Home Vlees en kip Supermalse pita kipshoarma

Supermalse pita kipshoarma

door SmaakMenutie
Pita kipshoarma

Véél lekkerder!

De vorige keer maakten we het perfecte broodje hamburger, vandaag gaan we voor het allerlekkerste broodje shoarma dat je ooit gemaakt hebt! Super simpel en ook nog eens gezond. Nou ja, in ieder geval een stuk gezonder dan die kant-en-klare bakken shoarmavlees die je in de supermarkt koopt. Maar belangrijker nog, het is véél lekkerder. Net zo lekker als bij je favoriete shoarmazaak (maar dan zonder schuldgevoel achteraf 😉 ) Laten we snel beginnen, hoe eerder je je tanden er in kan zetten. Eet smakelijk!

Pita kipshoarma

Pita kipshoarma

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 72 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipdijfilet
4 pita's
2 tl paprikapoeder
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl kerriepoeder
1 tl kurkuma
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 tl cayennepeper (optioneel voor extra pit)

Zo maak je het

  • Meng alle kruiden goed door elkaar in een kommetje en voeg een snuf zout toe.
  • Snijd de kipdijfilet in stukjes van ongeveer 2 cm (niet te klein stukjes snijden). Doe de stukjes kip in een kom en voeg een flinke scheut olijfolie toe en zorg dat alle stukjes ingesmeerd zijn met olijfolie.
  • Voeg nu de kruidenmix toe en verdeel (met de hand) goed over alle stukjes. Voor het beste resultaat laat je het even intrekken voor je het bakt (een minuut of 15).
  • Grill de kip vervolgens op middelhoog vuur in een minuut of 10 gaar en bruin in een grillpan (zonder olie, die heb je eerder al toegevoegd). Natuurlijk kan je ook een gewone pan gebruiken. Voeg dan wel wat extra olijfolie toe indien nodig.
  • Als de kip bijna klaar is rooster je de pitabroodjes even in de broodrooster (of in de oven of pan, maar dit is het makkelijkst). Heerlijk met zelfgemaakte knoflooksaus en deze frisse Israëlische salade. Of probeer eens de hummus als dip!

Pita kipshoarma met overheerlijke kruiden

TIP

Gebruik geen kipfilet maar kipdijfilet, dit is veel malser dan kipfilet. Heb je kipdijfilet met vel, verwijder dit dan wel.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Annemiek 11 augustus 2020 - 12:00

Ik gebruik 800 gram kip. Moet ik de kruiden verdubbelen. Lijkt me dan zoveel…

Reply
SmaakMenutie 11 augustus 2020 - 12:11

Nee hoor Annemiek, x 1,5 is voldoende! ?

Reply
Annemiek 11 augustus 2020 - 12:31

?? bedankt voor de snelle reactie!

Reply
Linda 25 juni 2021 - 18:06

Hey Tim en Erik! Vandaag heb ik jullie kipshoarma gemaakt en hij was heerlijk! Wij hebben onze vingers er bijna bij opgegeten, haha! Ik had alleen in plaats van een pita broodje een turks brood gebakken en ik had er wat verse sla met komkommer en tomaat bijgedaan. Topgerecht weer, dankjewel!

Reply
SmaakMenutie 28 juni 2021 - 10:23

Leuk om te horen Linda! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂 Turks brood kan ook heel goed, lekker!

Reply
Gerrie 17 juli 2021 - 12:48

Ik heb shoarma gemaakt en rol het in een blad ijsbergsla is echt heerlijk met zelfgemaakte knoflooksaus echt een aanrader.

Reply
SmaakMenutie 19 juli 2021 - 12:39

Goed idee Gerrie, lekker fris! 🙂

Reply