Home Vlees en kip Pita kip gyros

Pita kip gyros

door SmaakMenutie

Hartstikke makkelijk!

Na shoarma en falafel gaan we vandaag voor kip gyros! Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar veel leuker is om het zelf te maken. Hartstikke makkelijk namelijk. We maken ook zelf een simpel maar o zo lekker sausje. Uiteraard kan je ook kant-en-klare (knoflook)saus gebruiken, maar dit is wel zo lekker. Of maak er deze heerlijke zelfgemaakte tzatziki bij!

Pita kip gyros

Pita kip gyros

Na shoarma en falafel gaan we vandaag voor kip gyros! Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar veel leuker is om het zelf... Vlees en kip Pita kip gyros, broodje Grieks Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 27 keer gestemd )

Ingrediënten

350 g kipdijfilet
150 g Griekse yoghurt
5 tenen knoflook
4 pita's (of flatbread of wraps)
2 tomaten
1 citroen (sap)
1/2 rode paprika
1/2 komkommer
1/2 rode ui
1 tl gemalen koriander(zaad)
1 tl gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 el verse dille

Zo maak je het

  • Maak een marinade van 2-3 el olijfolie, 2 tenen geperste knoflook, sap van een 1/2 citroen, 1 tl korianderzaad, 1 tl gedroogde oregano, 1 kleine tl cayennepeper, 1 tl paprikapoeder en een goede snuf zout en peper.
  • Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes en meng grondig door de marinade. Zet even weg.
  • Snijd ondertussen een 1/2 komkommer, een 1/2 rode paprika en 2 tomaten in kleine blokjes. Snipper tevens een 1/2 rode ui.
  • Meng het geheel door elkaar samen met 1-2 el olijfolie, 1 el (verse) citroensap, een uitgeperst teentje knoflook en een snuf zout. Zet ook even weg.
  • Voor de saus meng je 150-200 ml Griekse yoghurt met 2 geperste teentjes knoflook, een handje fijngesneden verse dille en een scheutje verse citroensap (1 el) tot een mooie saus. Voeg naar smaak zout of extra knoflook toe.
  • Bak de kipdijfilet op middelhoog tot hoog vuur in een scheutje olijfolie in in circa 10 minuten goudbruin. Let op, al het vocht moet verdwenen zijn.
  • Vul een pita (of flatbread of wrap) eerst met wat groentemengsel en vervolgens met de kip gyros. Voeg saus naar smaak toe. That's it! Je eigen home-made gyros in een half uurtje op tafel.

Kip gyros ingrediënten Kip gyros maken Kip gyros Broodje gyrosHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Dieke 29 november 2018 - 12:04

Wat voor een wraps zijn hier gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 29 november 2018 - 13:19

Hoi Dieke, wij hebben hiervoor tortilla wraps gebruikt die je gewoon bij de supermarkt kan kopen! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Marieke 23 augustus 2020 - 14:11

Ook dit recept was weer heerlijk. Ik heb nog niets gemaakt van jullie website wat tegenviel. Sommige recepten zijn nu echt 2-wekelijkse herhalingen geworden ;-). Deze week weer twee recepten uitproberen!

Reply
SmaakMenutie 24 augustus 2020 - 09:08

Haha dat horen we graag Marieke, leuk!! 🙂

Reply
Sas 30 augustus 2020 - 11:59

Dit was/is een topper hoor :))
Heerlijk recept.

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2020 - 15:39

Leuk Sas, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂

Reply