Home Pasta Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata

door SmaakMenutie

Boze pastasaus

Je begrijpt het al, penne all’arrabbiata dankt zijn naam aan de pepertjes die in de saus zijn verwerkt. ‘Arrabbiata’ betekent in het Italiaans dan ook zo iets als boos of kwaad. Een boze pastasaus dus. Overigens is onze variant vrij mild, dus wees gerust dit kan kan je makkelijk eten. Maar gebruik vooral meer pepers als je wel van spicy houdt ­čśë

Penne all'arrabbiata

Je begrijpt het al, penne all'arrabbiata dankt zijn naam aan de pepertjes die in de saus zijn verwerkt. 'Arrabbiata' betekent in het Italiaans dan ook zo... Pasta Penne all'arrabbiata, pasta, Italiaans Italiaans Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorie├źn 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 20 keer gestemd )

Ingredi├źnten

180 gr penne (2 personen) of een andere pastasoort
200 gr chorizoworst
100 ml witte wijn
400 gr tomatenblokjes (1 blikje)
2 tenen knoflook
2 rode pepers (of meer)
1 kleine ui
1 el tomatenpuree
1 tl gedroogde tijm
Verse Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Snijd de chorizo in hapklare stukjes en bak aan op laag tot matig vuur (zonder olie).
  • Snijd ondertussen 1 ui, 2 tenen knoflook en 2 rode pepers fijn en fruit deze een paar minuten mee met de chorizo.
  • Voeg nu 1 el tomatenpuree toe en roer door het geheel. Laat 3 minuten op matig vuur mee bakken. Blus af met 100 ml witte wijn.
  • Kook ondertussen in een ruime pan het water voor de penne.
  • Voeg 1 blik van 400 gr tomatenblokjes toe, 1 tl gedroogde tijm en een flinke snuf peper en zout. Roer het geheel door elkaar en laat pruttelen terwijl de penne al dente gaar kookt (10 minuten).
  • Voeg de penne toe aan de saus en roer nog even goed door elkaar. Serveer met verse Parmezaanse kaas en eventueel een frisse salade. Buon appetito!

Penne all'arrabbiata ingredi├źnten Penne all'Arrabbiata recept Arrabbiata pastasausHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

9 reacties

Karin 16 maart 2020 - 11:42

Hoi Mannen,
Er is veel verschil tussen chorizo en chorizo !
Welke gebruiken jullie??

Met vriendelijke groet,
Karin van den Bos.

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2020 - 10:50

Hoi Karin, wij gebruiken chorizo doux van het merk Argal!

Reply
Rina 30 maart 2020 - 18:11

Was weer een heerlijk recept we hebben weer geduld vanavond

Reply
Rina 30 maart 2020 - 18:12

Was weer een heerlijk recept we hebben weer gesmuld vanavond

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2020 - 09:00

Fijn Rina, leuk om te horen!

Reply
Emily 6 april 2020 - 20:21

Heerlijk recept, het kreeg een 8,8 van de proever thuis!

Reply
SmaakMenutie 7 april 2020 - 10:49

Wow dat is een groot compliment! ­čÖé Fijn dat het in de smaak viel

Reply
Anne-Marie 31 mei 2020 - 18:05

Lekker gerecht. Al diverse keren klaargemaakt! Een aanrader!

Reply
SmaakMenutie 1 juni 2020 - 11:10

Leuk om te horen Anne-Marie! Fijn dat het recept in de smaak viel ­čÖé

Reply