Home <30 minuten Sloppy Joe

Sloppy Joe

Amerikaanse comfortfood

door SmaakMenutie
Sloppy Joe

Joe uit Iowa

Dit waanzinnig lekkere broodje uit Amerika moet je echt een keer geproefd hebben! Bedacht door ene Joe uit Iowa die het gehakt ‘sloppy’ maakte door er tomatensaus doorheen te roeren. Het lijkt een beetje op de Bolognesesaus die je bij de pasta maakt, maar dan op een wit zacht bolletje! Super lekker, super makkelijk en klaar in een half uurtje.

Sloppy Joe

Sloppy Joe

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 85 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 4 zachte bolletjes
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 4 el ketchup
  • 1 el worcestersaus
  • 2 tl scherpe mosterd
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Snijd 1 groene paprika in kleine blokjes en snijd 2 sjalotten en 2 tenen knoflook fijn.
  • Rul 500 gr gehakt in een scheutje olie tot het bruin is. Voeg de gesneden knoflook en sjalot toe en fruit 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de gesneden groene paprika en 400 gr tomatenblokjes (1 blik) toe. Zet het vuur wat hoger en breng tegen de kook aan.
  • Voeg nu 1 tl oregano, 2-3 tl scherpe mosterd, 2 tl paprikapoeder, 1/2 tl cayennepeper, 1 el worcestersaus en 4 el ketchup toe. Meng alles grondig door elkaar.
  • Laat het geheel nu circa 20 minuten pruttelen tot de saus mooi ingedikt is.
  • Beleg een (eventueel getoast) wit bolletje riant met de saus. Eet smakelijk!

Sloppy Joe recept Amerikaanse Sloppy Joe Sloppy Joe

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

21 reacties

Cor 24 december 2019 - 12:39

Vrijdag Sloppy Joe gemaakt wat een heerlijk recept niet alleen om te maken maar ook om te eten hebben er echt van zitten genieten.

Reply
SmaakMenutie 27 december 2019 - 09:21

Fijn dat het in de smaak viel Cor!

Reply
Hennieta 19 januari 2024 - 18:50

Zoooo wat lekker zeg

Reply
Esterella 22 mei 2022 - 14:47

Ik maak al Sloppy Joe sinds mijn dochters de film It Takes Two voor het eerst zagen, minstens 20 jaar geleden. In de loop der jaren hebben we ervaren dat het heel handig is om de kadetten als een pita open/in te snijden. Ook lekker: wat fijngesneden ijsbergsla in t broodje erbij proppen en/of kaas. Wat ook lekker is: de binnenkant besmeren met mayonaise.
Mijn recept wijkt overigens wel af van die van jullie.

Reply
Dennis 14 februari 2021 - 18:11

He mannen, was lekker! Heb olie voor het gehakt weggelaten en 2 lepels ketchup vervangen voor bbq saus

Reply
SmaakMenutie 15 februari 2021 - 10:14

Leuk om te horen Dennis, fijn dat de sloppy joe in de smaak viel 🙂 Thanks voor je berichtje!

Reply
Alexander 2 september 2022 - 14:46

Ik maak em vanavond, maar dan met ingelegde komkommers ernaast. Zeg maar als tafelzuur. Zin in!

Reply
Esterella 28 maart 2021 - 13:58

Maak dit al jaren, sinds de film the parent trap, m’n dochters zijn er dol op, vragen erom als ze komen eten 😊 wat betreft de manier van eten, ik snijd de kadetjes open zoals n pita, doe er ook wat fijngesneden ijsbergsla bij, soms n plakje kaas, en dan eten zoals n broodje shoarma, met 2 handen 😉

Reply
SmaakMenutie 29 maart 2021 - 11:46

Nou wat leuk dat je de sloppy joe al kende Esterella! Lekker inderdaad ook in een pita 🙂

Reply
Rita 10 juni 2021 - 20:53

Ik ga het morgen maken en maak er oopsies(broodje) bij.
Een vriendin van mij benoemde dit vandaag als to do of to make :-).
Wordt vervolgd.

Gr. Riet

Reply
SmaakMenutie 11 juni 2021 - 10:10

Haha lekker Rita, geniet ervan!

Reply
Riet 13 juni 2021 - 14:38

Oopsies gemaakt en Sloppy Joe erop.
Wat een fantastisch recept.
Overheerlijk.
Dank voor het delen van dit recept.

Wouw factor: Hoog.

Reply
SmaakMenutie 14 juni 2021 - 10:38

Haha dat horen we heel graag Riet, leuk! Fijn dat je van het broodje genoten hebt 🙂

Reply
Peter 28 augustus 2021 - 18:29

Ik zeg: Maken! Allebei onze jongens hebben vanavond feestjes voor de boeg, dus wat legt een betere bodem dan Sloppy Joe….grinnik…
Ben het nu aan het maken en heb al even voorgeproefd en -geroken….
Mèn, wat lekker!!!

Reply
Peter 28 augustus 2021 - 18:32

Heb uiteraard een dubbele hoeveelheid gemaakt, want twee knullen van 18 en 20….grinnik….

Reply
SmaakMenutie 31 augustus 2021 - 09:27

Haha de jongens hebben maar geluk met zo’n vader die zoiets lekkers voor ze maakt, leuk!! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂

Reply
Sylvia 27 maart 2022 - 18:59

Zag de naam Sloppy Joe bij Gordon voorbij komen, naast de leuke naam zag het er heerlijk uit. Dag erna kwam ik toevallig jullie recept tegen. Net gemaakt en het valt bij iedereen echt in de smaak. Deze komt zeker vaker op ons menu😋.

Reply
Alexandra 18 september 2022 - 18:30

Onderschat heerlijk Amerikaans eten, van vette hap tot supergezond: het kán! Bak bv tomaten met ui, ipv blikje tomatenblokjes, Vervang een deel gehakt voor fijngesneden droge worst/salami en bak zonder olie, of durf es lever toe te voegen aan je gehakt. Beleg je broodje eerst eens met een laag coleslaw (óf de selderijsalade/farmersalade uit een Hollandsche supermarkt collectie). voor extra groentjes. Serveer bovenop de dampendhete gehaktsaus wat parmesan flakes, of bv gerookte kaas/cheddar. Vervang je broodje es voor deuvekater, of brioche. Zoveel variaties mogelijk… suiker karamelliseren, vleestomaten erin sudderen, paprikaatje erbij, gehakt met eoa zout broodbeleg (pastrami?), toevoegen en dan kruidnagel en kaneel, warm wit broodje, op 1 helft een schep dikke saus, andere helft met dik cheddardip besmeren en er lekker opdrukken, HEAVEN!

Reply
Wilma 6 augustus 2023 - 20:25

Vandaag gemaakt en het was lekker!!!

Reply
marjan 17 oktober 2023 - 15:50

Zocht naar iets om bij een rest rijst met doperwtjes en mais te eten, dit gaat t worden! Lekker, en witte bolletjes heb ik ook nog wel.

Reply
Paula 1 maart 2024 - 18:58

Echt lekker recept! Dank voor het delen

Reply