Home Hoofdgerechten Sloppy Joe

Sloppy Joe

door SmaakMenutie

Amerikaans comfort food

Dit waanzinnig lekkere broodje uit Amerika moet je echt een keer geproefd hebben! Bedacht door ene Joe uit Iowa die het gehakt ‘sloppy’ maakte door er tomatensaus doorheen te roeren. Het lijkt een beetje op de Bolognesesaus die je bij de pasta maakt, maar dan op een wit zacht bolletje! Super lekker, super makkelijk en klaar in een half uurtje ­čÖé

Sloppy Joe

Sloppy Joe

Dit waanzinnig lekkere broodje uit Amerika moet je echt een keer geproefd hebben! Bedacht door ene Joe uit Iowa die het gehakt 'sloppy' maakte door er... Hoofdgerechten Sloppy Joe European Print dit recept
Personen: 4 broodjes Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorie├źn 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 13 keer gestemd )

Ingredi├źnten

500 g rundergehakt
400 g tomatenblokjes (1 blik)
1 groene paprika
2 sjalotten
2 tenen knoflook
4 zachte bolletjes
4 el ketchup
1 el worcestersaus
2 tl scherpe mosterd
2 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
1/2 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Snijd 1 groene paprika in kleine blokjes en snijd 2 sjalotten en 2 tenen knoflook fijn.
  • Rul 500 gr gehakt in een scheutje olie tot het bruin is. Voeg de gesneden knoflook en sjalot toe en fruit 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de gesneden groene paprika en 400 gr tomatenblokjes (1 blik) toe. Zet het vuur wat hoger en breng tegen de kook aan.
  • Voeg nu 1 tl oregano, 2-3 tl scherpe mosterd, 2 tl paprikapoeder, 1/2 tl cayennepeper, 1 el worcestersaus en 4 el ketchup toe. Meng alles grondig door elkaar.
  • Laat het geheel nu circa 20 minuten pruttelen tot de saus mooi ingedikt is.
  • Beleg een (eventueel getoast) wit bolletje riant met de saus. Eet smakelijk (servetjes bij de hand)!

Sloppy Joe recept Amerikaanse Sloppy Joe Sloppy Joe

2 reacties

Cor 24 december 2019 - 12:39

Vrijdag Sloppy Joe gemaakt wat een heerlijk recept niet alleen om te maken maar ook om te eten hebben er echt van zitten genieten.

Reply
SmaakMenutie 27 december 2019 - 09:21

Fijn dat het in de smaak viel Cor!

Reply