Knoflooksaus

klaar in een paar minuten!

door SmaakMenutie
Zelf knoflooksaus maken

Veel lekkerder

Als je een keer zelf knoflooksaus gemaakt hebt, koop je echt nooit meer kant-en-klare knoflooksaus. Niet alleen omdat het veel lekkerder is, het is ook nog eens in een paar minuten klaar. Lekker bij een zelfgemaakte pita kipshoarma, falafel of bij de BBQ!

Zelf knoflooksaus maken

Knoflooksaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 65 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 3 el Griekse yoghurt (of kwark)
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • Verse bieslook (optioneel)

Zo maak je het

  • Doe de yoghurt en mayonaise in een kom en voeg 3 geperste tenen knoflook (meer mag natuurlijk ook) toe. Voeg een beetje citroensap toe en maak af met wat gesneden verse bieslook. That's it!

Zelf knoflooksaus maken Zelf knoflooksaus maken

TIP

Maak je het een dagje van tevoren dan is het nog lekkerder! Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

10 reacties

Esther 13 juni 2018 - 10:35

Heerlijk sausje, zo maak ik hem ook altijd. Ik doe er wel altijd nog een klein kneepje honing doorheen 🙂

Reply
SmaakMenutie 13 juni 2018 - 11:04

Hi Esther, ja lekker hè?! Wat een goed idee van de honing, gaan wij ook eens proberen! 🙂 Groetjes, Tim – SmaakMenutie

Reply
Marianne 14 januari 2019 - 20:46

Ik los een beetje suiker op in citroensap of cognac en laat de knoflook hierin even ‘marineren’ voordat ik de rest erdoor roer. Lekker!

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2019 - 09:38

Wat een goed idee Marianne, lekker hoor!

Reply
Eelco 7 juli 2019 - 20:08

Vandaag voor het eerst gemaakt op deze manier. Top.

Reply
SmaakMenutie 9 juli 2019 - 11:12

Leuk om te horen Eelco! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Els 6 augustus 2020 - 12:30

Zo maak ik hem bijna ook : maar lekker met gepofte knoflook uit de oven, is het nog zachter van smaak en een paar druppels maggi…: smullen!?

Reply
SmaakMenutie 11 augustus 2020 - 11:12

Mmm wat een goed idee Els!

Reply
Ria 3 september 2022 - 17:31

Hoi mannen, ik maak al jaren zelf allerlei sausjes heerlijk de knoflook rasp ik lekker sappig. 😜

Reply
Anneke 11 maart 2024 - 16:49

Zo maak ik de knoflook saus ook maar dan met wat honing en mosterd, mijn Griekse vriendin maakte dit voor mij bij de gyros , en wat verse peterselie er over. mmm smullen.

Reply