Home Pasta Gepeperd lekker! Penne all’arrabbiata

Gepeperd lekker! Penne all’arrabbiata

door SmaakMenutie

Boze pasta

Vandaag een gepeperd gerecht: Penne all’arrabbiata. Je begrijpt het al, deze pasta dankt zijn naam aan de pepertjes die in de saus zijn verwerkt. ‘Arrabbiata’ betekent in het Italiaans ook zo iets als boos of kwaad. Een boze pasta dus. Overigens is onze variant vrij mild, dus wees gerust dit kan kan je makkelijk eten 😉

Penne all'Arrabbiata

Penne all'arrabbiata

Vandaag een gepeperd gerecht: Penne all'arrabbiata. Je begrijpt het al, deze pasta dankt zijn naam aan de pepertjes die in de saus zijn verwerkt. 'Arrabbiata'... Pasta Penne all'arrabbiata, pasta, Italiaans Italiaans Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

180 gr penne (2 personen) of een andere pastasoort
200 gr chorizoworst
100 ml witte wijn
400 gr tomatenblokjes (1 blikje)
2 tenen knoflook
2 rode pepers (of meer)
1 kleine ui
1 el tomatenpuree
1 tl gedroogde tijm
Verse Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Snijd de chorizo in hapklare stukjes en bak aan op laag tot matig vuur (zonder olie).
  • Snijd ondertussen 1 ui, 2 tenen knoflook en 2 rode pepers fijn en fruit deze een paar minuten mee met de chorizo.
  • Voeg nu 1 el tomatenpuree toe en roer door het geheel. Laat 3 minuten op matig vuur mee bakken. Blus af met 100 ml witte wijn.
  • Kook ondertussen in een ruime pan het water voor de penne.
  • Voeg 1 blik van 400 gr tomatenblokjes toe, 1 tl gedroogde tijm en een flinke snuf peper en zout. Roer het geheel door elkaar en laat pruttelen terwijl de penne al dente gaar kookt (10 minuten).
  • Voeg de penne toe aan de saus en roer nog even goed door elkaar. Serveer met verse Parmezaanse kaas en een frisse salade. Buon appetito!

Penne all'Arrabbiata receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak