Home Pasta Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata

pasta in een pittige tomatensaus

door SmaakMenutie

Boos

Je begrijpt het al, penne all’arrabbiata dankt zijn naam aan de pepertjes die in de saus zijn verwerkt. ‘Arrabbiata’ betekent in het Italiaans dan ook zo iets als boos of kwaad. Een boze pastasaus dus. Overigens is onze variant vrij mild, dus wees gerust dit kan kan je makkelijk eten. Maar gebruik vooral meer pepers als je wel van spicy houdt 😉

Penne all'arrabbiata

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 56 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 200 g chorizo
  • 180 g penne (of andere pasta)
  • 100 ml witte wijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers (of meer)
  • 1 ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Verse Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Snijd de chorizo in hapklare stukjes en bak aan op laag tot matig vuur (zonder olie).
  • Snijd ondertussen 1 (kleine) ui, 2 tenen knoflook en 2 rode pepers fijn en fruit deze een paar minuten mee met de chorizo.
  • Voeg nu 1 el tomatenpuree toe en roer door het geheel. Laat 3 minuten op matig vuur mee bakken. Blus af met 100 ml witte wijn.
  • Kook ondertussen in een ruime pan het water voor de penne.
  • Voeg 1 blik van 400 gr tomatenblokjes toe, 1 tl gedroogde tijm en een flinke snuf peper en zout. Roer het geheel door elkaar en laat pruttelen terwijl de penne al dente gaar kookt (10 minuten).
  • Voeg de penne toe aan de saus en roer nog even goed door elkaar. Serveer met verse Parmezaanse kaas en eventueel een frisse salade. Buon appetito!

Penne all'arrabbiata ingrediënten Penne all'Arrabbiata recept Arrabbiata pastasaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

19 reacties

Karin 16 maart 2020 - 11:42

Hoi Mannen,
Er is veel verschil tussen chorizo en chorizo !
Welke gebruiken jullie??

Met vriendelijke groet,
Karin van den Bos.

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2020 - 10:50

Hoi Karin, wij gebruiken chorizo doux van het merk Argal!

Reply
Rina 30 maart 2020 - 18:11

Was weer een heerlijk recept we hebben weer geduld vanavond

Reply
Rina 30 maart 2020 - 18:12

Was weer een heerlijk recept we hebben weer gesmuld vanavond

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2020 - 09:00

Fijn Rina, leuk om te horen!

Reply
Emily 6 april 2020 - 20:21

Heerlijk recept, het kreeg een 8,8 van de proever thuis!

Reply
SmaakMenutie 7 april 2020 - 10:49

Wow dat is een groot compliment! 🙂 Fijn dat het in de smaak viel

Reply
Anne-Marie 31 mei 2020 - 18:05

Lekker gerecht. Al diverse keren klaargemaakt! Een aanrader!

Reply
SmaakMenutie 1 juni 2020 - 11:10

Leuk om te horen Anne-Marie! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂

Reply
Anneke Zwart 20 maart 2021 - 09:45

De boboti was heerlijk, topper.

Reply
SmaakMenutie 20 maart 2021 - 12:54

Fijn Anneke, leuk te horen! 🙂

Reply
Rita 12 juli 2021 - 11:02

Hoeveel chorizo gaat erdoor?
Staat niet bij de benodigdheden😊

Reply
SmaakMenutie 12 juli 2021 - 11:23

Sorry Rita, was even weggevallen maar er moet 200 g chorizo in 🙂

Reply
Cindy 12 juli 2021 - 11:14

Ik mis de chorizo bij de ingrediënten, hoeveel gebruik je?

Reply
SmaakMenutie 12 juli 2021 - 11:23

200 gram! 🙂

Reply
Piet 17 februari 2023 - 14:00

Ziet er goed uit! 1 puntje van kritiek als ik de foto zie. Nederlanders zijn van de saus maar er mag echt minder saus bij. Het moet net genoeg zijn. De penne mogen niet zwemme 😃

Reply
SmaakMenutie 17 februari 2023 - 15:06

Hi Piet, thanks! Voor wat minder saus laat je ‘m wat meer inkoken. Overigens valt het hier mee hoor 😉

Reply
Petra 17 september 2023 - 09:44

Zou ik zeker eens willen maken, want heb een plant vol rode pepers, maar kan ik de chorizo door iets vervangen, is niet echt ons ding ?
Alvast mijn dank.

Reply
SmaakMenutie 18 september 2023 - 10:06

Chorizo zou ik dan vervangen door een andere pittige worst, want het is wel echt een smaakmaker. Geniet ervan!

Reply