Klaar in een paar minuten
Als je een keer zelf knoflooksaus gemaakt hebt, koop je echt nooit meer kant-en-klare knoflooksaus. Niet alleen omdat het veel lekkerder is, het is ook nog eens in een paar minuten klaar. Easy!
Als je een keer zelf knoflooksaus gemaakt hebt, koop je echt nooit meer kant-en-klare knoflooksaus. Niet alleen omdat het veel lekkerder is, het is ook nog eens in een paar minuten klaar. Easy!
3 tenen knoflook
3 el Griekse yoghurt (of kwark)
1 el mayonaise
1 tl citroensap (of limoensap)
Verse Bieslook (optioneel)
Lekker bij een zelfgemaakte pita kipshoarma, falafel of bij de BBQ.
Maak je het een dagje van tevoren dan is het nog lekkerder! Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.
Wij zijn Tim & Erik van SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers. Kortom, jouw dagelijkse menutie! Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Klik dan hier.
9 reacties
Heerlijk sausje, zo maak ik hem ook altijd. Ik doe er wel altijd nog een klein kneepje honing doorheen 🙂
Hi Esther, ja lekker hè?! Wat een goed idee van de honing, gaan wij ook eens proberen! 🙂 Groetjes, Tim – SmaakMenutie
Ik los een beetje suiker op in citroensap of cognac en laat de knoflook hierin even ‘marineren’ voordat ik de rest erdoor roer. Lekker!
Wat een goed idee Marianne, lekker hoor!
Vandaag voor het eerst gemaakt op deze manier. Top.
Leuk om te horen Eelco! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Zo maak ik hem bijna ook : maar lekker met gepofte knoflook uit de oven, is het nog zachter van smaak en een paar druppels maggi…: smullen!?
Mmm wat een goed idee Els!
Hoi mannen, ik maak al jaren zelf allerlei sausjes heerlijk de knoflook rasp ik lekker sappig. 😜