes in de pepers moesten blijven, maar proefde en heb er nog sambal bij gegooid. Staat nu in de snelkookpan te pruttelen. Ben benieuwd. Vind het sowieso fijn om niet een kant en klare boemboe te gebruiken.

Reply
SmaakMenutie 23 april 2019 - 20:36

Hoi Sandra, de pitjes kan je erin houden als je van lekker pittig houdt. En extra sambal kan natuurlijk altijd! De echte rendang is namelijk ook best spicy. Op onze website vind je alleen maar zelfgemaakte boemboes. Dus keuze zat! Veel kookplezier 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply
Mieke 26 oktober 2022 - 18:11

Rendang en sajoer boontjes gemaakt. Boontjes echt top, rendang saus was lekker en gaar maar vlees had geen smaak aangenomen, toch hele middag opgestaan.
Wat heb ik niet goed gedaan

Reply
Stan 17 augustus 2019 - 18:29

Dag Tim en Erik! Wij hebben deze rendang gemaakt we vonden het een heerlijk recept! We hebben in plaats van gember- en kurkumapoeder verse gember en kurkumo wortels gebruikt. Wat heeft jullie voorkeur? Groetjes Stan

Reply
SmaakMenutie 18 augustus 2019 - 11:02

Hoi Stan, fijn dat de rendang in de smaak viel. Leuk om te horen! Het is vaak het lekkerste om verse ingrediënten te gebruiken, maar het is natuurlijk wel lekker makkelijk om de poeders te gebruiken. Vaak doet dat niks af aan de smaak. Groetjes, Erik- SmaakMenutie

Reply
Annemaaike 22 augustus 2019 - 15:18

Een man thuis die kwart indo is, ik kan hem niet blijer maken met Indonesische gerechten, pluk ze allemaal van jullie site, hij kan het elke dag wel eten (en ik ook?). Dit weekend staat deze rendang op het menu!

Reply
SmaakMenutie 23 augustus 2019 - 08:28

Super leuk om te horen Annemaaike! Fijn dat je hem met onze recepten blij kan maken (en jezelf ook). Wij zouden het ook wel elke dag kunnen eten, heerlijk!! Geniet van de rendang samen dit weekend 🙂

Reply
Jolanda Scipio 11 september 2019 - 02:34

Hoi Tim en Erik wat een heerlijke site hebben jullie,mijn man is indisch en ook kook ik wel indisch enwas op zoek naar een recept van Rendang,nou ik heb hem gevonden hoor en ga hem het weekend maken.Hoop dat jullie nog lang deze Smaakmenutie blijven doen geweldig x

Reply
SmaakMenutie 11 september 2019 - 09:08

Hoi Jolanda, bedankt voor het compliment, leuk! Uiteraard zullen we door blijven gaan met SmaakMenutie, al is het maar voor de leuke reacties 🙂 Laat je ons weten of de rendang in de smaak viel? Alvast selamat makan! Groet, Erik

Reply
Sanneke 6 oktober 2019 - 19:31

Hoi mannen,
Dit was mijn eerste mislukte Smaakmenutie recept? het was zo flauw van smaak. Kan het liggen aan de 2 pakjes kokosmelk die ik erin heb gedaan ipv een blik?
Het zag er heerlijk uit maar de smaak was heel vlak.
Help!
Liefs, Sanneke

Reply
SmaakMenutie 7 oktober 2019 - 17:59

Hoi Sanneke! Wat vervelend om te horen. De kokosmelk zou een oorzaak kunnen zijn, maar soms zijn de rode pepers van de supermarkt ook erg flauw (totaal geen smaak of pittig), dus wellicht is dat de reden. En het kan zelfs aan de kruiden liggen. Soms zijn die ook bewerkt en geven ze minder smaak af. Kortom, best moeilijk om naar de oorzaak te gissen.. Volgende keer beter? 😉

Reply
Sanneke 9 oktober 2019 - 10:30

Tuurlijk, ik ga het gewoon nog een keer proberen maar dan met kokosmelk uit blik en pepers van de toko?
Bedankt voor jullie reactie!

Reply
Sanneke 9 oktober 2019 - 12:51

Tuurlijk, ik ga het gewoon nog een keer proberen maar dan met kokosmelk uit blik en pepers van de toko?
Bedankt voor jullie reactie!

Reply
Shila 10 mei 2020 - 00:58

Hallo,

Klopt het dat de kemirinoten giftig zijn?
En de Kemiripasta niet? Kan ik dat dan ook gebruiken … Ik hoor hier graag meer over 🙂

Groetjes shila

Reply
SmaakMenutie 11 mei 2020 - 11:15

Hoi Shila, kemirinoten kunnen inderdaad licht giftig zijn. Daarom is het belangrijk dat je ze altijd roostert of bakt/aanfruit. Dus nooit rauw gebruiken. Kemiripasta kan je ook gebruiken. Succes!

Reply
Marion 27 november 2019 - 10:47

Elke week weer genieten van jullie recepten!
Dank jullie wel!

Reply
SmaakMenutie 27 november 2019 - 11:51

Wat leuk om te horen Marion, fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Bedankt voor je reactie!

Reply
Berry 2 januari 2020 - 15:57

Heb dit gerecht gemaakt voor het kerstdiner. Fijn recept, goed te volgen en uit te voeren.

Het gekke is dat de rendang uiteindelijk niet heel erg pittig was maar dat bij het fruiten van de boemboe de peperdamp mijn ogen deed tranen 🙂 Heerlijk recept dat ik zeker nog een keer ga maken.

Reply
SmaakMenutie 3 januari 2020 - 09:54

Wat een leuk idee om de rendang met kerst te maken Berry! Fijn dat het in de smaak viel. Pepertjes in Nederland willen qua pittigheid nog wel eens sterk verschillen. Wij hebben eigenlijk geen idee hoe dit komt. Maar een volgende keer zou dat weer heel anders kunnen zijn. En als je ‘m meer spicy wil, kan je altijd wat meer sambal toevoegen op het eind.

Reply
Cor 19 januari 2020 - 16:03

Geweldig recept zoals gewoonlijk staat lekker te pruttelen het hele huis ruikt er lekker naar paar keer al geproefd maar smaakt heerlijk
We zijn dan ook heel erg blij met jullie recepten echt een aanwinst voor onze culinaire keuken.

Reply
SmaakMenutie 20 januari 2020 - 16:41

Erg leuk om te horen Cor! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Ruben 13 september 2020 - 08:41

Ik zou graag de laos, gember en kunjit vers willen gebruiken. Maar wat is dan de verhouding?
Met vriendelijke groet, Ruben.

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 15:54

Hoi Ruben, ik houd meestal per theelepel ongeveer 3 cm verse laos, kunjit en djahé aan.

Reply
Ingrid 22 oktober 2020 - 12:18

Ben het nu aan het maken maar bij mij word hij niet ge el van de kuma..

Reply
SmaakMenutie 23 oktober 2020 - 10:23

Hoi Ingrid, het kan aan de kwaliteit van de kurkuma liggen! Maar het belangrijkste is de smaak 🙂 En anders volgende keer wat meer toevoegen

Reply
seppe 3 november 2020 - 14:12

hoi,
waarom doen jullie er geen geelwortel en trassi in ?
Voorts prima recept hoor :-), en idd die pepers is beter als het rawits zijn

Reply
SmaakMenutie 4 november 2020 - 12:02

Hoi Seppe, in ons familierecept gebruiken we dit niet. Elke familie maakt het op zijn eigen manier. Maar voeg het vooral toe als je het lekker vindt! 🙂

Reply
Marlein 10 november 2020 - 17:29

Ik had al een lekker recept Rendang, maar dit recept is nog veel lekkerder???. Na bereiding in de braadpan heb ik het laten garen in de slowcooker.

Reply
SmaakMenutie 11 november 2020 - 08:57

Bedankt voor het compliment Marlein, fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂 En lekker in de slowcooker, heel goed!

Reply
Wil Tosseram 15 november 2020 - 13:36

Als ik de rendang in de oven wil maken, hoe hoog moet de heteluchtoven dan?

Reply
SmaakMenutie 17 november 2020 - 16:27

Hoi Wil, zoals je normaal gesproken ook een stoofgerecht in een oven bereidt (denk ik). Tussen de 80-90 graden (mag niet koken). Succes!

Reply
Els 17 november 2020 - 08:32

Goedemorgen heren,
Gisteren begonnen met het maken van jullie rendang (eerste keer rendang).
Nu is mijn vraag: tot hoever moet ik het laten inkoken? Nu is er nog een hele dikke (pittige) saus… is dit de bedoeling? Of moet ook de saus nog ‘weg’? Kan ik de smaak nog iets afzwakken tot minder pittig? (Was uitgegaan dat de rode lomboks toch niet heet zo heet waren dus al flink wat sambal toegevoegd, had ik beter mee kunnen wachten?)…

Reply
SmaakMenutie 17 november 2020 - 16:29

Hoi Els, je hoeft het gerecht niet volledig in te laten koken. Als het te ver ingekookt is (en daar lijkt het op zoals je het omschrijft) dan zou ik wat extra vocht toevoegen samen met een beetje suiker zodat het wat minder pittig wordt zoals je wenst. Eet smakelijk!

Reply
Joyce 21 november 2020 - 18:28

Heerlijk! Ik experimenteer al een tijdje met de Indische keuken en deze viel hier bij ons thuis goed in de smaak. Het duurde wat lang omdat ik natuurlijk te laat was begonnen in de keuken maar we hebben het toetje maar eerst gegeten 🙂
Complimenten ook voor jullie website!! Ik vind het vooral fijn dat in de beschrijving van het recept de hoeveelheden van de ingrediënten telkens benoemd worden zodat je niet de hele tijd heen en weer zit te scrollen, super fijn!

Reply
SmaakMenutie 22 november 2020 - 12:40

Wat leuk om te horen dat je aan het experimenteren bent met de Indische keuken Joyce! En bedankt voor het compliment, dat is precies onze bedoeling 🙂

Reply
Rianti 25 november 2020 - 15:24

Beste mannen,
Ik wil dit recept verdubbelen wbt het vlees. Moet ik dan de rest ook verdubbelen?
Groetjes Rianti

Reply
SmaakMenutie 27 november 2020 - 10:20

Hi Rianti, nee hoor. Als je alle ingredienten ongeveer x1,5 doet is het goed. Wellicht wat meer vocht zodat het vlees onder staat. Het is een beetje aftasten. Succes en geniet ervan!

Reply
Hennie 2 juni 2024 - 11:48

Lijkt me lekker maar woon op het Friese platteland. Waar zouden salemblaadjes te koop zijn. Smaken die heel anders dan de gebruikelijke laurier?

Reply
SmaakMenutie 3 juni 2024 - 10:19

Bij elke toko is salam te koop. Mocht je er echt niet aan kunnen komen, dan achterwege laten want ze zijn zeker anders dan gebruikelijke laurier zoals we hier in NL kennen 🙂

Reply
Mike 6 december 2020 - 08:45

Gisteren gemaakt als “sinterklaas diner”. Perfect CCF (Corona Comfort Food) aangezien we zo weinig mogelijk de deur uit kunnen lekker lang de tijd om in de keuken door te brengen en dit heerlijke gerecht te maken!

Reply
SmaakMenutie 6 december 2020 - 13:43

Haha mooi woord Mike, die kende ik nog niet! En absoluut waar, nu hebben we alle tijd om de heerlijkste gerechten te maken. Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Barbera 16 januari 2021 - 13:19

Kan het zijn dat jullie wel erg zuinig zijn met de kruiden door steeds 1 theelepel toe te voegen van djahe, laos ketumbar en kunyit voor 900 gram vlees?? Zeker voor de kerst is het goed om een keer verse laos, djahe en kunyit aan te schaffen en ketumbar als korrels die je mee maalt in de hakmolen.
Barbera

Reply
SmaakMenutie 16 januari 2021 - 13:25

Wat ons betreft niet Barbera! Maar laat je vooral niet tegenhouden om meer te gebruiken 🙂 En ja, vers is altijd het allerlekkerste!

Reply
Ria 26 januari 2021 - 13:48

Hallo,
Kan je dit gerecht ook klaarmaken in de snelkookpan en zo ja, hoe lang moet het vlees dan in de pan?

Reply
SmaakMenutie 26 januari 2021 - 14:59

Hi Ria, het zal vast moeten kunnen maar omdat wij zelf geen snelkookpan hebben durf ik niet te zeggen hoe lang het dan moet! Dit gerecht is er wel voor bedoeld dat het heel langzaam gaart 🙂

Reply
Regina 9 februari 2021 - 22:23

Ik wil dit morgen gaan maken. Nu al trek in.
Maar kan ik ook kip gebruiken.
Dat heb ik nl al in huis.
Voor de rest mijn complimenten voor de heerlijke recepten. Maar ze 2x per week.
Gr Ingrid

Reply
SmaakMenutie 10 februari 2021 - 09:57

Leuk om te horen Regina, bedankt voor het compliment! Als je kip gebruikt kan je beter dit recept gebruiken https://smaakmenutie.nl/rendang-van-kip Geniet ervan!

Reply
Thom 12 februari 2021 - 10:30

Hallo , is dit gerecht de volgende dag lekkerder?

Reply
SmaakMenutie 12 februari 2021 - 10:41

Zeker Thom, dan is het lekker ingetrokken!

Reply
Maaike 18 februari 2021 - 10:39

Hoi Smaakmunitie!

Ik wil graag jullie rendang recept uitproberen. Ik heb toevallig nog runderpoulet liggen. Kan ik het daar ook mee maken? 🙂

Reply
SmaakMenutie 18 februari 2021 - 11:01

Hoi Maaike, leuk! Ja hoor, dat kan 🙂

Reply
Wim 19 februari 2021 - 13:00

Goedemiddag Smaakmenutie,

Ik zit sinds kort op jullie site en wat een unieke naam.
Nu wil ik dit recept voor Rendang is gaan proberen, maar dan in een slowcooker.
De ervaring met ander stoofgerechten in de slowcooker zijndat er veel mindr vocht bij moet.
Hebben jullie hier ervaring mee?

Reply
SmaakMenutie 20 februari 2021 - 14:06

Hoi Wim, bedankt voor het compliment! Het klopt dat er dan minder vocht bij moet, echter gebruiken wij zelf geen slowcooker dus lastig om je hier in te adviseren. Je zou het vlees eerst kunnen bereiden in de braadpan en verder laten garen in de slowcooker. Succes!

Reply
Anja de Bruijn 27 mei 2021 - 23:30

Ik heb voor de slowcooker het vlees niet aangebraden. Slowcooker met een beetje rijstolie warm laten worden op high, vlees rauw erin en na een half uur boemboe en de andere ingrediënten erbij.

Reply
SmaakMenutie 28 mei 2021 - 09:54

Thanks voor de tip Anja!

Reply
Anja de Bruijn 27 mei 2021 - 23:21

Ik heb hem vandaag in de slowcooker gemaakt, alle ingrediënten volgens recept. Heb ipv 500 ml kokosmelk 400 ml gebruikt.
Eerste 5 uur slowcooker op high daarna 5 uur op low, heel goed gelukt, goed ingedikt.

Reply
SmaakMenutie 28 mei 2021 - 09:55

Fijn dat je van ons familierecept genoten hebt en dat het gelukt is in de slowcooker 🙂

Reply
Fam Zondervan 19 februari 2021 - 17:59

Ha Smaakmenutie
Vandaag Rendang gemaakt we vonden het heel erg lekker, prima recept.

Reply
SmaakMenutie 20 februari 2021 - 14:06

Fijn dat ons familierecept in de smaak viel, leuk om te horen! 🙂

Reply
Marjolein 21 februari 2021 - 10:58

Via een vriend op facebook kom ik op jullie site terecht! Geweldig! Sinds een half jaar wonen wij in Portugal. Ondanks dat hier genoeg lekkere dingen te eten zijn, missen wij de Indonesische keuken en de toko’s enorm. Nu laat ik vrienden uit Nederland wel eens wat boemboes opsturen, maar nu kan ik heel veel zelf maken. Dank daarvoor!
Alleen zal ik wel eens komen vragen naar een vervangend product, want niet alle ingrediënten zijn hier te krijgen. V.w.b pepertjes: hier hebben ze natuurlijk piri piri, dat is vast wel te gebruiken in de recepten!
Ik heb me ook net ingeschreven voor de nieuwsbrief, ik ben benieuwd.
Groetjes, Marjolein

Reply
SmaakMenutie 22 februari 2021 - 09:03

Wat leuk Marjolein, welkom op onze blog! 🙂 Laat het vooral weten als je vragen hebt. Geniet van onze (Indische) recepten 🙂

Reply
Erna 12 maart 2021 - 17:13

De indische rendang was suppppper lekker

Reply
SmaakMenutie 13 maart 2021 - 14:43

Fijn dat ons familierecept in de smaak viel Erna!

Reply
Mariëlle 7 april 2021 - 14:01

Heb de rendang gemaakt maar de saus is erg dik en de smaak is niet lekker, terwijl ik toch het recept heb gevolgd. Hoe kan ik het toch nog verbeteren? Verder zijn alle andere recepten goed gelukt en heerlijk. Groetjes Mariëlle

Reply
SmaakMenutie 7 april 2021 - 15:18

Hi Mariëlle, als het erg dik is stond wellicht het vuur te hoog? Of heb je de deksel niet op de pan gedaan? Je zou dan nog wat vocht toe kunnen voegen. Als je precies het recept gevolgd hebt moet de smaak goed zijn 😉

Reply
Leanne 11 mei 2021 - 15:20

Dit ziet er heerlijk uit. Ik wil het graag met de halve hoeveelheid vlees maken. Wat zou er dan gebeuren met de verhoudingen? (Vooral van de kokosmelk)

Reply
SmaakMenutie 11 mei 2021 - 16:06

Thanks Leanne, leuk te horen! Wij zouden alle ingrediënten ongeveer halveren, en de kokosmelk zoveel zodat het vlees net onder staat. Maar waarom houd je niet onze hoeveelheden aan en vries je de rest lekker in. Doen wij ook altijd en is dan heerlijk voor een volgende keer! 🙂

Reply
Marjo 18 mei 2021 - 15:36

Vorige week gemaakt en het staat nu alweer te pruttelen. Heerlijk.
Wel een vraagje….ik lees regelmatig dat het vlees niet mag koken…..waarom niet?

Bedankt voor het recept.

Reply
SmaakMenutie 20 mei 2021 - 10:04

Hoi Marjo, leuk te horen dat je zo enthousiast bent over ons familierecept 🙂 Als het kookt dan kook je het te snel droog. Het moet daarom zachtjes pruttelen dat het nèt niet kookt.

Reply
Natasja 16 juli 2021 - 15:20

Welke dikke kokosmelk kan je hiervoor gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 19 juli 2021 - 12:20

Kan gewoon kokosmelk uit de supermarkt zijn, zolang het maar geen light variant is. Geniet ervan! 🙂

Reply
Liesette 4 augustus 2021 - 17:25

Hallo,

Ik heb heel veel zin om dit recept te maken. Ivm de lichte giftigheid van de noten moet ik ze dan ook eerst poffen voordat ik de pasta maak?
En hebben jullie nog een lekker recept voor knapperige buikspek uit de oven?

Gr Liesette

Reply
SmaakMenutie 5 augustus 2021 - 14:51

Leuk Liesette! Kemirinoten mag je poffen maar in principe is het niet nodig gezien de boemboe ook aangebakken wordt. We hebben (nog) geen recept voor buikspek, maar wel een goed idee! Geniet van de rendang 🙂

Reply
Debby 5 november 2021 - 10:24

Staat hier nu op en het ruikt al heerlijk! Als het ook zo lekker smaakt….
Nu door met jullie babi pangang en sambal goreng telor… gr Debby

Reply
Jolanda 7 november 2021 - 19:53

Als ik santen wil gebruiken ipv kokosmelk hoeveel moet ik dan gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 8 november 2021 - 10:42

Ik denk ongeveer 1/2 blok santen Jolanda (=100 g). Met een heel blok van 200 g maak je namelijk 1 liter kokosmelk. Succes!

Reply
Lettie 11 december 2021 - 12:26

De lekkerdte Rendang ooit, echt heerlijk😋

Reply
Irene 20 december 2021 - 13:25

100% geslaagd en meer dan verrukkelijk! Voor herhaling vatbaar!
Complimenten voor duidelijke recepten!
Succes met ontwikkelen en ons allen verwennen😁 met jullie nieuwe recepten!

Reply
Marjon 5 januari 2022 - 20:40

Een grote pan Rendang gemaakt. Makkelijk om in te vriezen. Het was heerlijk. Ik heb zelf wat limoensap toegevoegd. Een recept is een ideale basis en dan proef je en maak je het naar je eigen smaak, althans zo doe ik dat. 😀. Ik ga het zeker weer doen. En andere recepten proberen. Ik heb er al diverse gemaakt, mmmmmmm

Reply
Geert 5 februari 2022 - 17:40

Wederom een heerlijk gerecht, plaats niet zo vaak een reactie maar pik toch zeker twee á drie keer per maand een recept van jullie site. Nog NOOIT tegen gevallen. Ga zo door jongens!

Reply
Nola Dijkmans 4 juli 2022 - 15:12

ik heb het nu ook gemaakt,van sukadelappen, ik laat hem wel een ietsje meer smeuïg, dat vinden wij lekker. En ik doe er ook een half theelepeltje trassi in, dat kikt em ook wat op. En ipv kemirienoten heb ik ongezouten cashewnoten gebruikt, Geen toko hier in de missiepost. Dus af en toe wat smokkelen met de ingrediënten. Wel verse laos en sereh en laurier erbij gedaan, dat dan weer wel! Hij is heerlijk.

Reply
Suzanne 7 november 2022 - 18:11

Ik weet niet wat ik fout doe!! Geur ruikt heerlijk! Maar het vlees is na 4 uur nog niet zacht en mals. Ik heb magere runderlappen gebruikt.. Kan het hier aan liggen? Ook ziet het er nog niet zo dik uit als bij jullie!!

Jullie site wel fantastische! Al zoveel lekkere recepten gemaakt!

Reply
SmaakMenutie 8 november 2022 - 10:40

Hi Suzanne, stap 1, gebruik nooit mager vlees, want dan wordt het nooit zo mals 🙂 Een beetje vet maakt ook het vlees mals. Maar het zou zeker moeten indikken en mals moeten worden. Misschien het vuur wat hoger zetten, het mag best een beetje pruttelen anders kan het nooit gaar worden.

Reply
Loes 28 november 2022 - 18:25

De rendang heeft de hele middag in de oven staan sudderen; we hebben er net overheerlijk van gegeten.

Wij genieten regelmatig van uw recepten, ook deze keer onze dank!

Reply
Lydia 3 januari 2023 - 16:56

Wat een super recept! Op het eind bij het inkoken nog wel een boullionblokje toegevoegd. Het viel zo in de smaak dat we dag erna gelijk nog een recept van jullie site gemaakt hebben. de Aziatische noedelsoep met kip, ook een topper bij de kinderen!
We gaan er nog meer proberen!

Reply
Wendy 4 februari 2023 - 15:24

De rendang staat op, het ruikt nu zoooooo lekker hier! We gaan er morgen van genieten en dan ga ik het ook pas laten inkoken. Want ik laat mn stoofvlees altijd lekker een nachtje staan 😁

Reply
Diana 15 april 2023 - 12:20

Hay, Tim & Erik. Ben erg blij met jullie website. Reeds vele Indische gerechten met jullie recepten gemaakt. Allemaal echt goed gelukt en super lekker! Nasi kuning, soto ajam, atjar kuning en nu rendang. Vooral erg praktisch (nasi kuning gewoon in de stomer). Ben zelf Indisch en koopt de gerechten meestal kant en klaar bij de toko. Mijn Indische moeder kan heel goed koken maar kan de ingrediënten en de daarbij horende hoeveelheden niet goed overdragen. Hoop dat jullie nog veel mooie recepten bedenken.

Reply
Jeannette 4 juli 2023 - 21:06

Heb al wat recepten gemaakt, maar waar ik altijd mee zit is, de theelepeltjes met kruiden. Is dit met een kop erop of afgestreken. Het scheelt nogal wat in smaak en ik als Hollandse ben zuinig met kruiden. Is hier ook een oplossing voor? Speciaal lepeltje?

Reply
SmaakMenutie 5 juli 2023 - 09:57

Theelepels verschillen inderdaad van elkaar qua formaat en geloof ook dat ze speciale lepels hebben. Maar wij zeggen eigenlijk altijd doe het met gevoel en liever wat te weinig dan te veel zodat je het later altijd nog kan toevoegen nadat je hebt geproefd. Wij zijn ook altijd voorzichtig, dus niet met een kop maar ook niet afgestreken. Doe het dus met gevoel, dan komt het altijd goed 🙂

Reply
Mary 9 juli 2023 - 23:39

Ik kan niet tegen kokosmelk enz
Wat kan ik dan gebruiken

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2023 - 10:08

Je zou dan een combinatie van kookroom en (amandel/havermelk)melk kunnen proberen!

Reply
Stefan 3 september 2023 - 18:07

Vandaag Rendang gemaakt.Het was heerlijk, dank jullie wel voor het recept..Alleen die van mij was licht van kleur en had precies jullie recept gevolgd.Kan het soms aan de kokosmelk liggen ?? Werkelijk geen idee..

Gr Stefan

Reply
SmaakMenutie 18 september 2023 - 10:19

Ik denk eerder aan de kruiden als kurkuma. Dat wil nog wel eens per merk verschillen. Maar het belangrijkste is dat de smaak goed was!

Reply
Sikko 10 oktober 2023 - 22:04

Afgelopen 1,5 week heb ik diverse gerechten van jullie site getest voor een Indische rijsttafel. Afgelopen zondag was het zover. Met buitenkeuken, oven en 4 pitten alles op tijd klaar voor 9 personen. Voor de Rendang Irisch beef van de horeca slager gebruikt. Verder: Babi pangang, Ajam kerrie, Indische balletjes, Balinese kip (recept Jumbo – ik ben benieuwd naar jullie versie), Acar (salade uit Indorock), Telor boemboe Bali, Sajoer boontjes, vegetarische rendang (bron Beaufood-Soenil Bahadoer), witte rijst, nasi goreng en atjar tjampoer. HEEL VEEL COMPLIMENTEN die rechtstreeks op jullie afstralen!! Super dank voor alle recepten…

Reply
Jurgen 6 januari 2024 - 13:20

Kan dit gerecht ook bereid worden in de slowcooker? Erg fan van het recept, maar altijd gemaakt in de braadpan. Wat is jullie advies hierin?

Reply
SmaakMenutie 8 januari 2024 - 10:17

Zeker! Check de tips van anderen hierboven 🙂

Reply
Henk 11 juni 2024 - 12:18

Mijn vriend is helemaal verrukt van de Indonesische keuken. Rendang staat voor hem daarbij met stip op nummer 1, geserveerd met lontong en sambal goreng boontjes. De ingrediënten die jullie opgenoemd hebben zijn vrijwel helemaal hetzelfde, ik bak bij de boemboe alleen nog trassie mee en een of twee steranijs en een kaneel staafje bij om langzaam mee te laten pruttelen (geleerd op Sumatra). Hij houdt niet zo van te heet.

Reply
Hans 16 juni 2024 - 19:04

Mijn eerste 5 sterren! (al geloof ik niet dat ik ooit eerder lager dan 4 heb gegeven, haha)

Reply