Home Vlees en kip Zelfgemaakte kip gyros

Zelfgemaakte kip gyros

door SmaakMenutie

Heerlijke Griekse kip gyros

Na de shoarma en de falafel gaan we vandaag voor de kip gyros! Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar veel leuker is om het zelf te maken. Hartstikke makkelijk namelijk. We maken ook zelf een simpel maar o zo lekker sausje. Uiteraard kan je ook kant-en-klare (knoflook)saus gebruiken, maar dit is wel zo lekker. Of maak er deze heerlijke zelfgemaakte tzatziki bij!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Kip gyros recept

Kip gyros

Na de shoarma en de falafel gaan we vandaag voor de gyros! Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar veel leuker is om het zelf... Vlees en kip Zelfgemaakte kip gyros European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

Pita broodjes of wraps
300 gr kipdijfilet
3 tenen knoflook
1 citroen
1 tl gemalen koriander(zaad)
1 tl gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder
1/2 tl chili of cayennepeper
2 tomaten
1/2 rode paprika
1/2 komkommer
1/2 rode ui

Voor de saus:
200 ml Griekse yoghurt
2 tenen knoflook
1 el citroensap
Handje dille

Zo maak je het

  • Maak een marinade van 2 el olijfolie, 2 teentjes geperste knoflook, sap van een halve citroen, 1 tl korianderzaad, 1 tl gedroogde oregano, 1/2 tl cayennepeper (of chilipeper), 1 tl paprikapoeder en een goede snuf zout en peper. Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes en meng grondig door de marinade. Zet even weg.
  • Snijd ondertussen een halve komkommer, een halve rode paprika, 2 tomaatjes en een halve (kleine) rode ui in kleine stukjes. Meng dit in een grote kom met 1 el olijfolie, 1 el (verse) citroensap, een uitgeperst teentje knoflook en een snuf zout. Zet ook even weg.
  • Voor de saus meng je 200 ml Griekse yoghurt met 2 geperste teentjes knoflook, een handje fijngesneden verse dille en een scheutje verse citroensap (1 el) tot een mooie saus. Voeg naar smaak zout of extra knoflook toe.
  • Bak de kipdijfilet op middelhoog vuur in een scheutje olijfolie in 7 tot 10 minuten goudbruin.
  • Vul een wrap (of pitabroodje) eerst met wat groentemengsel en vervolgens met de kip gyros. Voeg saus naar smaak toe. That's it! Je eigen home-made gyros in een half uurtje op tafel. Mmmmmm!

2 reacties

Dieke 29 november 2018 - 12:04

Wat voor een wraps zijn hier gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 29 november 2018 - 13:19

Hoi Dieke, wij hebben hiervoor tortilla wraps gebruikt die je gewoon bij de supermarkt kan kopen! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply