Home Borrelhapjes en sausjes Easy! Zelfgemaakte knoflooksaus

Easy! Zelfgemaakte knoflooksaus

door SmaakMenutie

Klaar in slechts een paar minuten!

Als je een keer zelf knoflooksaus gemaakt hebt, koop je echt nooit meer kant-en-klare knoflooksaus. Niet alleen omdat het veel lekkerder is, het is ook nog eens in een paar minuten klaar. Easy!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Zelf knoflooksaus maken

Knoflooksaus

Als je een keer zelf knoflooksaus gemaakt hebt, koop je echt nooit meer kant-en-klare knoflooksaus. Niet alleen omdat het veel lekkerder is, het is ook nog eens in een paar... Borrelhapjes en sausjes Easy! Zelfgemaakte knoflooksaus European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

3 el Griekse yoghurt (of kwark)
1 el mayonaise
3 teentjes knoflook (meer mag natuurlijk)
1 tl citroen of limoensap
Bieslook (optioneel)

Zo maak je het

  • Doe de yoghurt en mayonaise in een kom en pers 3 teentjes knoflook in het kommetje. Voeg een beetje citroensap toe en maak af met wat verse bieslook. That's it!

Lekker bij een zelfgemaakte pita kipshoarma, falafel of bij de BBQ.

Zelf knoflooksaus maken

TIP

Maak je het een dagje van tevoren dan is het nog lekkerder! Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

Esther 13 juni 2018 - 10:35

Heerlijk sausje, zo maak ik hem ook altijd. Ik doe er wel altijd nog een klein kneepje honing doorheen 🙂

Reply
SmaakMenutie 13 juni 2018 - 11:04

Hi Esther, ja lekker hè?! Wat een goed idee van de honing, gaan wij ook eens proberen! 🙂 Groetjes, Tim – SmaakMenutie

Reply
Marianne 14 januari 2019 - 20:46

Ik los een beetje suiker op in citroensap of cognac en laat de knoflook hierin even ‘marineren’ voordat ik de rest erdoor roer. Lekker!

Reply
SmaakMenutie 15 januari 2019 - 09:38

Wat een goed idee Marianne, lekker hoor!

Reply
Eelco 7 juli 2019 - 20:08

Vandaag voor het eerst gemaakt op deze manier. Top.

Reply
SmaakMenutie 9 juli 2019 - 11:12

Leuk om te horen Eelco! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply