Home Vlees en kip Supermalse pita kipshoarma

Supermalse pita kipshoarma

door SmaakMenutie

Kipshoarma met overheerlijke kruiden

De vorige keer maakten we het perfecte broodje hamburger, vandaag gaan we voor het allerlekkerste broodje shoarma dat je ooit gemaakt hebt! 😀 Supersimpel en ook nog eens gezond. Nou ja, in ieder geval een stuk gezonder dan die kant-en-klare bakken shoarmavlees die je in de supermarkt koopt. Maar belangrijker nog, het is véél lekkerder. Net zo lekker als bij je favoriete shoarmazaak (maar dan zonder schuldgevoel achteraf 😉 ) Laten we snel beginnen, hoe eerder je je tanden er in kan zetten. Eet smakelijk!

Pita kipshoarma

Pita kipshoarma

De vorige keer maakten we het perfecte broodje hamburger, vandaag gaan we voor het allerlekkerste broodje shoarma dat je ooit gemaakt hebt! 😀 Vlees en kip Pita kipshoarma, broodje, shoarma Midden-Oosten Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.2/5
( 29 keer gestemd )

Ingrediënten

4 pita broodjes
400 gram kipdijfilet
Voor de shoarma kruiden:
2 tl paprikapoeder
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl kerriepoeder
1 tl kurkuma
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 tl cayennepeper (optioneel voor extra pit)

Zo maak je het

  • Meng alle kruiden goed door elkaar in een kommetje en voeg een snuf zout toe.
  • Snijd de kipdijfilet in stukjes van ongeveer 2 cm (niet te klein stukjes snijden). Doe de stukjes kip in een kom en voeg een flinke scheut olijfolie toe en zorg dat alle stukjes ingesmeerd zijn met olijfolie.
  • Voeg nu de kruidenmix toe en verdeel (met de hand) goed over alle stukjes. Voor het beste resultaat laat je het even intrekken voor je het bakt (een minuut of 15).
  • Grill de kip vervolgens op middelhoog vuur in een minuut of 10 gaar en bruin in een grillpan (zonder olie, die heb je eerder al toegevoegd). Natuurlijk kan je ook een gewone pan gebruiken. Voeg dan wel wat extra olijfolie toe indien nodig.
  • Als de kip bijna klaar is rooster je de pitabroodjes even in de broodrooster (of in de oven of pan, maar dit is het makkelijkst). Heerlijk met zelfgemaakte knoflooksaus en deze frisse Israëlische salade. Of probeer eens de hummus als dip!

Pita kipshoarma met overheerlijke kruidenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

TIP

Gebruik geen kipfilet maar kipdijfilet, dit is veel malser dan kipfilet. Heb je kipdijfilet met vel, verwijder dit dan wel.

Misschien valt dit ook in de smaak

1 reactie

Clim 7 december 2019 - 21:12

Waar komt het schuldgevoel vandaan als je bij de shoarmazaak bent geweest?

Met vriendelijke groet

Reply